Actualitate

Mesajele Primite de Judecătorul Cristi Danileț la Pensionare: “Reverență pentru munca depusă, jignitor să ieșiți la pensie la 48 de ani.”

Vineri, 12 ianuarie 2024, a fost ziua în care judecătorul Cristian Danileț și-a încheiat cariera în sistemul judiciar, după 25 de ani de activitate. Motivul principal al acestei decizii a fost, potrivit afirmațiilor sale, dificultatea navetei regulate între Oradea și Cluj, pe care o făcea din 2020.

Pe rețelele sociale, Danileț a postat o fotografie din prima sa ședință de judecată, petrecută în 1999 în Vatra Dornei, și una din ultima sa ședință la Cluj-Napoca. Postarea a generat peste o sută de mesaje, unde mulți și-au exprimat felicitările pentru activitatea sa, dar și nedumerirea față de decizia de a demisiona.

Opinia Oamenilor din mediul Online Despre Pensionarea lui Cristian Danileț:

Io am început munca în ’98 și ies la pensie în 2039. Da’ să vezi ce pensie!” – Bogdan.

Grea și munca asta, România praf din cauza justiției coruptă și mafiotă. Pensii speciale, păi tot voi să vi le plătiți, că mulți ca mine ajung să nu mai muncească pentru Hoți. Prefer să muncesc în afară și aici să nu vă dau un sfanț” – Elisei.

Prostimea lucră până crapă și mulți n-apucă pensia. Magistrații, armata sunt aidoma fotbaliștilor, nu mai pot după 40 de ani. Proști mai suntem!” – Liviu.

Succes pentru viitor! Cu părere de rău pentru faptul că un profesionist părăsește sistemul! Cine știe, poate că din afara acestuia se pot face mai multe! Eu credeam invers!” – Taki.

Felicitări! Un om implicat! Foarte implicat! Extrem de implicat! Un adevărat grăitor al dreptului și un însuflețitor al studenților pe drumul lor în carierele juridice! Felicitări încă o dată, maestre al dreptului și călăuzitor al respectării legii!” – Stere.

Cu toată admirația pentru profesionalismul domniei tale, dar tot nu înțeleg de ce plecați. Eu îmi doream mai mulți Danileți și când colo și el pleacă. Pot să cred că atunci când ești bun, apar groparii colegi de breaslă , o fi asta? Aleasă prețuire și să aveți parte de prețuire în drumul ales!” – Arina.

Felicitări d-le Judecător! Ce bine ar fi dacă a-ți putea ajunge la CCR, poate așa s-ar schimba legea pensiilor speciale. Știu că d-voastră erați împotriva acestor pensii care nu au plătit contribuție la stat” – Ana.

Bucurați-vă români, vom plăti pensii mult și bine, cu riscul că noi, privații, să nu ajungem să prindem pensia!” – Dan.

De mâine veți fi Cristi Danilet – fost judecător, tânăr pensionar?” – Marcel.

Reverență pentru munca depusă, jignitor să ieșiți la pensie la 48 de ani.” – Nelu.

Cu toate aceste felicitări, au existat și voci critice, exprimând neîncredere în sistem și menționând preocupări legate de pensiile speciale. Un comentator, Elisei, susține: „Grea și munca asta, România praf din cauza justiției coruptă și mafiotă.

Postarea a adunat peste o sută de comentarii, în care mulți români au împărtășit opinii variate cu privire la decizia lui Danileț. A fost menționată și ipoteza unei pensii de 5.000 de euro, la care fostul judecător a răspuns cu o ironie la adresa unui comentator, sugerând să nu se mai uite la „mocirla.tv”.

 

În momentul unei întrebări de presă cu privire la pensia sa, Danileț a declarat că încă nu știe suma exactă. Într-o postare anterioară, el își argumenta decizia de a se retrage, menționând oboselile și costurile generate de naveta săptămânală între Oradea și Cluj.

Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură”, a declarat Danileț într-o postare anterioară. El a menționat că a depus cereri de transfer, însă acestea au fost respinse de CSM, ceea ce l-a determinat să renunțe la o carieră pe care o descrie ca fiind plină de responsabilitate și dedicație.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago