Connect with us

Eveniment

Gestul de suflet al unor studenţi din Cluj, în plină criză COVID-19: Cumpără mâncare şi medicamente pentru bătrâni

Stefania Heinz

Published

on

Gestul de suflet al unor studenţi din Cluj, în plină criză COVID-19: Cumpără mâncare şi medicamente pentru bătrâni

Doi studenţi din Cluj-Napoca au anunţat vecinii în vârstă din blocul în care locuiesc că le cumpără alimente şi medicamente. Cei doi au luat această decizie astfel încât bătrânii să nu iasă din casă şi să se expună infecţiei cu coronavirus.
Diadra Tănasă, doctorandă a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadrul UBB, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că e nevoie de solidaritate.

„Trebuie să fim solidari în această perioadă. Eu şi cu prietenul meu Matei vrem să ajutăm cât putem vecinii noştri din bloc. Locuim în chirie în cartierul Mănăştur şi am pus un afiş la intrarea în scară prin care le-am spus vecinilor în vârstă că pot apela la noi pentru a le cumpăra alimente şi medicamente, iar ei să nu iasă din casă şi să se expună infecţiei cu coronavirus. Ar trebui să lăsăm egoismul deoparte şi să ne gândim şi la semenii noştri, iar în această perioadă este nevoie de solidaritate. Noi avem acum şi mai mult timp, cursurile la facultate fiind suspendate, iar tinerii sunt mai puţin predispuşi la infecţia cu noul coronavirus”, a spus Tănasă.

Aceasta lucrează şi la o asociaţie şi are experienţă de voluntar.

Source link

Facebook Comments

Eveniment

Cascadorie periculoasă lângă Iulius Mall! O mașină s-a răsturnat cu roțile în sus

Stefania Heinz

Published

on

Cascadorie periculoasă lângă Iulius Mall! O mașină s-a răsturnat cu roțile în sus

Accidentul s-a petrecut în această seară, în jurul orei 19,00, pe strada Teodor Mihali. 
Două autospeciale cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD au la locul accidentului. Pompierii au găsit două autoturisme avariate, dintre care una era răsturnată pe plafon. Oupanții au reușit să iasă singuri.

Un tânăr de 20 de ani a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri medicale. Din primele evaluări, acesta a fost rănit ușor. 

Pompierii l-au ajutat pe proprietarul mașinii răsturnate să o readucă pe roți. 

Imaginile accidentului, postate pe Facebook, au stârnit numeroase comentarii: 

“Venea cu viteză de la iulius. Cineva din dreapta a încercat sa iasă dintr-o curte. Tipul cu Audi a virat stânga, dreapta și a picat testul elanului. A ieșit repede din mașină”

“Nu stiu cum reusesc!!!! SERIOS!!!”

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Oaspeți cu sânge regal la un spital privat din Cluj! Custodele Coroanei Regale și Principele Radu s-au vaccinat anti-COVID

Stefania Heinz

Published

on

Oaspeți cu sânge regal la un spital privat din Cluj! Custodele Coroanei Regale și Principele Radu s-au vaccinat anti-COVID

Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu au primit prima doză a vaccinului la spitalul Rețelei Private de Sănătate „Regina Maria” din municipiul Cluj-Napoca.
“Luni, 25 ianuarie 2021, Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu s-au vaccinat împotriva COVID-19. (…). Familia Regală se află în această perioadă la Castelul Regal de la Săvârşin”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Familiei Regale.

Familia Regală se află în această perioadă la Castelul Regal de la Săvârșin.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

ABAST, replică pentru poluare de pe Someş: “Această deversare constituie o situație excepțională, reglementată de legislația în vigoare”

Stefania Heinz

Published

on

ABAST, replică pentru poluare de pe Someş: "Această deversare constituie o situație excepțională, reglementată de legislația în vigoare"

Ca urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public privind deversarea din zona străzii Tractoriștilor din Cluj-Napoca în Someșul Mic, Administrația Bazinală de Apă (ABA) Someș-Tisa aduce următoarele precizări:
“Deversarea din zona străzii Tractoriștilor nu a afectat calitatea apei Someșului Mic, fiind respectate condițiile legale de descărcare în mediul acvatic a apelor uzate. Această deversare constituie o situație excepțională, reglementată de legislația în vigoare. S-a realizat la solicitarea Companiei de Apă Someș SA, care a trebuit să execute curățarea canalului colector ce transportă apele uzate spre stația de epurare din Cluj-Napoca. Dacă intervenția nu s-ar fi realizat în acest cadru legal, materialul sedimentar ar fi blocat colectorul, iar apele uzate ar fi fost deversate necontrolat în Someșul Mic.

Aplicând principiul precauției, ne-am asigurat că deversarea nu va avea impact asupra calității apei. Astfel, am solicitat Hidroelectrica ca, pe durata lucrărilor, să asigure un debit mai mare al râului pentru a asigura o diluție corespunzătoare. Totodată, deversarea s-a realizat după un program limitat la opt ore pe zi, timp de șapte zile. După cele opt ore, apele reintrau în procesul de epurare. În această perioadă, am monitorizat calitatea apei râului în aval și nu am constatat depășiri ale concentrațiilor indicatorilor de calitate specifici apelor uzate urbane”. 

Amintim că, în presa locală, au apărut informaţii cum că angajați ai Apelor Române – Administrația Bazinală Someș-Tisa (ABAST) îl acuză pe noul director Ovidiu Vișan, numit pe filieră politică PNL, că a ajuns la o înțelegere cu conducerea Companiei de Apă Someș (CAS) pentru a deversa, fără tratare corespunzătoare, apele uzate ale Clujului în râul Someș. Printre ei, este Ana-Maria Cosma, care îl acuză pe șeful ei, Ovidiu Vișan, de sechestrare, dar și de poluare a Someșului. Informaţiile sunt susţinute şi de fostul deputat independent de Cluj Adrian Dohotaru.Mai multe AICI!

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate