Connect with us

Eveniment

Coronavirus Cluj Oficial: La nivelul județului Cluj s-au luat măsuri suplimentare

Published

on

Coronavirus Cluj Oficial: La nivelul județului Cluj s-au luat măsuri suplimentare

A fost activat Centrul Județean de Coordonare şi Conducere a Prevenţiei (un Comitet Judeţean de Situaţii de Urgenţă în format mai restrâns).
La nivelul județului Cluj s-au luat câteva măsuri suplimentare şi anume activarea Centrului Județean de Coordonare şi Conducere a Prevenţiei care este de fapt un Comitet Judeţean de Situaţii de Urgenţă în format mai restrâns pentru a putea lua decizii operative în timp mai scurt.

Acesta este format din Inspectoratul Situaţii de Urgenţă, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi, Spitalul Judeţean de Urgenţe, Spitalul de Boli Infecţioase şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă sub coordonarea prefectului.

S-a decis înfiinţarea Grupului Medical Tehnic care funcționează pe lângă CJSU și este format din specialişti care vor propune decizii cu caracter medical care ţin de întregul proces de gestionare la nivelul județului Cluj, decizii însemnând: relocări de pacienţi, inclusiv eliberări de secţii, eliberări de spitale ş.a.m.d. dacă va fi cazul.

Grupul Tehnic va propune aceste decizii şi vor fi validate de către Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Prevenţiei. Coordonatorul acestui grup este doamna doctor conf. Adela Golea, director medical la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

S-a luat legătura cu mai multe ONG-uri și organizații pentru sprijinirea cu voluntari, logistică și alte resurse şi vor mai avea loc şi alte discuții în acest sens. Prin intermediul Universității de Medicină şi Farmacie s-au identificat alte 4 aparate de testare care vor fi gata de operaționalizare de mâine. În acest moment exista 250 de kituri de testare din care 70 vor fi epuizate astăzi şi mai sunt 197 rămase. Luni vor mai veni încă 300 kituri.

Solicitările pentru testare sunt extrem de mari. Clujul este centru zonal ceea ce înseamnă că sute de solicitări se fac în fiecare zi, care nu pot fi ignorate evident, însă cererile se prioritizează. În momentul în care cele 4 aparate vor fi operaţionale lucrurile vor merge mai ușor. Urmează ca şi spitalul din Mureș să primească un aparat, astfel că se va fluidiza activitatea. În acest moment există o secție dedicată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj cu cei 6 pacienți cu Coronavirus internați. Urmează să fie eliberate alte secții pentru o posibilă escaladare a situației, dacă va fi cazul.

Acest grup tehnic medical de lucru va avea sarcina să identifice spaţii de relocare pentru pacienții care nu au nevoie de tratament obligatoriu la Spitalul de Boli Infecțioase şi de a identifica soluții pentru alte spitale care pot primi pacienți cu posibilă simptomatologie de Coronavirus.
Se dorește să se insiste asupra importanței comunicării cât mai eficiente către cetățeni și aceștia să declare realitatea pentru că declarația falsă nu numai că te supune rigorilor legislației, dar pune în pericol, familia, comunitatea în care te deplasezi, unor posibile infecții cu acest virus.

Prefectura Cluj

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Încă o noapte, alți drogați la volan pe drumurile Clujului: 11 la număr

Published

on

Încă o noapte, alți drogați la volan pe drumurile Clujului: 11 la număr

Noaptea trecută, polițiștii rutieri clujeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, alături de polițiștii celorlalte inspectorate de poliție județene din țară au continuat acțiunile cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.
In acest context, au fost efectuate peste 1.170 de testări cu aparatele etilotest și drug test conducătorilor auto opriți în trafic. În urma controalelor, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere. De asemenea, pentru neregulile privind starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 21 de infracțiuni, dintre care 12 la regimul circulației pe drumurile publice, respectv 11 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și una pentru conducere sub influența alcoolului.

Exemple semnificative înregistrate în municipiul Cluj-Napoca:

Polițiștii rutieri au depistat în jurul orei 22.25, un conducător auto care se deplasa cu un autoturism, aflându-se sub influența substanțelor interzise(cannabis și metaamfetamină). În urma controlului a fost identificată o substanță vegetală.

De asemenea, în jurul orei 01.00, a fost depistat un alt conducător auto care se afla sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Testarea cu aparatul drug test a indicat rezultat pozitiv la substanțe psihoactive, respectiv cocaină și cannabis.

În jurul orei 02.00, a fost identificat un conducător auto care se afla sub influența substanțelor psihoactive, în autoturismul condus de acesta fiind totodată depistate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 16 flacoane cu substanțe susceptibile de a fi interzise.

Un alt bărbat a fost depistat în jurul orei 02.20, conducând un autoturism sub influența substanțelor interzise. Controlul autovehiculului a condus la identificarea unei cantități aproximative de 0,5 grame de substanță de natură vegetală.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

BĂTAIE la concertul lui David Guetta de la UNTOLD

Published

on

BĂTAIE la concertul lui David Guetta de la UNTOLD

La concertul lui David Guetta, mai mulți festivalieri s-au luat la bătaie în mulțime, în dreptul scenei principale de la festivalul UNTOLD.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

(Video) Andreea Esca, DJ la Untold Cluj

Published

on

(Video) Andreea Esca, DJ la Untold Cluj

Nu mai este un secret faptul că Andreea Esca iubeşte festivalul Untold, acolo unde este prezentă în fiecare an.Pe lângă distracţia de care a avut parte, vedeta de la ProTV le-a oferit tinerilor un show de zile mari. Îndrăgita prezentatoare „a dat” pentru câteva ore pupitrul ştirilor pe cel de la Untold. Vedeta a pus muzică împreună cu DJ-ul Otravă, anunță ClickAndreea Esca s-a simţit foarte bine, a cântat, a dansat şi a făcut atmosferă pentru cei prezenţi. Sute de persoane s-au adunat în faţa scenei pentru momentul său artistic, potrivit Can Can.@thefrancisc #untold #andreeaesca #thefrancisc ♬ sunet original – theFRANCISCDJ Morten, interviu de la UNTOLD 2022: „Un loc unde vii și apoi pleci neștiind ce-i cu tine”Aflat pentru prima dată în line-up-ul de UNTOLD, Morten s-a declarat fericit că se află la Cluj-Napoca. DJ-ul danez a urcat pe scenă în prima zi de festival și a electrizat publicul venit din toată lumea, anunță Stirile Pro Tv.Cu 30 de minute înainte de întâlnirea cu fanii UNTOLD, o echipă PRO TV l-a reținut în culise pentru un interviu exclusiv. „Sunt fericit că mă aflu aici”, le-a spus artistul colegilor noștri, încă de la început.„Mi se pare ceva gigantic, magic și misterios. Pare un loc unde vii și apoi pleci neștiind ce-i cu tine”, a spus Morten despre UNTOLD.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate