Connect with us

Eveniment

Aeroportul Cluj: filtru suplimentar pentru pasagerii veniți din Italia

Published

on

Aeroportul Cluj:  filtru suplimentar pentru pasagerii veniți din Italia

Referitor la măsurile implementate de Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, în ceea ce privește coronovirusul, reprezentanții aerogării fac următoarele precizări:
• În cazul pasagerilor sosiți din Italia, Aeroportul Cluj a pus imediat în aplicare noile măsuri speciale transmise începând cu 23 februarie de Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Județeană. În acest sens, Aeroportul Cluj, în colaborare cu Instituția Prefectului Judetului Cluj și Direcția de Sănătate Publică a început procesarea pasagerilor veniți din Italia prin filtru suplimentar din aerogara veche, separat de restul călătorilor. Fiecare pasager de pe cursele din Italia este supus unor proceduri speciale. Un medic de la Direcția de Sănătate Publică Cluj, împreună cu angajații cabinetului medical din cadrul aeroportului evaluează datele și parametrii medicali ai pasagerilor, iar în cazul în care, unul dintre călători prezintă suspiciunea de infectare cu coronavirus, acesta este izolat și preluat de autoritățile medicale. De asemenea, pasagerilor le sunt distribuite carduri de alertă și materiale informative referitoare la prevenirea răspăndirii coronavirusului.

Totodată reprezentanții aerogării fac următoarele mențiuni:

• Aeroportul Cluj a luat primele măsuri de precauție în ceea ce privește coronavirusul încă din luna ianuarie, când, conform indicațiilor primite de la Direcția de Sănatate Publică Cluj, aeroportul a inceput o campanie de informare a pasagerilor privind prevenirea răspândirii coronavirusului. În terminalele de plecări și sosiri, la biroul de informații, la cabinetul medical și în zonele ghișeelor de check- in ale aeroportului, au fost afișate mai multe anunțuri de informare și le-au fost distribuite pasagerilor flyere cu instrucțiuni referitoare la noul tip de coronavirus.

• De asemenea, personalul medical al aeroportului a evaluat încă din luna ianuarie parametrii medicali ai pasagerilor sosiți la Cluj de pe cursele care fac legătura cu zonele afectate de coronavirus, aceștia fiind luați în evidența aeroportului prin completatrea unor chestionare, care apoi au fost transmise către Directia de Sănatate Publică, în vederea monitorizării pasagerilor în cazul aparitiei simptomatologiei de infectare cu coronavirus.

• Au fost sporite măsurile de igienă din cadrul aeroportului prin dezinfectarea frecventă a spațiilor publice, iar asistenții medicali din cadrul aeroportului Cluj oferă sprijin permanent tuturor pasagerilor care solicit ajutor.
În continuare Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, împreună cu Direcția de Sănătate Publică și celelalte instituții din perimetrul aeroportuar aplică procedurile și măsurile de prevenire și combatere a răspândirii coronavirusului.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Mașină cuprinsă de flăcări în Grigorescu. Intervin pompierii

Published

on

Mașină cuprinsă de flăcări în Grigorescu. Intervin pompierii

O mașină a luat foc, luni după-amiază, pe strada Miraslău din Cluj-Napoca.
Pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins un autoturism pe strada Miraslău, din cartierul Grigorescu, în jurul orei 18.00. 

“Incendiul s-a manifestat doar la compartimentul motor și nu au existat persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale. Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unei defecțiuni electrice. La misiune a luat parte o autospecială cu apă și spumă”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Un tânăr s-a ales cu dosar penal în minivacanța de 1 Decembrie. L-au prins conducând fără permis pe o stradă din Cluj-Napoca

Published

on

Un tânăr s-a ales cu dosar penal în minivacanța de 1 Decembrie. L-au prins conducând fără permis pe o stradă din Cluj-Napoca

Un clujean este cercetat de polițiști după ce a fost depistat la volan, în trafic, fără să dețină permis de conducere.
Astfel, duminică, 4 decembrie, în jurul orei 19.55, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au depistat în trafic, pe strada Sobarilor, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care se deplasa cu un autoturism deși nu deținea permis de conducere.

În cauză a fost întomit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Accident TERIBIL pe un drum din Cluj. Un biciclist a MURIT

Published

on

Accident TERIBIL pe un drum din Cluj. Un biciclist a MURIT

Un biciclist a murit după ce a fost lovit de mașină pe o stradă din municipiul Dej.
În jurul orei 07.15, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej – Biroului Rutier au fost sesizați despre producerea unui accident rutier, înregistrat pe strada Văii, din municipiu.

“Conducătorul unui autoturism, în vârsta de 22 ani, din municipiul Dej, a surprins și accidentat un bărbat în vârsta de 60 ani, care se deplasa în fața autovehiculului cu o bicicletă, circulând în aceeași direcție.

În urma impactului biciclistul a suferit leziuni corporale, fiind declarat din nefericire decesul acestuia.
Testarea cu aparatul etilotest a conducătoului auto a rezultat negativă”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate