Administratie

Fonduri europene: primele autobuze electrice articulate au ajuns la Cluj-Napoca

Primele trei autobuze electrice articulate din cele 18 autobuze SOLARIS Urbino au ajuns la Cluj, reprezentând o parte din primul lot de autobuze achiziționate cu fonduri europene care vor intra în circulație începând din acest an. În urmă urmează etapa de recepție cantitativă și calitativă, procedura de înmatriculare și testele specifice, inclusiv probele în trafic. Aceste noi autobuze vor opera pe liniile strategice care leagă cartierele orașului și zona metropolitană.

Primăria Cluj-Napoca, împreună cu Compania de Transport Public, continuă să investească în transformarea flotei de transport în comun a orașului în una 100% electrică și nepoluantă. În prezent, 50% din flota CTP este electrică, inclusiv autobuze, tramvaie și troleibuze.

Noile autobuze electrice au o lungime de 18 metri și o capacitate de transport de 133 de persoane – mai mare decât autobuzele electrice actuale care au o capacitate de 78 de persoane. În plus față de vehicule, se vor instala 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă ca infrastructură auxiliară.

Caracteristicile tehnice ale noilor autobuze electrice includ:

  • capacitate totală de transport de 133 de persoane, din care 44 pe scaune
  • spațiu dedicat pentru fotolii rulante
  • rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă
  • dimensiuni: lungime de 18 metri, înălțime de 3,3 metri și lățime de 2,55 metri.

Pentru fiecare lot de trei autobuze aduse la Cluj-Napoca, furnizorul va livra o stație de încărcare rapidă compatibilă cu soluțiile de încărcare deja existente în cadrul flotei Companiei de Transport Public.

Proiectul “Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare” este finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local, și are o valoare de peste 16 milioane de euro.

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

3 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

4 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

5 days ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

6 days ago

Carmen Grebenișan din Cluj transmite un mesaj delicat după divorțul de soțul ei, Alex Militaru:”Nu trebuie să mulțumești pe toată lumea”

La o lună de la despărțirea de soțul său, Alex Militaru, Carmen Grebenișan a transmis…

6 days ago