”Să nu ne relaxăm absolut deloc”, spune directorul medical al spitalului din Brad, a cărui colegă s-a stins la Cluj din cauza COVID-19, pentru că, din punctul său de vedere, “cazurile grave abia de acum vor începe să vină”.
Doctorul Lucian Miron, directorul medical al Spitalului Municipal din Brad povesteşte cum s-a stins din cauza Covid 19 colega lui în vârstă de 70 de ani, medic în acelaşi spital. Ultima dată când femeia a venit la serviciu a fost la finele lui martie. La câteva zile după aceea a început să se simtă rău.
Dr. Lucian Miron, directorul medical al Spitalului Municipal Brad, jud. Hunedoara: ”Mai avusese probleme cu amigdalele şi a considerat că probabil este o amigdalită normală.”
Numai că peste alte câteva zile medicul a venit la urgenţă, la Spitalul din Brad. Pentru că starea ei era una gravă a fost transferată la terapie intensivă la Spitalul Judeţean din Cluj. Fiica femeii i-a spus medicului Miron că mama sa a rămas practic fără plămâni.
”Mi-a spus şi ea că evoluţia a fost gravă, evoluţie gravă înspre deces, a fost această rămânere fără plămâni, între ghilimele, cam aşa ceva se pare că s-a întâmplat, ceea ce se întâmplă şi cu alţi pacienţi de felul ăsta. Se distruge plămânul într-un timp foarte scurt”, a spus, potrivit Mediafax, medicul Lucian Miron.
Medicul Lucian Miron este foarte îngrijorat de ceea ce ne aşteaptă de acum înainte. ”Sunt mulţi sceptici că se înfloreşte. Din păcate am trăit, eu, cel puţin, şi colegi de-ai mei alţii din alte spitale să vadă astfel de cazuri care au o evoluţie atât de gravă şi fulminantă.”
Lucian Miron este: ”Să nu ne relaxăm absolut deloc, din punctul meu de vedere cazurile grave abia de acum vor începe să vină pentru că sunt pacienţi, am avut şi astăzi, pacienţi vârstnici, fără un istoric de contact cu cineva şi care vin deja cu suspiciuni majore.”
În România 247 de pacienţi sunt internaţi acum la terapie intensivă. Peste 11.000 de persoane sunt infectate.
Source link