Connect with us

Eveniment

Coronavirus Cluj Oficial: La nivelul județului Cluj s-au luat măsuri suplimentare

Published

on

Coronavirus Cluj Oficial: La nivelul județului Cluj s-au luat măsuri suplimentare

A fost activat Centrul Județean de Coordonare şi Conducere a Prevenţiei (un Comitet Judeţean de Situaţii de Urgenţă în format mai restrâns).
La nivelul județului Cluj s-au luat câteva măsuri suplimentare şi anume activarea Centrului Județean de Coordonare şi Conducere a Prevenţiei care este de fapt un Comitet Judeţean de Situaţii de Urgenţă în format mai restrâns pentru a putea lua decizii operative în timp mai scurt.

Acesta este format din Inspectoratul Situaţii de Urgenţă, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi, Spitalul Judeţean de Urgenţe, Spitalul de Boli Infecţioase şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă sub coordonarea prefectului.

S-a decis înfiinţarea Grupului Medical Tehnic care funcționează pe lângă CJSU și este format din specialişti care vor propune decizii cu caracter medical care ţin de întregul proces de gestionare la nivelul județului Cluj, decizii însemnând: relocări de pacienţi, inclusiv eliberări de secţii, eliberări de spitale ş.a.m.d. dacă va fi cazul.

Grupul Tehnic va propune aceste decizii şi vor fi validate de către Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Prevenţiei. Coordonatorul acestui grup este doamna doctor conf. Adela Golea, director medical la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

S-a luat legătura cu mai multe ONG-uri și organizații pentru sprijinirea cu voluntari, logistică și alte resurse şi vor mai avea loc şi alte discuții în acest sens. Prin intermediul Universității de Medicină şi Farmacie s-au identificat alte 4 aparate de testare care vor fi gata de operaționalizare de mâine. În acest moment exista 250 de kituri de testare din care 70 vor fi epuizate astăzi şi mai sunt 197 rămase. Luni vor mai veni încă 300 kituri.

Solicitările pentru testare sunt extrem de mari. Clujul este centru zonal ceea ce înseamnă că sute de solicitări se fac în fiecare zi, care nu pot fi ignorate evident, însă cererile se prioritizează. În momentul în care cele 4 aparate vor fi operaţionale lucrurile vor merge mai ușor. Urmează ca şi spitalul din Mureș să primească un aparat, astfel că se va fluidiza activitatea. În acest moment există o secție dedicată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj cu cei 6 pacienți cu Coronavirus internați. Urmează să fie eliberate alte secții pentru o posibilă escaladare a situației, dacă va fi cazul.

Acest grup tehnic medical de lucru va avea sarcina să identifice spaţii de relocare pentru pacienții care nu au nevoie de tratament obligatoriu la Spitalul de Boli Infecțioase şi de a identifica soluții pentru alte spitale care pot primi pacienți cu posibilă simptomatologie de Coronavirus.
Se dorește să se insiste asupra importanței comunicării cât mai eficiente către cetățeni și aceștia să declare realitatea pentru că declarația falsă nu numai că te supune rigorilor legislației, dar pune în pericol, familia, comunitatea în care te deplasezi, unor posibile infecții cu acest virus.

Prefectura Cluj

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Mașină cuprinsă de flăcări în Grigorescu. Intervin pompierii

Published

on

Mașină cuprinsă de flăcări în Grigorescu. Intervin pompierii

O mașină a luat foc, luni după-amiază, pe strada Miraslău din Cluj-Napoca.
Pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins un autoturism pe strada Miraslău, din cartierul Grigorescu, în jurul orei 18.00. 

“Incendiul s-a manifestat doar la compartimentul motor și nu au existat persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale. Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unei defecțiuni electrice. La misiune a luat parte o autospecială cu apă și spumă”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Un tânăr s-a ales cu dosar penal în minivacanța de 1 Decembrie. L-au prins conducând fără permis pe o stradă din Cluj-Napoca

Published

on

Un tânăr s-a ales cu dosar penal în minivacanța de 1 Decembrie. L-au prins conducând fără permis pe o stradă din Cluj-Napoca

Un clujean este cercetat de polițiști după ce a fost depistat la volan, în trafic, fără să dețină permis de conducere.
Astfel, duminică, 4 decembrie, în jurul orei 19.55, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au depistat în trafic, pe strada Sobarilor, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care se deplasa cu un autoturism deși nu deținea permis de conducere.

În cauză a fost întomit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Accident TERIBIL pe un drum din Cluj. Un biciclist a MURIT

Published

on

Accident TERIBIL pe un drum din Cluj. Un biciclist a MURIT

Un biciclist a murit după ce a fost lovit de mașină pe o stradă din municipiul Dej.
În jurul orei 07.15, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej – Biroului Rutier au fost sesizați despre producerea unui accident rutier, înregistrat pe strada Văii, din municipiu.

“Conducătorul unui autoturism, în vârsta de 22 ani, din municipiul Dej, a surprins și accidentat un bărbat în vârsta de 60 ani, care se deplasa în fața autovehiculului cu o bicicletă, circulând în aceeași direcție.

În urma impactului biciclistul a suferit leziuni corporale, fiind declarat din nefericire decesul acestuia.
Testarea cu aparatul etilotest a conducătoului auto a rezultat negativă”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate