Actualitate

Modificări în regulile de circulație pentru mopede și motociclete

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care aduce modificări semnificative în ceea ce privește regulile de dotare a autovehiculelor pentru anumite categorii de șoferi. Potrivit noilor reglementări, posesorii de permise pentru categoriile AM, A1, A2 și A nu vor mai fi obligați să aibă asupra lor triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor și extinctor.

Această decizie reprezintă o completare a articolului 8 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, stabilind clar exceptarea pentru posesorii de permise pentru categoriile menționate mai sus de la aceste obligații.

Potrivit legii promulgate marți, autovehiculele destinate circulației pe drumurile publice, cu excepția celor din categoriile AM, A1, A2 și A, tractoarelor agricole sau forestiere și tramvaielor, trebuie să fie echipate cu trusă medicală de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu, toate acestea fiind omologate“, precizează noua lege.

Această inițiativă a fost aprobată de Camera Deputaților pe data de 11 martie, acționând în calitate de for decizional. Astfel, intrarea în vigoare a acestei legi aduce o relaxare a obligațiilor pentru anumite categorii de șoferi, contribuind la simplificarea procedurilor și eliminând povara de a avea la ei anumite echipamente în mod constant.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

6 hours ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

4 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

5 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

6 days ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

6 days ago