Connect with us

Eveniment

Eleva care a căzut de la etaj a fost operată. “Cu o zi înainte a fost la un atelier ceramic și a fost foarte bine dispusă”

Published

on

Eleva care a căzut de la etaj a fost operată. “Cu o zi înainte a fost la un atelier ceramic și a fost foarte bine dispusă”

Eleva de 13 ani care a căzut joi de la etajul 3 al unei clădiri a Colegiului Național “George Cosbuc” din Cluj-Napoca, a fost operată aseară și se află internată la Neurochirurgie.
Eleva s-a prăbușit joi dimineața de la fereastra clasei sale, aflată la etajul 3. Directorul Colegiului Național “George Cosbuc” din Cluj-Napoca, Horațiu Bota Popa, a declarat pentru Ziua de Cluj că fata a fost găsită după cădere de către personalul din cabinetul medical al școlii, care a auzit-o strigând după ajutor.

“Incidentul nu l-a văzut nimeni, pentru că s-a petrecut în lateralul clădirii, unde într-o parte este o clădire în construcție și în cealaltă este sala de sport, care la noi este închisă pentru reabilitare, e un gard imens și șantier. Și doamnele doctor, când au auzit acea bubuitură și au auzit strigătele de ajutor, de două ori, s-a auzit pentru că fereastra era întredeschisă și chiar în dreptul geamului lor s-a întâmplat. Dânsele au fost primele care au ajuns la ea, au sunat la 112 și li s-a spus să nu o atingă, dar au vorbit cu ea, fetița le-a spus numele, a fost conștientă tot timpul”, a relatat Horațiu Bota Popa.

Momentele dinaintea incidentului au fost surprinse de camerele de supraveghere din clasă. Directorul școlii spune că imaginile au fost trimise poliției, care anchetează acum cazul: “Pe imagini se vede cum s-a urcat pe pervaz, apoi a coborât, a luat telefonul… apoi iar s-a urcat pe pervaz și nu se știe ce s-a întâmplat…”

Directorul Horațiu Bota Popa spune că fata este o elevă bună și că în această săptămână copiii au fost implicați în multe activități, la care a participat și aceasta.

“Noi suntem în ‘Școala Altfel’ săptămâna aceasta. Cu o zi înainte copiii au fost la un atelier ceramic în centru și ea și-a ales o bombonieră pe care a decorat-o, a fost foarte bine dispusă, a fost o activitate foarte reușită. Fetița e un elev bun, cam undeva în jur de 9”, a spus directorul școlii.

După cele întâmplate, colegii fetei au fost consiliați emoțional astăzi de către psihologul școlii. Mai mult, având în vedere că la finalul anului școlar îi așteaptă examene, directorul a precizat că psihologul școlii se ocupă în special de elevii claselor a VIII-a și a XII-a.

“Chiar acum am fost la copiii din clasa respectivă, pentru că doamna psiholog cu doamna dirigintă s-au implicat astăzi să îi consilieze emoțional pe copiii din clasa aceasta, vă dați seama că sunt afectați… Noi avem un singur consilier școlar la 1.525 de copii. Dânsa se implică preponderent la clasele de a VIII-a și a XII-a pentru orientarea școlară și profesională, tocmai ca să știe că au multe oportunități. Deci, chiar nu știm care ar fi fost motivul. V-am spus, fetița e un elev bun”, a mai precizat Horațiu Bota Popa.

Eleva se află internată la ATI, după ce a fost supusă aseară unei operații la Neurochirurgie.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Putea fi salvat copilul de 1 an de tatăl care l-a spânzurat? Polițiștii au intrat în apartament la 3 ore după apelul la 112

Published

on

Cluj. Mesajul emoţionant lăsat familiei de medicul găsit mort în pădure 1

Polițiștii susțin că anchetatorii au reușit să intre în apartamentul în care au fost descoperiți spânzurați un copil de un an și un bărbat, la aproximativ trei ore de la apelul 112.Un copil de un an și un bărbat au fost descoperiți spânzurați într-un apartament din Alba-Iulia. Ca să intre în interior, polițiștii au fost nevoiți să spargă ușa. Toată operațiunea a ținut trei ore din momentul în care mama a sunat la 112.„Polițiștii au luat legătura telefonic cu bărbatul care a dat asigurări că fiul său este bine, exprimându-și disponibilitatea de a demonstra acest lucru, însă a refuzat să comunice unde se află și nu a mai răspuns la telefon. Polițiștii au trecut la verificarea domiciliului acestuia și a adresei unde locuia în chirie, în niciuna dintre locații neexistând indicii cu privire la posibile fapte de violență și s-a luat legătura și cu propietarul apartamentului închiriat, care a declarat că se va deplasa și el la fața locului. Întrucât ușa de acces era blocată, din interior, s-a pătruns în apartament prin forțarea acesteia”, au explicat polițiștii, potrivit stiripesurse.roAnterior, poliția a anunțat că în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.00, o femeie de 25 de ani, din Alba Iulia a sunat la 112, exprimându-și îngrijorarea în legătură cu fiul său, în vârstă de un an, pe care-l lăsase în grija fostului său partener, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Alba Iulia. Femeia a avut un schimb de mesaje cu bărbatul, fără ca din acestea să rezulte, în mod explicit, faptul că viața copilului ar fi în pericol, au spus polițiștii.După ce au spart ușa apartamentului, polițiștii au găsit copilul și adultul spânzurați. La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare formată din polițiști criminaliști și de investigații criminale.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

El este tatăl din Alba care şi-a omorât copilul de 1 an și apoi s-a sinucis. Motivul din spatele deciziei

Published

on

Cluj: Un tânăr de 22 de ani a murit pe loc după ce s-a aruncat de la etajul al IV-lea al unui bloc din Gheorgheni

Bogdan R., un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Alba Iulia, este bărbatul care şi-a omorât copilul de un an pentru a se răzbuna pe fosta iubită.Noaptea trecută, tânărul, care locuia într-un apartament cu chirie în Alba Iulia, s-a certat cu fosta iubită prin mesaje, iar la un moment dat nu a mai răspuns la mesaje.Astfel, femeia a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a anunţat că ceva s-ar fi putut întâmpla în apartamentul închiriat din Alba Iulia. Poliţiştii au ajuns la uşa apartamentului, însă proprietarul nu le-a permis să spargă uşa, motiv pentru care au fost nevoiţi să îl aştepte să vină cu cheile.Când a ajuns cu cheile, proprietarul a descoperit că uşa era încuiată pe interior, astfel că le-a permis poliţiştilor să spargă uşa.Din nefericire, în interiorul apartamentului, anchetatorii au dat peste o scenă de coşmar. Tânărul îşi omorâse copilul de un an, prin spânzurare, iar apoi şi-a luat şi el viaţa în acelaşi mod, scrie antena3.ro.Motivul din spatele crimei urmate de sinucidere din AlbaAu ieşit la iveală noi detalii în urma crimei cumplite urmate de sinucidere din Alba. Tatăl găsit mort alături de copilul său se despărţise în urmă cu un an de mama băieţelului.Principalul motiv al crimei urmate de sinucidere din cartierul Ampoi din Alba Iulia a avut drept cauză răzbunarea. Bărbatul găsit mort împreună de copilul său se despărţise de mama celui mic în urmă cu un an, iar femeia a refuzat să se împace cu el. Acesta ar fi motivul pentru care tânărul a decis să îşi omoare fiul, spun vecinii bărbatului, potrivit observatornews.ro.Tânărul locuia cu chirie de aproape doi ani, în apartamentul în care cei doi au fost găsiţi morţi, iar după despărţirea de partenera sa bărbatul a fost văzut foarte rar împreună cu copilul.La aflarea veştii, mama băieţelului a intrat în stare de şoc şi a fost dusă la spital. După ce a fost stabilizată, a mers la poliţie pentru a da declaraţii.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Trei cutremure în doar câteva ore în România. Le-ați simțit?

Published

on

Trei cutremure în doar câteva ore în România. Le-ați simțit?

Trei cutremure au fost înregistrate noaptea de sâmbătă spre duminică, două în zona Vrancea și unul în Oltenia.
Un prim cutremur, cu magnitudine 3,9, a avut loc duminică, la ora 1:32,  la adâncimea de 122 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 54km NV de Buzău, 57km SE de Brasov, 59km N de Ploieşti, 60km SE de Sfântu-Gheorghe, 75km V de Focşani, 87km NE de Târgovişte. “L-ai simțit? Lăsă-ne un feedback!”, scriu cei de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica pământului.

Cel de-al doilea, cu magnitudinea 2,1, un cutremur slab, s-a produs la 4:18, la adâncimea de 14 km, în apropierea următoarelor oraşe: 21km NV de Targu Jiu, 66km NE de Drobeta-Turnu Severin, 67km S de Hunedoara, 81km S de Deva, 92km E de Resita.

Un al treilea seism a fost înregistrat doar 2 minute mai târziu, la ora 4:20, în zona Vrancea, la adâncimea de 106 km, și a avut magnitudinea 3,1.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 49km NV de Buzău, 62km NE de Ploieşti, 63km E de Braşov, 64km SE de Sfântu-Gheorghe, 69km SV de Focşani, 92km NE de Târgovişte.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate