Categories: Eveniment

În loc de amenzi, jandarmii montani din Arieșeni, împart măști de protecție

Jandarmii montani din Arieșeni au distribuit măști de protecție respiratorie turiștilor care se aflau cu miile pe pârtiile de schi. În loc să aplice amenzi, le-au oferit măşti celor care încălcau normele antiepidemice prevăzute de lege.
În timp ce măsurile antiepidemice din Europa sunt tot mai aspre, cu graniţe închise şi cu carantinarea inclusiv a celor care prezintă un test COVID negativ, cu amenzi de mii de lire pentru cei care nu respectă carantinarea sau chiar pedepse cu închisoarea, jandarmii din Arieşeni s-au transformat în binefăcători şi au uitat de faptul că trebuie să îi prootejeze pe cei care respectă legea de cei care nu o fac. Astfel că în loc să împartă amenzi s-au pus pe împărţit măşti şi avertismente verbale. 

Aproape 2000 de turiști au fost prezenți pe pârtia de la Arieșeni, la sfârșitul săptămânii trecute. Turiştii din staţiunea Arieşeni au primit măşti de protecţie de la jandarmii montani. Ei au primit și recomandarea ca aceasta să fie purtată permanent astfel încât să le acopere nasul şi gura.

„Din cei aproape 2000 de turiști din câți au fost prezenți în stațiunea Arieșeni din județul Alba, au fost legitimați aproape un sfert și s-au aplicat 52 de avertismente scrise la Legea 55/2020 și alte 50 de persoane au fost avertizate verbal.

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăvirilor, facem apel la cetățeni să respecte cu strictețe prevederile legale incidente și să semnaleze cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară fie direct echipajelor de jandarmerie, fie prin apel la TelVerde 0800 800 165”, au declarat reprezentanții Postului de jandarmi montani Arieșeni, citați de alba24.ro.

Întrebarea e că dacă omul de rând care ar fi vrut să se protejeze chiar şi la destindere ar fi anunţat cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară echipajelor de jandarmerie, cu ce s-ar fi ales cei care le încalcă? Probabil cu o mască în plus. 

Source link

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Mișcarea ca mod de viață: Ciclismul câștigă tot mai mult teren în rândul clujenilor

În ultimii ani, tot mai mulți clujeni lasă mașina acasă și folosesc bicicleta pentru a…

16 hours ago

CARBOCHIM, CIFRĂ DE AFACERI DE 34,2 MILIOANE DE LEI ÎN 2023

CARBOCHIM S.A., cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a încheiat anul 2023…

17 hours ago

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

2 days ago

Studenții UAD au Transformat Căștile de Protecție în Opere de Artă pe Șantierul Carbochim, în Parteneriat cu Grupul IULIUS

Într-o inițiativă inedită de colaborare între mediul academic și cel industrial, 25 de studenți de…

2 days ago

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago