Connect with us

Justitie

ȘOCANT! Polițistul Vinovat de Accidentul Mortal în Care a Fost Ucisă o Fetiță pe o Trecere de Pietoni din București Primește Închisoare cu Suspendare

Dani Muresan

Published

on

Constantin Popescu, polițistul responsabil de accidentul tragic care a avut loc pe 13 ianuarie 2022 în Sectorul 1 al Capitalei, soldat cu moartea unei fetițe de doar 13 ani, a fost condamnat de către Judecătoria Sectorului 1. Sentința a fost emisă în urma procesului în care Popescu a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Potrivit deciziei instanței, polițistul a primit o sentință de trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității timp de 90 de zile, fie în cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, fie în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În ceea ce privește despăgubirile, instanța a decis ca societatea de asigurare CITY INSURANCE SA, aflată în faliment, să plătească familiei suma de 160.000 de euro. De asemenea, a fost stabilită o sumă de 90.000 de euro pentru familia celeilalte fete rănite în accident.

Cu toate acestea, familiile fetelor au fost dezamăgite în ceea ce privește acțiunea civilă împotriva Poliției Capitalei și Primăriei Generale, deoarece judecătorii au respins ca neîntemeiată această cerere.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în instanța superioară.

Evenimentul tragic a avut loc pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, când mașina de poliție condusă de Constantin Popescu a lovit două fete pe trecerea de pietoni. Raisa a pierit pe loc, în timp ce cealaltă fată a fost rănită și transportată la spital.

Investigațiile procurorilor au relevat că polițistul circula cu viteză mare și nu a acordat prioritate pietonilor, conform unor surse judiciare.

Constantin Popescu, în serviciu din 2017, a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicând zero alcoolemie.

Facebook Comments Box

Info

Membrii aceleiași familii, traficanți de substanțe interzise de mare risc, reținuți la Cluj! Operațiunea a dezvăluit o „afacere” desfășurată timp de doi ani – FOTO

Diana Petrescu

Published

on

Trei bărbați, inclusiv doi membri ai aceleiași familii, sunt acuzați că au vândut în mod repetat substanțe psihoactive către consumatori din județul Cluj, în perioada 2022 – martie 2024.

„De asemenea, în sarcina unuia dintre bărbați, s-a reținut faptul că, în intervalul 2023 – martie 2024, în mod repetat și în baza aceleași rezoluții infracționale, ar fi procurat, deținut și  comercializat diferite cantități de droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal).

Ieri, 13 martie, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare, în județul Cluj, în urma cărora au fost descoperite și ridicate cantități de substanță psihoactivă (2MMC), un grinder, obiecte purtând urme de materie vegetală, precum și alte mijloace de probă.

La data de 13 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea celor trei bărbați, pentru 24 de ore”, transmite IPJ Cluj.

Astăzi, doi bărbați reținuți pentru trafic de substanțe interzise au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, în timp ce al treilea bărbat va fi supus măsurii controlului judiciar de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Justitie

Operațiune amplă de combatere a corupției în sectorul energetic: DNA efectuează percheziții la domicilii și sedii de companii

Dani Muresan

Published

on

Joi, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au desfășurat o serie de percheziții la domiciliile unor persoane și la sediile unor companii din sectorul energetic, în cadrul unei ample anchete privind suspiciuni de corupție. Operațiunea vizează mai multe județe, inclusiv București, Brașov, Dâmbovița, Ilfov și Gorj, și are ca țintă atât funcționari publici, cât și persoane din sectorul privat.

Procurorii suspectează săvârșirea unor infracțiuni precum dare/luare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență și deturnarea licitațiilor publice. Astfel, DNA pare să pună sub lupă o serie de practici ilegale care ar fi avut loc în cadrul unor tranzacții financiare din sectorul energetic.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Aleph News, procurorul-șef al DNA, Marius Voineag, a subliniat importanța implicării instituției în investigarea potențialelor fapte de corupție din domeniul energetic. “În zona de energie se învârt sume mari de bani și eu cred că DNA trebuie să fie prezentă“, a declarat Voineag, evidențiind nevoia de transparență și integritate într-un sector vital pentru economie.

Această acțiune vine în contextul unei atenții sporite asupra combaterii corupției la nivel înalt, în special în sectoare cheie ale economiei naționale. DNA, prin această operațiune, își reafirmă angajamentul față de eradicarea fenomenului de corupție și asigurarea unui mediu de afaceri corect și echitabil.

Pe durata perchezițiilor, procurorii au avut grijă să respecte rigorile legale și drepturile individuale, asigurându-se că acțiunile desfășurate sunt în conformitate cu legea. „Este crucial să respectăm procedurile legale și să acționăm cu fermitate împotriva corupției, garantând totodată drepturile fundamentale ale persoanelor implicate în această anchetă”, a subliniat Voineag.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Justitie

Foşti şefi ai Loteriei rămân fără 500.000 euro, reprezentând mită în bani şi maşini. Procesul s-a închis însă, ca urmare a prescripției

Alex Campian

Published

on

Curtea de Apel Bucureşti a pus punct unui dosar controversat în care foști șefi ai Loteriei Române au fost implicați în acuzații de corupție, privind atribuirea unui contract pentru reînnoirea parcului auto al companiei. Decizia finală a instanței a fost luată în contextul aplicării unor decizii ale Curții Constituționale și instanței supreme referitoare la prescrierea faptelor, deoarece infracțiunile ar fi avut loc în anul 2010, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Potrivit sursei citate, judecătorii au dispus confiscarea a peste 2,6 milioane de lei, sumă reprezentând bani și contravaloarea unor mașini primite de la o firmă deținută de doi foști șefi ai Loteriei. În acest context, Remus Leonard Lăzăreanu, fost director executiv al Loteriei, a avut de restituit sumele de 250.000 de lei și 16.000 de lei, iar Ovidiu Rîpanu, fost șef Serviciu Achiziții, a fost obligat să plătească sume în valoare de 831.061 lei, 25.347 lei, 1.179.029 lei (reprezentând 182 de autovehicule second hand), 160.683 lei (contravaloarea unui Cadillac) și 139.365 lei (contravaloarea unui Hummer).

În acest dosar, au fost implicați și alți inculpați, precum Nicolae Virgil Sorescu, administratorul unui dealer auto, și Constantin Brăduț Răducanu, administrator de firmă. Aceștia au scăpat de acuzații prin prescrierea faptelor. Gheorghe Benea, fost director general al Loteriei, a decedat în ianuarie 2021, având o formă severă de Covid.

Conform Direcției Naționale Anticorupție (DNA), la data de 17 mai 2010, conducerea Loteriei Române a atribuit unui dealer auto un contract de furnizare a 182 de autovehicule în sistem buy-back, pentru înlocuirea parcului auto al companiei. Potrivit DNA, contractul a fost favorizat pentru a beneficia firma respectivă. Procurorii susțin că, pentru a obține acest contract, persoane din conducerea Loteriei au primit mită sub forma unor sume de bani și bunuri.

Ovidiu Rîpanu, în calitate de șef Serviciu Achiziții, ar fi pretins suma de 1,5 milioane de lei, 4 autovehicule noi, și 182 de autovehicule second hand, în schimbul atribuirii contractului. Din aceste foloase, Rîpanu a primit suma totală de 831.062 lei, două autovehicule noi (un Cadillac și un Hummer) și autovehicule second hand în valoare de 1.179.029 lei.

Alți membri ai conducerii Loteriei, precum Remus Lăzăreanu și Cornelia Olaru, au primit și ei bunuri în schimbul atribuirii contractului. DNA indică faptul că sumele primite au fost ascunse prin intermediul unor relații comerciale fictive și că au fost create aparențe de legalitate prin întocmirea de contracte pentru servicii IT nerealizate.

În final, instanța a decis închiderea dosarului în urma prescrierii faptelor și a aplicării deciziilor Curții Constituționale și a instanței supreme, marcând astfel un punct într-un caz cu accente grave de corupție la vârf în Loteria Română.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite