Connect with us

Eveniment

Medic ortoped din Cluj, condamnat în trecut pentru mită, acum acuzat de malpraxis în cazul unei fetițe de trei ani

Stefania Heinz

Published

on

Medic ortoped din Cluj, condamnat în trecut pentru mită, acum acuzat de malpraxis în cazul unei fetițe de trei ani

Un medic ortoped din Cluj-Napoca, condamant în trecut pentru luare de mită, este acuzat acum de părinții unei fetițe de 3 ani că a pus mâna strâmb în ghips micuței și a refuzat să vorbească cu ei după operație. 
Un medic din Cluj este acuzat de părinţii unei fetiţe de trei ani că i-ar fi pus mâna strâmb în ghips. Ba chiar ar fi văzut greşeala pe radiografia copilei, dar a ascuns-o de părinţi. Doctorul nu este la prima lui reclamatie. Are chiar o condamnare pentru luare de mită, după ce 14 părinţi le-au povestit judecătorilor cum medicul le cerea bani ca să opereze copiii bolnavi. Medicul se apără și susține că și-a făcut meseria. Colegiul Medicilor va analiza cazul dacă părinții vor depune o plângere în acest sens.Fetiţa de nici trei ani a vrut să sară de pe canapea. Aşa a căzut pe mâna stângă şi şi-a rupt antebraţul. După un ghips provizoriu pus la spitalul din Bistriţa, copila a ajuns pe mâinile medicului ortoped pediatru Ioan Dobrescu, de la Spitalul de Copii din Cluj.

Acolo medicul Dobrescu nu le-a explicat părinţilor cazul. “La internare, când eu am îndrăznit să întreb dacă pot să fiu cu copilul când îl anesteziază, mi-a zis da, când o să faci Facultatea de Medicină, moment în care pe mine m-a buşit plânsul”, spune mama fetiţei. Însă Nici după intervenţia chirugicală, medicul nu a vrut să stea de vorbă cu părinţii fetei.

Părinţii copilei acuză că deşi pe radiografia făcută după operaţie se vedea clar că oasele au fost puse strâmb, medicul nu doar că nu şi-a îndreptat greşeala, le-a spus să meargă la contrul cu fetiţa abia după trei săptămâni. Părinţii l-au ascultat. Iar braţul copilei e strâmb şi acum. “Când i-am făcut noi radiografia la un centru privat din Piatra Neamţ la trei săptămâni am constatat, nefiind specialişti, că oasele nu sunt aliniate. Trebuia la o săptămână noi să fim chemaţi la un control de verificare, făcut radiografie şi observat atunci. Dacă oasele continuau să se deplaseze trebuia intervenit cu o tijă elastică”, spune mama fetiţei.

Medicul din Cluj-Napoca neagă toate acuzaţiile şi susţine că braţul fetei se va îndrepta de la sine. Şi pentru comportamentul său faţă de părinţi are o explicaţie: îi e teamă de COVID. “Am 65 de ani. De ce trebuia să stau eu faţă în faţă cu ei să mă expun să mă infecteze?”, a declarat acesta.

Părinţii Sofiei vor depune plângere la Colegiul Medicilor, iar la spitalul de copii din Cluj deja s-a deschis o anchetă internă. “În acest moment se adună date vis a vis de starea copilului în momentul internării, al externării şi tot actul medical desfăşurat pe această perioadă”, a declarat Daniela Dreghiciu, purt. de cuv. Spitalul de Copii din Cluj. 

Medicul nu e la prima abatere. Are o reputaţie printre pacienţi pentru comportamentul cel puţin sfidător şi, mai ales, pentru şpăgile pe care le-a pretins în trecut. În anul 2016, medicul Ioan Dobrescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce 14 părinţi au depus mărturie împotriva lui la Tribunal, pentru că li s-a cerut mită. Tot în acelaşi an, a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, atunci refuzând să trateze o pacientă din judeţul Harghita, pe motiv că nu vorbeşte corect limba română. Instanţa nu i-a interzis însă şi dreptul de a profesa. Aşa că medicul nu poate fi dat afară.

Source link

Facebook Comments

Eveniment

MOARTEA vine pe trotuar. Femeie de 70 de ani, ucisă pe o stradă din Cluj de o mașină scăpată de sub control

Stefania Heinz

Published

on

MOARTEA vine pe trotuar. Femeie de 70 de ani, ucisă pe o stradă din Cluj de o mașină scăpată de sub control

Accidentul a avut loc pe strada Romul Ladea din Cluj-Napoca. Șoferul, un cetățean străin, era băut.
Martorii povestesc că o mașină a părăsit carosabilul și a ajuns pe trotuar, unde a izbit în plin o femeie.

“Resuscita pe cineva acu 30 min. Am ajuns imediat după salvare. Poliția a ajuns înainte”, relatează un martor pe grupul de Facebook INFO TRAFIC jud. CLUJ. 

“Cam asa a fost, s-a urcat cu masina pe trotuar”, spune alt martor.

“Pe strada asta locuiesc și Doamne feri ce văd zilnic. Oamenii sunt nebuni, sau inconștienți, zici ca e pistă de raliu !”

Din nefericire, femeia în vârstă de 70 de ani nu a putut fi salvată. Polițiștii spun că șoferul, un cetățean străin, era băut. În urma verificării cu etilotestul, a reieșit o concentrație de 0.97 mg/l alcoool pur în aerul expirat.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Razie fulger pe șoselele din Cluj! Câți vitezomani au fost “arși” la buzunar

Stefania Heinz

Published

on

Razie fulger pe șoselele din Cluj!  Câți vitezomani au fost “arși” la buzunar

Zeci de șoferi au fost trași pe dreapta, într-o nouă acțiune organizată de polițiștii din Cluj. 
Angajații Biroului Rutier Cluj, alături de polițiștii secțiilor din cadrul Poliției muncipiului Cluj-Napoca, au organizat o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative.

Polițiștii au verificat peste 220 de vehicule și au descoperit 114 abateri de la normele de circulație rutieră pe drumurile publice.

În topul neregulilor conduc vitezomanii. 39 de șoferi s-au ales cu sancțiuni contravenționale.

Polițiștii au verificat și 26 de mijloace de transport public, pentru a vedea dacă se respectă normele anti-COVID impuse în starea de alertă. Și această acțiune s-a soldat cu 15 sancțiuni contravenționale.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Anunț de ULTIMĂ ORĂ! Restaurantele, barurile și instituţiile de cultură din Cluj-Napoca rămân ÎNCHISE încă 14 zile

Stefania Heinz

Published

on

Anunț de ULTIMĂ ORĂ! Restaurantele, barurile și instituţiile de cultură din Cluj-Napoca rămân ÎNCHISE încă 14 zile

Decizia a fost luată astăzi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Noile măsuri intră în vigoare duminică.
Măsurile sunt valabile în funcţie de scenariul în care se află fiecare unitate administrativ-teritorială. În cele cu o incidenţă a cazurilor de peste 3/1.000, restaurantele, instituţiile de cultură, barurile rămân în continuare închise.  Situația este valabilă și în municipiul Cluj-Napoca. 

“Având în vedere adresa  Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj  din 26.02.2021 privind rata incidenței cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la 1000 de locuitori, pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Cluj, CJSU Cluj a aprobat prin hotărârea nr. 17, următoarele măsuri:

În unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Cluj, prevăzute în Anexa nr. 1 la prezenta hotărâre, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, se prelungește valabilitatea măsurilor dispuse prin art. 1 din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj nr. 9 din 12 februarie 2021, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28.02.2021.

În unitățile administrativ -teritoriale de pe raza județului Cluj, prevăzute în Anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori și este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, se prelungește valabilitatea măsurilor dispuse prin art. 2 din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj nr. 9 din 12 februarie 2021, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28.02.2021.

În unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Cluj, prevăzute în Anexa nr. 3 la prezenta hotărâre, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 de locuitori, se prelungește valabilitatea măsurilor dispuse prin art. 3 din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj nr. 9 din 12 februarie 2021, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28.02.2021.

Prin excepție, pentru unitățile administrativ-teritoriale: Turda, Buza, Căianu, Dăbâca, Mihai-Viteazu, Ploscoș, Țaga, Unguraș reevaluarea măsurilor dispuse prin HCJSU nr. 11 din 17.02.2021, respectiv prin HCJSU nr. 13 din 23.02.2021 se va realiza la expirarea termenelor stabilite în acestea.

Având în vedere adresa Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj din 26.02.2021 privind situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități din județul Cluj, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la numărul de locuitori, înregistrată la Instituția Prefectului- Județul Cluj cu nr. 2343/26.02.2021 și adresa Inspectoratului Școlar Județean Cluj  din 26.02.2021, cuprinzând solicitările de modificare ale scenariilor de organizare și funcționare, la propunerea Consiliilor de Administrație ale unor unități de învățământ preuniversitar de pe raza județului Cluj , avizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, prin hotărârea nr. 18, CJSU Cluj a aprobat,  începând cu data de 01.03.2021, modificarea scenariilor de funcționare pentru unele unități de învățământ preuniversitar de pe raza județului Cluj, conform Anexei nr. 1  care face parte integrantă din prezenta hotărâre”.

Hotărârile CJSU Cluj pot fi consultate aici:

Hotărârea nr. 17 din 26.02.2021: https://cj.prefectura.mai.gov.ro/…/HCJSU-nr-17-din-26…
Hotărârea nr. 18 din 26.02.2021: https://cj.prefectura.mai.gov.ro/…/HCJSU-nr-18-din-26…

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate