Connect with us

Eveniment

Cum faceţi cumpărăturile de Paște pe timp de pandemie

Published

on

Cum faceţi cumpărăturile de Paște pe timp de pandemie

Recomandările cele mai importante ale autorităţilor privind cumpărăturile în această perioadă accentuează faptul de a evita aglomeraţiile de la raft și cozile din pieţe, dar şi faptul de a dezinfecta ambalajele produselor. Dacă persoanele au simptome de răceală trebuie să evite categoric faptul de a circula în zone publice.
Grupul de Comunicare Strategică a transmis miercuri seară o nouă serie de recomandări pentru populaţie, pentru perioada cumpărăturilor de Paște.Deplasarea la cumpărături:

●      Dacă aveți până în 65 de ani, încercați pe cât de mult posibil să evitați intervalul orar 11:00-13:00 pentru cumpărături. Este extrem de important ca persoanele din grupele de vârstă vulnerabile să folosească acest interval ca să-și achiziționeze alimentele necesare.
●      Faceți o listă înainte de a pleca la cumpărături pentru a limita cât mai mult timpul petrecut în magazine sau piețe.
●      Mergeți singur la cumpărături dacă este posibil și optați pentru un interval orar cu risc scăzut de aglomerație!
●      Încercați să-i ajutați pe cei vârstnici sau vulnerabili din familie sau chiar pe vecinii dvs. din aceste categorii de risc. Mergeți dumneavoastră la cumpărături pentru ei dacă acest lucru este posibil.
●      Folosiți masca de protecție și, dacă este posibil, mănuși chirurgicale în timpul pe care îl petreceți la cumpărături.
●      Evitați aglomerațiile de la raft sau cozile din piețe și reveniți atunci când este mai liber! Producătorii și distribuitorii de alimente au dat repetate asigurări că nu există probleme cu stocurile din magazine și piețe.
●      Încercați tot timpul să păstrați distanța fizică față de alte persoane din magazin sau din piață. Evitați orice contact direct.
●      Respectați indicațiile personalului din magazine sau din piețe cu privire la distanțarea fizică sau la limitarea numărului de persoane din incintă!
●      Este preferabil să optați pentru plata cu cardul pentru a nu intra în contact direct cu bancnote și monede.
●      Apelați la cumpărăturile online în măsura în care aveți această opțiune!
●      Este de preferat să dezinfectați ambalajele produselor cumpărate înainte de a le despacheta și să spălați fructele și legumele înainte de a le depozita.
●      Purtați cu dumneavoastră șervețele nazale și dezinfectant pentru mâini și folosiți-le de fiecare dată când aveți nevoie.
●      Dacă aveți simptome de răceală ușoară sau nu vă simțiți bine, evitați să mergeți la cumpărături sau în zone publice!
●      Întotdeauna spălați-vă mâinile imediat ce intrați în casă!

Petrecerea sărbătorilor:

●      Petreceți zilele de Paște doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit.
●      Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună.
●      Nu faceți vizite și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru.
●      Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare.
●      Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice.
●      Toate recomandările anterioare privind distanțarea socială sunt menținute și este extrem de important să fie respectate pe deplin.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Încă o noapte, alți drogați la volan pe drumurile Clujului: 11 la număr

Published

on

Încă o noapte, alți drogați la volan pe drumurile Clujului: 11 la număr

Noaptea trecută, polițiștii rutieri clujeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, alături de polițiștii celorlalte inspectorate de poliție județene din țară au continuat acțiunile cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.
In acest context, au fost efectuate peste 1.170 de testări cu aparatele etilotest și drug test conducătorilor auto opriți în trafic. În urma controalelor, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere. De asemenea, pentru neregulile privind starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 21 de infracțiuni, dintre care 12 la regimul circulației pe drumurile publice, respectv 11 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și una pentru conducere sub influența alcoolului.

Exemple semnificative înregistrate în municipiul Cluj-Napoca:

Polițiștii rutieri au depistat în jurul orei 22.25, un conducător auto care se deplasa cu un autoturism, aflându-se sub influența substanțelor interzise(cannabis și metaamfetamină). În urma controlului a fost identificată o substanță vegetală.

De asemenea, în jurul orei 01.00, a fost depistat un alt conducător auto care se afla sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Testarea cu aparatul drug test a indicat rezultat pozitiv la substanțe psihoactive, respectiv cocaină și cannabis.

În jurul orei 02.00, a fost identificat un conducător auto care se afla sub influența substanțelor psihoactive, în autoturismul condus de acesta fiind totodată depistate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 16 flacoane cu substanțe susceptibile de a fi interzise.

Un alt bărbat a fost depistat în jurul orei 02.20, conducând un autoturism sub influența substanțelor interzise. Controlul autovehiculului a condus la identificarea unei cantități aproximative de 0,5 grame de substanță de natură vegetală.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

BĂTAIE la concertul lui David Guetta de la UNTOLD

Published

on

BĂTAIE la concertul lui David Guetta de la UNTOLD

La concertul lui David Guetta, mai mulți festivalieri s-au luat la bătaie în mulțime, în dreptul scenei principale de la festivalul UNTOLD.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

(Video) Andreea Esca, DJ la Untold Cluj

Published

on

(Video) Andreea Esca, DJ la Untold Cluj

Nu mai este un secret faptul că Andreea Esca iubeşte festivalul Untold, acolo unde este prezentă în fiecare an.Pe lângă distracţia de care a avut parte, vedeta de la ProTV le-a oferit tinerilor un show de zile mari. Îndrăgita prezentatoare „a dat” pentru câteva ore pupitrul ştirilor pe cel de la Untold. Vedeta a pus muzică împreună cu DJ-ul Otravă, anunță ClickAndreea Esca s-a simţit foarte bine, a cântat, a dansat şi a făcut atmosferă pentru cei prezenţi. Sute de persoane s-au adunat în faţa scenei pentru momentul său artistic, potrivit Can Can.@thefrancisc #untold #andreeaesca #thefrancisc ♬ sunet original – theFRANCISCDJ Morten, interviu de la UNTOLD 2022: „Un loc unde vii și apoi pleci neștiind ce-i cu tine”Aflat pentru prima dată în line-up-ul de UNTOLD, Morten s-a declarat fericit că se află la Cluj-Napoca. DJ-ul danez a urcat pe scenă în prima zi de festival și a electrizat publicul venit din toată lumea, anunță Stirile Pro Tv.Cu 30 de minute înainte de întâlnirea cu fanii UNTOLD, o echipă PRO TV l-a reținut în culise pentru un interviu exclusiv. „Sunt fericit că mă aflu aici”, le-a spus artistul colegilor noștri, încă de la început.„Mi se pare ceva gigantic, magic și misterios. Pare un loc unde vii și apoi pleci neștiind ce-i cu tine”, a spus Morten despre UNTOLD.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate