Connect with us

Eveniment

Cu ce provocări se confruntă managerii? Maria Metz, NTT: În absența mediului de afaceri, universitățile ar pierde din competitivitate / Voicu Oprean, Arobs: Management-ul e o știință, nu o artă

Published

on

Cu ce provocări se confruntă managerii? Maria Metz, NTT: În absența mediului de afaceri, universitățile ar pierde din competitivitate / Voicu Oprean, Arobs: Management-ul e o știință, nu o artă

NTT DATA Romania a găzduit, joi, o conferință care a abordat managementul din perspective multiple.
Societatea Academică de Management din România (SAMRO) şi NTT DATA Romania au organizat, joi, o conferința pe temele: „Provocări ale management-ului în contextul macroeconomic actual” şi „Viitorul managementului resurselor umane în industria de tehnologie.”

Evenimentul de la Cluj a adus față în față personalităţi din sfera academică, economică dar şi nume consacrate din industria de tehnologie, care au analizat obiectiv modul în care contextul macroeconomic actual influenţează strategiile de management al resurselor umane din industria de tehnologie şi nu numai. Invitaţii s-au raportat la toate acestea din perspectivă diversă și au evidențiat o radiografie obiectivă şi profesionistă a provocărilor din prezent.

Evenimentul a fost moderat de către Daniel Metz, Președintele Consiliului de Administrație NTT DATA Romania.

Maria Metz: NTT confirmă din nou că este un trend setter / Universitățile au o dublă vocație
„Universitățile au o dublă vocație. Aceea de a face transfer de cunoștințe către studenți și cea de cercetare științifică avansată. În relația cu mediul de afaceri este abordată această dublă perspectivă. Pe deoparte, mediul de afaceri, companiile așteaptă de la universități în calitatea lor de formatori de resursă umană de înaltă calitate să acopere nevoile lor. Pe de altă parte, din perspectiva cercetării științifice foarte atent coordonate, în cazul universităților cu valențe antreprenoriale, să asigure un transfer de informație, de tehnologie dinspre universitate către mediul de afaceri. Relația aceasta este una bilaterală. În absența mediului de afaceri, universitățile ar pierde din competitivitate prin prisma faptului că firmele nu ar mai solicita transfer tehnologic. Ele sunt și cele care creează locuri de muncă pentru absolvenți, într-un context în care universitățile acționează între ele ca într-o piață concurențială”, a spus Maria Metz, CEO-ul NTT DATA România.

Aceasta a vorbit și despre lecțiile ultimilor 20 de ani de colaborare cu zona academică.

„Am 20 de ani de experiență în ceea ce privește aceste colaborări între universități și mediul de afaceri. După acești ani, am înteles acum, poate mai bine decât oricând, profunzimea și însemnătatea acestui tip de colaborare. Am decis împreună cu SAMRO să onorăm această colaborare prin lansarea aceastei platforme de discuții de specialitate și să ducem colaborarea la un an nivel, să confirmăm o dată în plus caracterul de trend setter al NTT Data România în piața de talente în care activează. Sper ca în urma acestui eveniment să avem concluzii relevante în urma unor discuții pline de sens”, a conchis Maria Metz.

La primul panel au fost prezenți patru invitați de top precum prof. univ. dr. Răzvan Nistor, dr. Andrei Crivi, dr. Florin Petean, dar și Voicu Oprean, CEO-ul companiei locale Arobs Transilvania, „una dintre cele mai de succes companii de tehnologie din Cluj din ultimii ani”, după cum a precizat chiar Daniel Metz. 

Oprean, Arobs Cluj: Am avut un business cu săli de fitness / Și noi greșim. Am monitorizat angajații în pandemie, iar ei s-au plâns
Voicu Oprean a vorbit și el despre provocările management-ului în contextul macroeconomic actual.

„Prima mea educație de management a fost la UBB, la Transilvania Business School se numea în acel moment. Mergeam la cursuri după viața de programator. Cam așa am început eu management-ul. Aveam o lucrare, implementarea unui proiect, o sală de fitness, dețineam acel business atunci, am început să aplic ce am învățat. Afacerea a fost roditoare la un moment dat, au fost trei săli de fitness, dintre care două în Cluj-Napoca și cealalată în București. Acum 7-8 ani am făcut exit complet din acel business. Trăim provocări diverse. Contextul este unul dificil mai ales în momentul de față, dar trebuie să ne adaptăm”, a spus Voicu Oprean, CEO-ul Arobs Transilvania.

„Imediat, în momentul pandemiei, la Arobs ne-am pus întrebari cu privirea la munca de acasă, dacă oamenii lucrează sau dacă există randament scăzut. Am pus soft-uri pe calculatoare care să monitorizeze ce se întâmplă. Știam că mai există astfel de soluții la câteva companii americane din Cluj, asta dacă ne uităm și la management-ul comparat. Am făcut soft-ul pe repede înainte, fără să ne consultăm cu management-ul. Am instalat soft-ul pe câteva calculatoare, am anunțat persoanele repsective. Am primit feedback imediat. Respectivii m-au întrebat direct «Noi ce livrăm? Ore de programare sau livrăm calitate?». Acela a fost momentul în care noi am început să analizăm și să intrăm mai mult în detaliu. Pe scurt, am anulat proiectul după aproximativ două săptămâni de implementare cu o echipă de test. După, ne-am schimbat modul de a colabora și de a implementa aceste procese de remote în firmă pentru a fi în favoarea clientului. Avem cu toții provocări, să nu creadă cineva că noi, managerii ,nu greșim. Câteodată implementăm prost, poate ne dorim mult sau facem puțin”, a povestit CEO-ul Arobs.

Voicu Oprean a absolvit un MBA (Master of Business Administration) la Harvard. Acesta susține că studenții de acolo au aces la circa 200 de studii de caz pe care le discută.

„Cred că și management-ul românesc are nevoie de studii de caz și are nevoie de o discuție foarte aplicată. Eu aș duce management-ul în zona de știință, nu de artă”, a conchis Oprean.

La final, Daniel Metz a spus că așteaptă cu nerăbdare următoarea conferință.

„Dorim să avem un șir de astfel de conferințe în care să avem invitați de renume din zona academică și din zona socio-economică, practicieni, astfel încât să stăm la masă și să discutăm despre temele care ne frământă și ne preocupă”, a anunțat Daniel Metz, Președintele Consiliului de Administrație NTT DATA Romania și Profesor Honoris Causa al UBB.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

(Video) Statuia lui Iuliu Maniu a fost pusă înapoi. Emil Boc: „Îmi asum public ce s-a întâmplat, îmi cer scuze!”

Published

on

(Video) Statuia lui Iuliu Maniu a fost pusă înapoi. Emil Boc: „Îmi asum public ce s-a întâmplat, îmi cer scuze!”

Primarul Emil Boc a venit cu explicații și și-a cerut scuze public pentru modul în care a fost gestionată situația statuii lui Iuliu Maniu.„Mă aflu în fața statuii lui Iuliu Maniu din Piața Ștefan cel Mare, Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca. În condițiile în care mutarea temporară a statuii în vederea efectuării lucrărilor de amenajare a străzii din Cluj-Napoca a succitat în opinia publică o intensă emoție, sunt nevoit să vin cu câteva precizări și aș vrea să încep în primul rând cu scuzele de rigoare pe care Primăria și eu personal le adresez tuturor celor care au fost extrem de sensibili la ceea ce se întâmplă în Cluj-Napoca cu modernizarea acestei zone și în special cu statuia marelui om politic Iuliu Maniu.În această zonă, după cum vedeți, se fac lucrări de modernizare pe baza unui proiect european pe care îl avem în finanțare, lucrări care presupun amenajări de spațiu verde, de parc, de un loc în care să îți facă plăcere să petreci momente plăcute în preajma Bastionului Croitorilor și în cadrul acestui proiect a fost o inabilitate a firmei care lucrează pe acest șantier ca la sfârșitul săptămânii trecute să decidă mutarea temporară a statuii marelui om politic Iuliu Maniu fără o informare prealabilă și fără o protejare corespunzătoare care în bună și egală măsură m-a indignat și pe mine și pe foarte mulți români de bună credință.Au avut perfectă dreptate și imediat cum am aflat de această situație am decis să mă implic personal astfel încât să repunem situația în normalitate și să reacordăm statuii prestigiul pe care îl merită și să decidem ca tot ce se va amenaja în această zonă să se facă în jurul acestei statui. În consecință, încă de azi dimineață, le mulțumesc firmei constructoare (care nu înțelege că mutarea unei statui nu este exact același lucru ca mutarea unei conducte sau a unui stâlp) (…) S-au mobilizat încă din weekend ca să aducem situația la normalitate. După ce s-au făcut modificările legate de diferența de nivel (aici va fi o diferență de nivel față de ce este acum, se vor planta arbori, va fi spațiu verde, s-a lucrat la amenajarea soclului) statuia va rămâne pe această poziție de acum, la locul cuvenit.Ne parere rău că acest moment nu a fost gestionat cum trebuie de muncitori, care nu au înțeles dimensiunea istorică a acestei statui. Eu îmi asum public cele întâmplate și în consecință îmi cer scuze față de cei care, pe bună dreptate, s-au simțit supărați, indignați de modul în care cum am gestionat, nu eu personal, instituția pe care o reprezint prin firmele care lucrează în domeniu. Dar vă asigur că această situație a fost remediată”, a explicat Emil Boc, citat de Monitorul de Cluj.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Ies din mocirlă. Universitatea se mută de pe Cluj Arena din cauza gazonului

Published

on

Ies din mocirlă. Universitatea se mută de pe Cluj Arena din cauza gazonului

„U” Cluj va disputa meciurile de acasă la Mediaș până la schimbarea gazonului, din cauza gazonului care se află într-o stare deplorabilă.„Exclusiv – Ies din mocirlă: ”U” se mută din Cluj pentru (cel puțin) două meciuri!”, a fost anunțul făcut pe “pagina oficială a podcastului 100% U”.
(Foto Facebook FC Universitatea Cluj)„Pe cât de ciudat poate să sune, pe atât e de real. Universitatea Cluj e nevoită să se mute de pe propriul stadion, din cauza terenului de joc impracticabil. Astfel, spun sursele noastre, echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău va juca la Mediaș următoarele două partide de pe teren propriu, cu CS Mioveni (vineri, 10 februarie, ora 17:00) și FC Botoșani (data și ora sunt necunoscute), sperând că, printr-o minune, gazonul va arăta măcar decent la jocul cu Farul Constanța, ultimul pe teren propriu din sezonul regulat.Așadar, “U” cade pradă managementului defectuos al unui stadion inaugurat în urmă cu doar 10 ani, dar care nu a avut șansa să cunoască un gazon decent în tot acest timp. Fanii clujeni sunt nevoiți, astfel, să-și însoțească, din nou, echipa în alte orașe, în timp ce stadionul de lângă Parcul Central rămâne gol, în așteptarea unor vremuri mai bune și a unui petec de iarbă. Între-timp, oficialitățile județene care administrează stadionul promit că vor schimba complet gazonul undeva în luna martie-aprilie, prilej numai bun pentru ca “U” să plece, din nou, din oraș, în plin play-out. Bineînțeles, noul gazon urmează să fie călcat în picioare la Untold, în august, astfel că, prin noiembrie 2023, rândurile de mai sus vor redeveni, din nou, realitate. (𝑨𝒍𝒊𝒏 𝑺̦𝑼𝑻𝑬𝑨)Există și varianta Sibiu, doar că șansele sunt destul de mici, având în vedere situația echipei locale care s-ar putea afla în luptă directă cu “U” pentru evitarea retrogradării”, au mai transmis aceștia.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

CFR Cluj pregătește un nou transfer. 400.000 de euro pentru un mijlocaș ofensiv

Published

on

Câți bani a încasat CFR Cluj după ce s-a calificat în turul trei preliminar din Conference League!

CFR Cluj mai vrea să dea o lovitură pe piaţa transferurilor. Campioana României vrea să transfere un mijlocaş ofensiv din Slovenia. Este vorba de Andrej Kotnik (25 de ani), un mijlocaş sloven ce joacă la FC Koper. Negocierile pentru mijlocaşul sloven au fost confirmate de directorul sportiv al celor de la FC Koper.Campioana României ar fi gata, conform sursei citate, să plătească în schimbul său 400.000 de euro, sumă pentru care trupa din Slovenia ar fi gata să-l lase pe jucător să plece, scrie digisport.ro.Negocierile pentru mijlocaşul sloven au fost confirmate de directorul sportiv al celor de la FC Koper.”E adevărat, ne aflăm în negocieri cu românii. Rămâne să vedem cât de serioase sunt intențiile lor”, a spus Ivica Guberac, directorul sportiv al celor de la FC Koper, citat de as.ro.CFR Cluj i-a transferat în această iarnă pe Ermal Krasniqi, Bogdan Țiru, Andrei Peteleu şi Anton Maglica. Dintre cei 4, Ermal Krasniqi a avut parte de un debut de vis la CFR Cluj.Noul jucător al CFR-ului a fost one-man show la confruntarea cu Farul Constanța, din deplasare, câștigată cu 3-0 de trupa din Gruia.Krasniqi a marcat primul gol al partidei și a bifat și o pasă decisivă la ultima reușită a partidei, semnată de Petrila.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate