Administratie

Cele 50 de Proiecte Propuse Direct de Către Clujeni, Incluse în Bugetul Record de Aproape 800 de Milioane de Euro, Vor Fi Dezbătute în Consiliul Local Luni

Cluj-Napoca se pregătește să-și stabilească direcția de dezvoltare pentru anul 2024 printr-un buget record de aproape 800 de milioane de euro. Acest buget generos va include 50 de proiecte propuse direct de către locuitori și va fi supus aprobării consilierilor locali pe data de 12 februarie.

Primarul municipiului, Emil Boc, a evidențiat importanța fondurilor europene în constituirea bugetului, subliniind că acestea joacă un rol major în susținerea dezvoltării locale. Avem un buget de peste 800 de milioane de euro. Este un buget unde fondurile europene venite din afară au un rol major, a afirmat Boc într-o declarație acordată unui post de radio local.

Propunerile primite de la comunitate au fost numeroase, totalizând 107 sugestii din partea cetățenilor, societății civile și a reprezentanților partidelor politice. Emil Boc a explicat că din acestea, 50 au fost incluse în proiectul de buget, reflectând o varietate de necesități și aspirații ale comunității.

Printre proiectele incluse se numără un centru rezidențial pentru persoane vârstnice, construirea unei școli în cartierul Bună Ziua, podul Locomotivei, modernizarea unor străzi în Dâmbu Rotund, strada Dropiei, Perlei, Colonia Breaza, Calea Someșeni, modernizarea parcului Bună Ziua, modernizarea de stații de transport în comun sau montarea de praguri de sol în zona școlilor.

Unele propuneri au fost parțial implementate, cum ar fi majorarea cu 25% a fondurilor acordate ONG-urilor din domeniul sportului și culturii. Primarul Boc a explicat: Unele au putut fi cuprinse doar parțial, de exemplu noi am majorat sumele de bani pe care le acordăm ONG-urilor sportului și culturii cu 25%. Aici au fost propuneri să se majoreze mai mult. Totuși, 25% e mult peste ceea ce credeam noi că putem face.

Proiectul de buget pentru anul 2024 va fi supus aprobării consilierilor locali pe data de 12 februarie, marcând astfel startul implementării celor 50 de proiecte comunitare.

În contextul economic al anului 2023, Clujul a înregistrat un buget impresionant de peste 3 miliarde de lei, echivalentul a 618.957.079 euro. Acesta a constituit cel mai mare buget din istoria orașului, iar din această sumă, 132 de milioane de euro au fost alocate pentru finanțarea proiectului de metrou.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago