Administratie

Tetarom S.A. și Consiliul Județean Cluj Deschid Drumul Către Sustenabilitate: Energie Verde și Reducerea Costurilor pentru Companiile din Parcul Industrial

Consiliul Județean Cluj și Tetarom S.A. au finalizat prima etapă a unui proiect ambițios care vizează transformarea Parcului Industrial Tetarom I din Hoia într-un hub energetic verde. Scopul principal al proiectului constă în asigurarea că întreaga cantitate de energie electrică consumată de companiile din zonă provine exclusiv din surse regenerabile, consolidând astfel angajamentul pentru un viitor durabil.

Recent, Tetarom S.A. a investit 587.000 de lei în două centrale fotovoltaice de ultimă generație, montate pe clădirile de birouri de pe strada Tăietura Turcului, cu o putere instalată de 135KWp. Această inițiativă nu doar că aduce beneficii mediului, dar și economisește costurile asociate transportului și distribuției de energie, ceea ce se reflectă în prețuri mai avantajoase pentru consumatori.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a subliniat importanța implementării unor astfel de facilități locale, afirmând: “Realizarea unor asemenea facilități de producere a energiei pe plan local, direct la locurile de consum, reprezintă cea mai bună soluție pentru toți consumatorii. Energia produsă local nu e purtătoare de tarife de transport și distribuție, deci e mai ieftină. În plus, sunt eliminate pierderile din rețea. Ne dorim ca, în câțiva ani, toate cele 155 de companii din Parcurile Industriale Tetarom să folosească energie verde produsă de noi, local, la cele mai bune prețuri din piață.

Tetarom S.A. este un operator licențiat de distribuție, specializat în furnizarea de energie electrică din surse regenerabile certificate cu garanții de origine. Compania deserveste rezidenții din cele trei parcuri industriale pe care le administrează, având ca principali clienți corporații de prestigiu precum Bosch, Emerson și DeLonghi, cu un necesar lunar de aproximativ 7.000 MWh.

În contextul noilor realități economice și al strategiilor orientate către utilizarea unei proporții mai mari de energie regenerabilă, Tetarom S.A. a obținut o scădere semnificativă a prețurilor, de la 3000 lei/MWh în 2022 la aproximativ 600 lei/MWh în 2023. Această reducere notabilă a contribuit la atragerea unor noi clienți, consolidând poziția Tetarom S.A. în piața energetică locală.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

3 days ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

3 days ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

6 days ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

6 days ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

1 week ago