Categories: Eveniment

Clujul investește 95 de milioane de euro în renovarea a 32 de școli, grădinițe și creșe: „Clujul va face din nou istorie în materie de educație”

32 de școli, grădinițe și creșe din Cluj Napoca vor fi reabilitate și renovate energetic cu bani din PNRR și de la bugetul local.Investiția în infrastructura școlară prioritizează sectorul educațional din Cluj-Napoca, dar pune și o presiune suplimentară pe bugetul local, context în care alte viitoare proiecte ar putea avea de suferit, spune primarul Emil Boc.„Clujul va face din nou istorie în materie de educație. Vom avea cea mai mare investiție în educație, cel puțin de după 1989, în următorii ani și până în iulie 2026.Este vorba de o investiție de peste 95 de milioane de euro în 32 de unități școlare, investiție unde contribuția bugetului local este de 45 de milioane de euro.Să reținem acest lucru pentru a înțelege de ce prioritizăm educația la Cluj, dar și constrângerile pe care le vom avea în același timp pentru bugetul local în anii următori.Adică, avem o șansă uriașă prin PNRR să obținem finanțare pentru cel puțin 55% din costuri”, a declarat edilul Emil Boc, citat de Monitorul de Cluj.„Această decizie administrativă reprezintă un moment istoric, de a investi 45 de milioane de euro, în total 95 de milioane de euro cu fondurile europene, pentru peste treizeci de școli, până în 2026. (…).Nu exagerez. Este un moment istoric pentru educația din Cluj. Dar aceasta înseamnă că va trebui să fim foarte atenți în perioada următoare la prioritizarea tuturor investițiilor din oraș. Dacă am decis că educația este fundamentală, trebuie să ducem aceste proiecte până la capăt. E o investiție cu bătaie pe termen lung, care nu-și va arăta rezultatele în primul an, dar cu siguranță în anii care vor urma va consolida statutul Clujului de citadelă educațională”, a explicat Emil Boc.

Source link

Facebook Comments Box
Diana Petrescu

Recent Posts

Mișcarea ca mod de viață: Ciclismul câștigă tot mai mult teren în rândul clujenilor

În ultimii ani, tot mai mulți clujeni lasă mașina acasă și folosesc bicicleta pentru a…

17 hours ago

CARBOCHIM, CIFRĂ DE AFACERI DE 34,2 MILIOANE DE LEI ÎN 2023

CARBOCHIM S.A., cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a încheiat anul 2023…

18 hours ago

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

2 days ago

Studenții UAD au Transformat Căștile de Protecție în Opere de Artă pe Șantierul Carbochim, în Parteneriat cu Grupul IULIUS

Într-o inițiativă inedită de colaborare între mediul academic și cel industrial, 25 de studenți de…

2 days ago

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago