Connect with us

Eveniment

Ambasada Mexicului – discutie la Cluj despre o ruta de zbor Cluj-Napoca – Mexico City & Cancun – E fain la Cluj!

Published

on

Ambasada Mexicului - discutie la Cluj despre o ruta de zbor Cluj-Napoca - Mexico City & Cancun - E fain la Cluj!

Ambasadorul Mexicului în România, în vizită la Consiliul Județean ClujVicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István, a primit vineri, 19 noiembrie a.c., vizita Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite Mexicane în România, Excelența Sa José Guillermo Ordorica Robles.

Oficialul străin a fost însoțit de către domnul Benito Jimenez Sauma, Șef de Cancelarie, însărcinat cu probleme economice, comerciale și de cooperare, domnul Dorin Zăgrean, Consul Onorific al Mexicului la Cluj-Napoca și doamna Cristina Boncaciu, Asistent Consular.
Întâlnirea de la sediul forului administrativ județean a avut drept scop identificarea unor modalități concrete de atragere a investitorilor mexicani în această zonă, precum și dezvoltarea relaţiilor de cooperare bilaterală în multiple domenii.Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj: „Această nouă vizită a Excelenței Sale la sediul forului administrativ județean ne onorează și demonstrează, o dată în plus, că atuurile județului prezintă un mare interes pentru partenerii străini.  Îmi doresc ca domnul Ambasador să transmită mesajul nostru de disponibilitate și suport investitorilor mexicani interesați să dezvolte afaceri profitabile în județul Cluj.”Pe parcursul vizitei, oaspeților le-au fost prezentate informații despre Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, oportunitățile oferite de Parcurile Industriale administrate de Consiliul Județean prin intermediul Tetarom S.A. și multiplele facilităţi pe care acestea le oferă agenților economici.
De asemenea, s-a discutat despre posibilitățile de colaborare în diverse domenii, precum mediul de afaceri, universitar, sănătate, cultură și turism, dar și despre oportunitățile de înfrățire.

Nu în ultimul rând, cele două părți au fost interesate de deschiderea unei rute de zbor Cluj-Napoca – Mexico City sau Cancun.
La rândul său, înaltul oficial a prezentat oferta economică și piața dinamică a Mexicului, dorind să împărtășească din experiența și cunoștințele mexicanilor în domeniile în care sunt foarte bine dezvoltați, în special în ceea ce privește transportul public, infrastructura și serviciile publice.

O întrevedere cu Ambasadorul Mexicului a avut si primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, pe 18 noiembrie.

Întrevederea s-a concentrat pe modalitățile de susținere a relațiilor bilaterale și identificarea mijloacelor oportune pentru consolidarea lor.

Cu această ocazie s-a discutat despre soluții la problemele prezentului, punând accent pe digitalizarea serviciilor publice, precum și despre posibilitatea unor schimburi culturale și educaționale.

De asemenea, s-a discutat și despre posibila înfrățire a orașului nostru cu Mexico City, în contextul aniversării a 85 ani de relații diplomatice între Mexic și România. Alături de E.S., la întâlnire au mai participat domnul Benito Jimenez Sauma, Șef Cancelarie, însărcinat cu probleme economice, comerciale și de cooperare și domnul Dorin Zăgrean, Consul Onorific al Mexicului la Cluj-Napoca.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

(Video) Cluj: Bătaie la VIVO! Și-au dat pumni pentru un loc de parcare

Published

on

(Video) Cluj: Bătaie la VIVO! Și-au dat pumni pentru un loc de parcare

O altercație între mai multe persoane a avut loc, duminică în jurul orei 14.20, în parcarea de la VIVO.Martorii spun că protagoniștii s-au luat la pumni și picioare din cauza unui loc de parcare.„A durat mai mult bătaia dar atât am apucat să filmez. A fost un loc liber de parcare și s-au luat la ceartă, în prima fază. Apoi și-au dat cu pumnii și picioarele. S-au aruncat pe jos. A fost scandal mare”, a spus un martor pentru Foaia Transilvana. 

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Doliu în lumea muzicii. A murit Corneliu „Bibi” Ionescu

Published

on

Doliu în lumea muzicii. A murit Corneliu „Bibi” Ionescu

Veste tristă pentru lumea muzicii româneşti, după ce membrul fondator al trupei Sfinx a încetat din viață. 
Corneliu Ionescu, născut la 2 martie 1945, a fost fondator şi basist al formaţiei Sfinx, cu care a cântat de la înfiinţare, în 1962, până la destrămarea acesteia, la începutul anilor 90.

A fost şi constructor de instrumente şi dispozitive muzicale: chitare, efecte pentru instrumente sau „bibsynthesizerul”, primul sintetizator muzical din România.

După despărţirea de Sfinx a intrat în afaceri, înfiinţând o firmă de echipamente de scenă.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Cum s-a realizat Unirea Principatelor, la 24 ianuarie 1859

Published

on

Cum s-a realizat Unirea Principatelor, la 24 ianuarie 1859

Ziua de luni este rezervată sărbătorii Micii Uniri,dintre Țara Românească și Moldova, eveniment istoric ce e avut loc în urmă cu 163 de ani. 
În vara anului 1853. Imperiul Rus a ocupat Moldavia şi Valahia aflate sub suzeranitate otomană şi a promovat drepturile minorităţilor creştin-orotodoxe din Palestina, provincie a Imperiului Otoman.Obiectivele sale erau expansioniste, încercând să obţină controlul asupra peninsulei balcanice şi acces la Marea Mediterană pe fondul declinului Imperiului Otoman.

Otomanii s-au aliat cu francezii care promovau drepturile minorităţilor creştine din Palestina, şi cu britanicii care nu voiau ca ruşii să aibă acces la Marea Mediterană. 

În octombrie 1853, otomanii, francezii şi britanicii au declarat război Rusiei şi au pornit o campanie defensivă pentru a opri înaintarea Rusiei la Silistra. Flotele anglo-franceze au pătruns în Marea Neagră în ianuarie 1854. După o mică confruntare la Constanţa, ruşii au abandonat Silistra. Anglo-francezii au decis atunci să atace Sevastopol, baza navală a Rusiei din peninsula Crimeea.

Aliaţii au debarcat în Crimeea pe 20 septembrie 1854 şi s-au bătut cu ruşii la Balaclava pe 25 octombrie. Ruşii au fost respinşi. După 11 luni de asediu, trupele ruse din Sevastopol au capitulat. 

Pe 30 martie 1856 a fost semnat Tratatul de la Paris care a pus capăt războiului, interzicând Rusiei să-şi mai trimită navele în Marea Neagră  ce căpăta statut neutru, iar fluviul Dunărea devenea deschis transportului maritim pentru toate naţiunile.

Rusia a fost obligată să renunţe la Moldavia, inclusiv la o parte din Basarabia, precum şi la revendicările creştin-ortodoxe din Palestina. 

Principatele române Moldavia şi Valahia, precum şi Serbia, au fost recunoscute ca principate autonome cvasi-independente sub protecţia puterilor europene. Pentru a preveni un alt conflict cu Rusia, împăratul Franţei, Napoleon al III-lea, şi-a dorit crearea unui stat românesc tampon dintre Imperiul Otoman, Imperiul Rus şi Imperiul Austro-Ungar, un stat independent care să fie condus de un principe, să aibă constituţie şi instituţii reformate. 

În cadrul adunărilor ad-hoc, colonelul Alexandru Ioan Cuza a fost votat ca Domnitor al Principatului Moldaviei (sau Principatul Moldovei)  la 5 ianuarie 1859, respectiv ca Domnitor al Principatului Valahiei (cunoscută ca Principatul Ţării Româneşti) la 24 ianuarie, ceea ce a rezultat unirea celor două entităţi statele în Principatele Unite ale Moldaviei şi Valahiei, un stat ce a rămas vasal Imperiului Otoman până în 1877. 

Noul stat a purtat denumirea de Principatele Unite Române între anii 1862 şi 1866, iar din 1866, pe baza constituţiei adoptate atunci, acesta a căpătat denumirea oficială de România. 

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate