Administratie

Finalizarea Malurilor Someșului pe Ultima Sută de Metri: Dan Tarcea – “Sunt Mici Detalii Care Se Corectează”

Malurile Someșului din cartierul Grigorescu au suferit o transformare spectaculoasă prin intermediul unui proiect de revitalizare ce a fost recent finalizat. Cu toate acestea, mai există detalii minore ce necesită „corectare”, iar acest proces va fi posibil doar odată cu încălzirea vremii. Viceprimarul Dan Ștefan Tarcea a informat că proiectul a ajuns la finalizare, intrând în procedura de recepție în mijlocul lunii noiembrie. Cu toate acestea, el a subliniat că ajustările vor fi făcute doar atunci când condițiile meteorologice vor permite.

Referitor la vegetație, viceprimarul a asigurat că, în caz de necesitate, arborii vor fi înlocuiți pe cheltuiala firmei responsabile de proiect:

Lucrările sunt finalizate. Mai sunt încă elemente care trebuie să fie corectate, lucrări care se pot întâmpla doar în momentul în care vine o temperatură care să fie prielnică pentru astfel de lucrări. Dar lucrările sunt gata acolo, așa mici detalii sunt care se corectează. Din punctul nostru de vedere, lucrările arată bine. Se vede foarte clar că sunt zone care sunt extrem, extrem de intens folosite de către clujeni și, de asemenea, o să așteptăm să vedem și la primăvară dacă mai trebuie să înlocuim și arbori pentru că ei sunt în garanție. Ei au doi ani garanție, astfel dacă vom identifica arbori care nu se prind ei vor fi înlocuiți pe garanție, pe cheltuiala firmei. Așa a fost făcută licitația, așa este în caietul de sarcini, ca să ne asigurăm că banii sunt cheltuiți eficient. Și, sigur, cine își asumă să vină la licitații la municipiul Cluj-Napoca trebuie să facă lucru de calitate”, a declarat viceprimarul Dan Ștefan Tarcea în cadrul unei emisiuni radio, marți dimineața.

Malurile Someșului, un spațiu verde generos Clujenii vor beneficia de acum încolo de un nou spațiu verde generos, rezultat al unui proiect amplu de revitalizare. Investiția, în valoare de fonduri europene, a fost implementată de către Studio Pràctica (Spania) și Asocierea ACI Cluj (lider) – Socot S.A. – Simacek Facility Services.

Revitalizarea malurilor Someșului a avut ca scop apropierea orașului de râu, integrarea Someșului în viața de zi cu zi a clujenilor și îmbunătățirea calității vieții prin extinderea zonelor verzi, de loisir și mișcare. Proiectul a fost completat de alte proiecte de reabilitare și modernizare, cum ar fi Parcul Armătura și platoul Sălii sporturilor.

Printre obiectivele principale ale revitalizării malurilor Someșului se numără:

  • Remodelarea malurilor pentru o accesibilitate pietonală îmbunătățită, cu refacerea spațiilor publice de pe ambele maluri.
  • Extinderea zonelor verzi, cu o creștere de 1,2 hectare în zona Grigorescu și plantarea a 957 de noi arbori.
  • Construirea unui culoar velo-pietonal, a unui nou pod velo-pietonal și a unor piste pentru bicicliști.
  • Modernizarea și eficientizarea iluminatului public prin instalarea de sisteme cu aparate de iluminat LED și sistem de telegestiune.
  • Amenajarea de zone de joacă pentru copii, plaje urbane, precum și spații pentru sport, fitness în aer liber și relaxare.

Proiectul de revitalizare a malurilor Someșului aduce un plus semnificativ calității vieții locuitorilor din Cluj-Napoca, oferindu-le un spațiu verde extins și diversificat, adaptat nevoilor comunității și aliniat standardelor europene.

Facebook Comments Box
Alex Campian

Recent Posts

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

8 hours ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

12 hours ago

Carmen Grebenișan din Cluj transmite un mesaj delicat după divorțul de soțul ei, Alex Militaru:”Nu trebuie să mulțumești pe toată lumea”

La o lună de la despărțirea de soțul său, Alex Militaru, Carmen Grebenișan a transmis…

15 hours ago

Musafiri noi in Parcul Central

Tocmai că treceam azi prin parc și am observat doi bătrânei care se uitau în sus…

3 days ago

Spectacolul Cosmic Capturat de Sergiu Răzvan: Aurora Boreală din Grigorescu

În seara zilei de 10 mai 2024, cerul din Grigorescu a fost iluminat de un…

3 days ago

Clujul interbelic: Un aer parizian surprins într-o fotografie istorică de un laureat al Premiului Nobel – FOTO

În perioada interbelică, Piața Unirii din Cluj-Napoca emană un aer parizian distinct. În jurul statuii…

3 days ago