Actualitate

Vesti bune pentru șoferi: Polițe RCA în rate și posibilitatea de suspendare dacă autovehiculul nu este utilizat.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat propuneri concrete în urma discuțiilor recente cu reprezentanții transportatorilor din România. În contextul unor runde de discuții cu transportatorii și companiile de asigurări, ASF a luat în considerare mai multe soluții pentru a rezolva problemele cu care se confruntă industria de transport în legătură cu polițele RCA.

Într-un comunicat de presă, ASF a dezvăluit măsuri menite să atenueze efortul financiar al posesorilor de polițe RCA. Printre acestea se numără:

Suspendarea Contractului RCA: Posibilitatea suspendării efectelor contractului RCA în perioadele în care autovehiculul nu este utilizat. Aceasta vine cu prelungirea valabilității contractului pe durata suspendării.

Plata în Rate: Efectuarea plății primei RCA în rate, indiferent de nivelul acesteia, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Opțiunea plății în rate va aparține potențialului asigurat.

Revizuirea Tarifelor pentru Perioade Subanuale: ASF propune o revizuire a modalității de stabilire a tarifului de primă RCA pentru contractele încheiate pe perioade mai mici de 12 luni. Scopul este de a elimina diferențele semnificative între polițele anuale și cele subanuale.

Președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), Vasile Ștefănescu, a declarat înainte de publicarea comunicatului ASF că patronatele din transporturi și conducerea ASF au convenit să se stabilească valoarea polițelor RCA la autovehiculele de peste 16 tone la tariful de referință. Aceasta ar trebui să conducă la o scădere a prețului polițelor RCA.

Discuțiile vor continua în următoarele zile pentru consolidarea unui pachet de măsuri care să poată fi aplicat imediat pentru a rezolva problemele semnalate de transportatori. ASF subliniază și necesitatea ca Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) să analizeze și să găsească soluții privind statutul asiguratului cu risc ridicat.

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

RIVUS: Proiect Inspirat de Dorințele Clujenilor – Parc, Spații Culturale, Fresh Market, Branduri în Premieră și Birouri Premium

RIVUS, cel mai nou proiect al grupului IULIUS, va deveni unul dintre cele mai complexe…

1 week ago

Aspecte neștiute din viața lui Florin Piersic: a înfiat o fată și i-a susținut educația

Florin Piersic este una dintre cele mai mari legende ale cinematografiei și teatrului românesc, având…

2 weeks ago

Doi salvatori montani din Cluj au absolvit etapa de vară a Școlii Naționale Salvamont

Doi membri ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat sub coordonarea Consiliului Județean Cluj, au…

2 weeks ago

Etapă importantă pentru metroul din Cluj: Mașinile de forat au trecut testele și urmează să fie livrate la Cluj – Video

Compania turcească Gulermak, câștigătoarea licitației pentru construirea metroului din Cluj, a publicat recent pe LinkedIn…

2 weeks ago