Connect with us

Eveniment

Client Blue Air cu biletul anulat de pandemie: “Ne cred mai proşti probabil”

Stefania Heinz

Published

on

Client Blue Air cu biletul anulat de pandemie: “Ne cred mai proşti probabil”

Un cititor ZIUA de CLUJ acuză compania de transport aerian că nu îi returnează banii plătiţi pe o cursă a anulată în aprilie, pe fondul pandemiei de coronavirus.
Bărbatul, stabilit în Cluj-Napoca, a cumpărat pentru familia sa bilete pe un zbor Blue Air cu plecare din Stuttgart și aterizare pe aeroportul din Sibiu pentru data de 29 aprilie. În contextul răspândirii noului coronavirus în Europa, tot mai multe companii au avut zboruri anulate în lunile martie şi aprilie.

A fost şi cazul acelui zbor. Gheorghe Ghişoiu, clientul nemulţumit, s-a ales cu zborul anulat şi spune că pe data de 15 aprilie a primit pe mail anunţul, valoarea biletelor fiind de 1.935 de lei.

Bărbatul ar fi dorit să îşi poată recupera banii, în contextul în care unele companii s-au asigurat în acea perioadă că returnează banii clienţilor sau îi transformă în călătorii viitoare.

Compania Blue Air nu a procedat aşa cu biletele cumpărate de Gheorghe Ghişoiu. “Eu, personal, nu am de primit de la ei (Blue Air – n.red.) banii pe 2 bilete anulate. Nici în ziua de azi nu am primit nimic”.  Acesta spune că i-a contactat de câteva ori pe reprezentanţii companiei, a şi fost la biroul din Aeroportul Cluj, dar nimeni nu i-a putut oferi un răspuns concret. Singurele certitudini sunt legate de faptul că va mai trebui să aibă răbdare şi să aștepte.

În urmă cu o lună, bărbatul a primit asigurări de la reprezentanţii Blue Air că va primi banii în maxim 5 zile lucrătoare. Dar cele 5 zile deja 30 şi nici urmă de bani. “Când am vorbit prin telefon în data de 12 august cu o persoană de la relații cu clienții mi-a spus că în maxim 5 zile lucrătoare îmi primesc banii în cont. A trecut o lună de zile de atunci şi tot nu am primit nimic”, spune Gheorghe Ghişoiu.

Acesta mai afirmă că, din informaţiile pe care le deţine, în Germania, aceeaşi companie ar fi returnat încă din luna iunie, în totalitate, sumele încasate de pe zborurile anulate din cauza pandemiei.

Bărbatul se întreabă dacă nu cumva, în România, cei de la Blue Air “ne cred mai proşti probabil” şi nici nu mai au de gând să returneze banii clienţilor după perioada de timp în care operatorii aerieni că fi trebuit să se încadreze, respectiv 90 de zile de la momentul în care ţara iese din starea de urgenţă.

Cititorul ZIUA de CLUJ se declară profund dezamăgit de modul în care compania înţelege să se poarte cu clienţii. Acesta se întreabă dacă “măcar de ruşine” Blue Air nu ar putea să înceapă să returneze banii oamenilor. “E o mare nesimțire din partea lor”, încheie Gheorghe Ghişoiu.

Vom reveni cu poziţia companiei Blue Air, în momentul în care aceasta va fi disponibilă.

Source link

Facebook Comments

Eveniment

Iohannis, vizită pe Autostrada Transilvania. Se taie panglica pe lotul Iernut-Chețani

Stefania Heinz

Published

on

Iohannis, vizită pe Autostrada Transilvania. Se taie panglica pe lotul Iernut-Chețani

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, la deschiderea tronsonului de autostradă Iernut – Cheţani, parte a Autostrăzii Transilvania.
Lotul de 17,9 km de pe A3, Iernut – Chețan, parte din Autostrada Transilvania între Câmpia Turzii și Târgu Mureș, a fost finalizat și va fi inaugurat astăzi la ora 14.00.  Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la eveniment, alături de președintele Klaus Iohannis, vor fi prezenți şi premierul Ludovic Orban, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract – estimat inițial la 1,5 miliarde de euro, ulterior ridicat la 2,2 miliarde, iar apoi la 7 miliarde – încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. Acesta a suferit modificări, fiind reziliat în 2013. Pentru 12,5% din autostradă statul a plătit Bechtel 1,2 miliarde de euro. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte independente, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Tronsonul de aproape 18 km Iernut-Chețani a fost realizat de asocierea Astaldi-Max Boegl. Lucrarile au început în 2016. VIDEO AICI!

Campia Turzii – Gilau – Lungime: 103,50 km

Tronsonul este impartit in doua sectiuni.

Sectiunea 2A Targu Mures – Ogra – Campia Turzii de 51,80 kilometri este impartita in urmatoarele loturi:


Lot 1 Targu Mures – Ogra (Targu Mures – Ungheni), 4,50km (+4,7km drum de legatura). Constructor: Strabag. Cost: 192 milioane lei fara TVA. Durata executie: 18 luni. Contract semnat in Mai 2020. Termen deschidere: 2021.
Lot 2 Targu Mures – Ogra (Ungheni – Ogra), 10,11 km. Constructori: Strabag SRL si Straco Group SRL. Cost: 251,35 milioane RON fara TVA. Durata de executie: 12 luni. Contract semnat in februarie 2015. Termen deschidere: Dec 2018.
Lot 1 Ogra – Campia Turzii (Ogra – Iernut), 3,60 km. Constructori: Geiger Transilvania SRL si Wilhelm Geiger GmbH & Co. KG. Cost: 69,17 milioane RON fara TVA. Durata de executie: 12 luni. Contract semnat in februarie 2015. Termen deschidere: Dec 2018.
Lot 2 Ogra – Campia Turzii (Iernut – Chetani), 17,90 km. Constructori: Astaldi, Max Boegl Romania, Astalrom si Consitrans. Cost: 437,63 milioane RON fara TVA. Durata de executie: 16 luni. Termen deschidere: 2020.
Lot 3 Ogra – Campia Turzii (Chetani – Campia Turzii), 15,69 km. Constructori: Straco Group SRL, Specialist Consulting SRL si Total Road SRL. Cost: 279,74 milioane RON fara TVA. Durata de executie: 12 luni. Contract semnat in februarie 2015. .

Sectiunea 2B Campia Turzii – Gilau (Cluj-Napoca Vest), in lungime de 51,70 km, este finalizata si se afla in exploatare (42 km deschisi in 2009 si 10 km in 2010).

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

La Cluj-Napoca se taie copacii pentru a se “planta” antene

Stefania Heinz

Published

on

La Cluj-Napoca se taie copacii pentru a se "planta" antene

Lângă strada Cernăuți din Cluj-Napoca, chiar la intrarea în pădure, la circa 40 de m de Complexul Citadela se taie copaci pentru montarea unor antene GSM.
Un cititor ZIUA de CLUJ ne-a semnalat faptul că lângă strada Cernăuți, pădurea clujenilor e pusă la pământ pentru a fi “plantate” în schimb nişte antene GSM.

Acesta spune că s-a sunat atât la poliţie, cât şi la ocolul silvic, însă nimeni nu a putut să le spună cu exactitate locatarilor din zonă informaţii despre autorizarea defrișării respective.

În acelaşi timp, cititorul ZIUA de CLUJ spune că locatarii din proximitate nu au fost informaţi cu privire la defrişările care se execută momentan.

“Nici nu cred că există vreun studiu privind impactul poluării al acestor antene lângă blocuri”, mai precizează acesta.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Polițiștii clujeni au scos radarele pe DN1. Câți vitezomani au fost trași pe dreapta în doar câteva ore

Stefania Heinz

Published

on

Polițiștii clujeni au scos radarele pe DN1. Câți vitezomani au fost trași pe dreapta în doar câteva ore

Polițiștii au desfășurat, joi, o acțiune pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și de creștere a siguranței rutiere pe DN1 E60.
Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Cluj au acționat la Cluj pentru descurajarea nerespectării limitei legale de viteză, în scopul prevenirii unor situații de risc și impunerea unei discipline rutiere conducătorilor auto.

Acțiunea desfășurată joi, între orele 08.00-12.00, pe DN1 E60, a condus la aplicarea a peste 25 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au depășit limitele legale de viteză.

În total, pentru abaterile de la normele rutiere, în intervalul menționat au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, fiind totodată retrase 2 certificate de înmatriculare, urmare a neregulilor privind starea tehnică a autovehiculelor verificate.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj.