Actualitate

Legea promulgată de Președintele Iohannis aduce îmbunătățiri semnificative în localizarea apelurilor de urgență la 112

Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care aprobă OUG privind unele măsuri în domeniul Sistemului național unic pentru apeluri de urgență. Este vorba despre un nou tip de localizare cu acuratețe crescută a apelurilor la 112.

Este un pas semnificativ în îmbunătățirea sistemului nostru de urgență,” a declarat președintele Iohannis într-un comunicat de presă.

Ordonanța de Urgență adoptată în mai anul trecut de Executiv prevede implementarea unor măsuri care asigură creșterea preciziei localizării apelurilor efectuate la Serviciul de urgență 112.

Obiectivul nostru principal este să asigurăm că persoanele aflate în situații de urgență sunt localizate rapid și cu precizie,” a menționat un reprezentant al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Acest nou tip de localizare este furnizat doar pe timpul gestionării unei situații de urgență și poate fi realizat independent de tipul de telefon mobil utilizat, inclusiv pentru cele cu tehnologii mai vechi, iar ariile de determinare a poziției vor fi restrânse de până la 25 de ori în unele cazuri.

“Practic, localizarea cu precizie a apelului la 112 se va realiza atât din telefonul mobil, cât și din rețea,” a explicat un specialist în telecomunicații.

Inițiativa legislativă aparține Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și a fost elaborată împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale și cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, în urma consultărilor cu operatorii de telefonie mobilă din România.

Actul normativ permite implementarea unei soluții tehnice care reprezintă o premieră la nivelul serviciilor de urgență europene, fiind rezultatul analizării celor mai noi tehnologii disponibile în domeniu,” a subliniat un purtător de cuvânt al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Noua configurație va permite arii mult mai restrânse, cu precizii de localizare de ordinul zecilor sau sutelor de metri, în funcție de tehnologia de comunicații mobile utilizată.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

15 hours ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

5 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

6 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

7 days ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

7 days ago