Actualitate

Arestări în urma perchezițiilor la traficanții de droguri din Cluj și Maramureș, acuzați de comercializare de substanțe psihoactive către minori.

Doi membri ai aceleiași familii au fost arestați preventiv pentru trafic de substanțe psihoactive, după ce au fost prinși în flagrant în cursul zilei de vineri, în județul Maramureș. Cei doi inculpați au fost reținuți inițial pentru 24 de ore, urmând să răspundă pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare fără drept de operații cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Măsurile restrictive au fost luate după ce aceștia au fost surprinși în timp ce dețineau în autoturism o cantitate de peste 3 kilograme de substanță cu efect psihoactiv, în special 2MMC, pregătită pentru a fi comercializată consumatorilor din zona județului Maramureș. În plus, în vehicul a fost descoperită o cutie din carton conținând aproximativ 1.000 de pliculețe de tip zip-lock, aparent fără conținut.

Potrivit informațiilor furnizate de DIICOT într-o comunicare datată duminică, cercetătorii au efectuat trei percheziții domiciliare în județele Cluj și Maramureș. În urma acestora, au fost identificate și ridicate o cutie cu 1.000 de pliculețe de mici dimensiuni cu închidere tip zip-lock, un cântar de precizie cu urme de substanță, plicuri de diverse dimensiuni ce prezentau urme de substanță, precum și sumele de 6.100 de lei și 310 euro, alături de alte mijloace de probă.

Din actele de urmărire penală a rezultat că, inculpații au comercializat, în mod repetat, substanțe psihoactive, inclusiv către consumatori minori, cu suma de 100 lei pentru un gram.” conform unui comunicat emis de DIICOT duminică.

Sursa : diicot.ro

În etapa următoare, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș a emis mandatul de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Arestarea vine ca răspuns la gravitatea acuzațiilor și pentru a preveni repetarea activităților ilegale în care erau implicați cei doi membri ai familiei.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș și au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, Poliției Municipale din Baia Mare, luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și polițiștilor de frontieră ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.” a continuat comunicatul emis de DIICOT.

Această operațiune reprezintă un succes semnificativ în eforturile autorităților de combatere a traficului de substanțe psihoactive, în special când acestea sunt destinate minorilor, subliniind importanța vigilenței și a acțiunilor decisive în protejarea comunităților locale.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

6 days ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

6 days ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

1 week ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

1 week ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago