Connect with us

Eveniment

Ce părere au clujenii despre orașul lor: „În ciuda cârcotașilor, eu pot sa va spun ca la Cluj o duci bine, e cam scump, dar nu duce lipsa de locuri de munca”

Published

on

Ce părere au clujenii despre orașul lor: „În ciuda cârcotașilor, eu pot sa va spun ca la Cluj o duci bine, e cam scump, dar nu duce lipsa de locuri de munca”

O româncă aflată în Italia de 15 ani ia în considerare să revină în țară și să se mute la Cluj. Înainte de a face acest pas, ea i-a întrebat pe clujeni ce părere au despre viața la Cluj.„Buna ziua, scriu pe aceasta grup pentru ca împreună cu familia mea vrem să ne mutam după 15 ani de Italia în Cluj .. si voiam să întreb daca cineva poate să îmi zică cum este viata la Cluj , adică sistemul sanitar, locurile de munca, salariile, grădinițele cum sunt .. si viată de zi cu zi … mulțumesc mult .. precizez ca vrem in oraș!”, a scris aceasta pe un grup de Facebook.Răspunsurile au venit imediat:Viața la Cluj depinde de multe lucruri , ce stiu 100% este faptul ca este un oras extrem de curat și civilizat, universitati sunt multe și foarte bune . De aglomerat nu am cum sa mint, într-adevăr este dar dacă folosiți autobuzul ajungeți mai repede de multe ori deoarece sunt benzi speciale , sau puteți folosi bicicleta. Oamenii sunt extrem de buni și te ajuta cu orice . Plus multe activități pe care le poti face in Cluj . Și nu in ultimul rând , e un oras in dezvoltare ceea ce înseamnă ca o duce doar spre mai bine.Scump, trafic blocat in orele de varf , n-ai loc la gradinite , salarii de mizerie vs. cheltuieli daca nu lucrezi in IT / constructii / automotive.E aglomerat, super aglomerat.
Apoi e scump, locuri de munca sunt…depinde de studii , grădinițe… daca ai noroc prinzi loc, dacă nu, nu. Sănătatea e la fel de aglomerată, veșnic fără fonduri. Învățământ bun, transport in comun 100% mai bun ca și în multe orașe din Europa…
Sincer, după 15 ani de străinătate…o sa va fie extrem de greu sa vă acomodați. (Vb din proprie experiență)În ciuda cârcotașilor, eu pot sa va spun ca la Cluj o duci bine, e cam scump, dar nu duce lipsa de locuri de munca. Serviciile medicale sunt bune, in comparație cu restul tarii sunt lux, in comparație cu ce este afara, poate suntem la mediu. Grădinițe, scoli, universități sunt, varietatea e mare, cu creșele e mai greu, deficit mare de locuri. Viata de zi cu zi este aglomerata si tot mai poluata, dar avem un oraș curat, civilizat, ce încurajează transportul eco. Sunt si minusuri evident, mai cate o groapa, mai cate o pubela supraaglomerata…dar na, nu cred ca este vreo tara care sa fie 10 din 10. Nu m-as muta din Cluj nicăieri altundeva, aici imi e sufletul! 🙂Pizza buna 35-40 lei,chirie decenta in cartiere 400 €,sistem sanitar 80% performant dar aglomerat in unele locuri (toată România vine la Cluj,poate sunt exagerat că lucrez in sistem)transport in comun excelent,cu mașina aglomerat…sistem de învățământ bun.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

(Video) Cluj: Bătaie la VIVO! Și-au dat pumni pentru un loc de parcare

Published

on

(Video) Cluj: Bătaie la VIVO! Și-au dat pumni pentru un loc de parcare

O altercație între mai multe persoane a avut loc, duminică în jurul orei 14.20, în parcarea de la VIVO.Martorii spun că protagoniștii s-au luat la pumni și picioare din cauza unui loc de parcare.„A durat mai mult bătaia dar atât am apucat să filmez. A fost un loc liber de parcare și s-au luat la ceartă, în prima fază. Apoi și-au dat cu pumnii și picioarele. S-au aruncat pe jos. A fost scandal mare”, a spus un martor pentru Foaia Transilvana. 

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Doliu în lumea muzicii. A murit Corneliu „Bibi” Ionescu

Published

on

Doliu în lumea muzicii. A murit Corneliu „Bibi” Ionescu

Veste tristă pentru lumea muzicii româneşti, după ce membrul fondator al trupei Sfinx a încetat din viață. 
Corneliu Ionescu, născut la 2 martie 1945, a fost fondator şi basist al formaţiei Sfinx, cu care a cântat de la înfiinţare, în 1962, până la destrămarea acesteia, la începutul anilor 90.

A fost şi constructor de instrumente şi dispozitive muzicale: chitare, efecte pentru instrumente sau „bibsynthesizerul”, primul sintetizator muzical din România.

După despărţirea de Sfinx a intrat în afaceri, înfiinţând o firmă de echipamente de scenă.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Cum s-a realizat Unirea Principatelor, la 24 ianuarie 1859

Published

on

Cum s-a realizat Unirea Principatelor, la 24 ianuarie 1859

Ziua de luni este rezervată sărbătorii Micii Uniri,dintre Țara Românească și Moldova, eveniment istoric ce e avut loc în urmă cu 163 de ani. 
În vara anului 1853. Imperiul Rus a ocupat Moldavia şi Valahia aflate sub suzeranitate otomană şi a promovat drepturile minorităţilor creştin-orotodoxe din Palestina, provincie a Imperiului Otoman.Obiectivele sale erau expansioniste, încercând să obţină controlul asupra peninsulei balcanice şi acces la Marea Mediterană pe fondul declinului Imperiului Otoman.

Otomanii s-au aliat cu francezii care promovau drepturile minorităţilor creştine din Palestina, şi cu britanicii care nu voiau ca ruşii să aibă acces la Marea Mediterană. 

În octombrie 1853, otomanii, francezii şi britanicii au declarat război Rusiei şi au pornit o campanie defensivă pentru a opri înaintarea Rusiei la Silistra. Flotele anglo-franceze au pătruns în Marea Neagră în ianuarie 1854. După o mică confruntare la Constanţa, ruşii au abandonat Silistra. Anglo-francezii au decis atunci să atace Sevastopol, baza navală a Rusiei din peninsula Crimeea.

Aliaţii au debarcat în Crimeea pe 20 septembrie 1854 şi s-au bătut cu ruşii la Balaclava pe 25 octombrie. Ruşii au fost respinşi. După 11 luni de asediu, trupele ruse din Sevastopol au capitulat. 

Pe 30 martie 1856 a fost semnat Tratatul de la Paris care a pus capăt războiului, interzicând Rusiei să-şi mai trimită navele în Marea Neagră  ce căpăta statut neutru, iar fluviul Dunărea devenea deschis transportului maritim pentru toate naţiunile.

Rusia a fost obligată să renunţe la Moldavia, inclusiv la o parte din Basarabia, precum şi la revendicările creştin-ortodoxe din Palestina. 

Principatele române Moldavia şi Valahia, precum şi Serbia, au fost recunoscute ca principate autonome cvasi-independente sub protecţia puterilor europene. Pentru a preveni un alt conflict cu Rusia, împăratul Franţei, Napoleon al III-lea, şi-a dorit crearea unui stat românesc tampon dintre Imperiul Otoman, Imperiul Rus şi Imperiul Austro-Ungar, un stat independent care să fie condus de un principe, să aibă constituţie şi instituţii reformate. 

În cadrul adunărilor ad-hoc, colonelul Alexandru Ioan Cuza a fost votat ca Domnitor al Principatului Moldaviei (sau Principatul Moldovei)  la 5 ianuarie 1859, respectiv ca Domnitor al Principatului Valahiei (cunoscută ca Principatul Ţării Româneşti) la 24 ianuarie, ceea ce a rezultat unirea celor două entităţi statele în Principatele Unite ale Moldaviei şi Valahiei, un stat ce a rămas vasal Imperiului Otoman până în 1877. 

Noul stat a purtat denumirea de Principatele Unite Române între anii 1862 şi 1866, iar din 1866, pe baza constituţiei adoptate atunci, acesta a căpătat denumirea oficială de România. 

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate