Connect with us

Eveniment

NTT DATA Romania a preluat ştafeta „biletului de sănătate”

Stefania Heinz

Published

on

NTT DATA Romania a preluat ştafeta „biletului de sănătate”

Proiectul prin care clujenii primesc bilete de autobus gratuit dacă fac genoflexiuni va continua până la sfârșitul anului. NTT DATA Romania susține inițiativa Sports festival în perioada 1-15 noiembrie.
NTT DATA Romania a preluat astăzi “ștafeta” proiectului “Biletul de sănătate”, care oferă o alternativă sănătoasă și gratuită pentru „achiziționarea” unui bilet de autobuz. La fiecare 20 de genoflexiuni executate, un robot amplasat în stația de pe strada Memorandumului emite un tichet valabil pentru transportul în comun din oraș.

Campania de sănătate a fost inițiată de Sports festival cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului și va continua până la sfârșitul anului, cu sprijinul companiilor din Cluj, printre care și NTT DATA Romania. 

Scopul inițiativei a fost acela de a promova un stil de viața sănătos și de a încuraja mișcarea. Acest proiect stimulează oamenii să facă mișcare fizică printr-o recompensă pe care o primesc imediat, iar activitatea aleasă este una ușoară, de bază, care ar trebui introdusă în rutina zilnică a fiecăruia.

Actiunea a fost bine primită de către clujeni, având în vedere că până acum au fost executate peste 300.000 de genoflexiuni. NTT DATA Romania a decis să susțină proiectul în perioada 1-15 noiembrie, astfel încât clujenii să se bucure în contiuare de sport și bilete gratis.

„Toate acțiunile noastre de când am lansat festivalul au aceeași misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să lase acel sport să le transforme viața. Denumirea de Bilet de Sănătate este una reprezentativă, prin care vrem să arătăm lumii că printr-o simplă mișcare poți să ai o recompensă imediată. Primești acest bilet gratuit și în același timp câștigi puțină sănătate”, a declarat Mirel Alexa, diretorul executiv al Sports Festival.

“Biletul de Sănătate și stația sportivă smart au avut un succes peste așteptări și suntem bucuroși să vedem că oamenii sunt receptivi la campanii care promovează mișcărea și sănătatea prin sport. Suntem și mai fericiți să vedem că autoritățile și companiile din Cluj vor să susțină astfel de proiecte. Încă o dată se dovedește faptul că sportul are puterea de a inspira oamenii, de a aduce beneficii unei comunități și de a ne face mai fericiți și mai puternici. Avem deja solicitări de implementare a proiectului Biletul de Sănătate și în alte locații și sperăm ca exemplul pe care l-am dat în Cluj să fie preluat cât de curând și de alte orașe din țară”, a completat Mirel Alexa.

“Acum, mai mult ca niciodată, credem că este absolut necesar să îi acordăm sportului mai multă atenție și un loc central în viețile noastre. Prin sport se pot pune bazele prevenției și educației, publicul poate fi direcționat către comportamente sănătoase pe termen lung”, a concluzionat directorul executiv al Sports festival.

Și sportivii de la Centrul de Arte Marțiale TENGU au participat astăzi la acțiunea NTT Data Romania și au vorbit despre cât de importantă este mișcărea fizică în viața fiecăruia. „Vreau să atrag atenția asupra importanței mișcării fizice, în special în momentul acesta, în care mișcarea fizică ajută la întărirea sistemului imunitar. Fiecare persoană trebuie să țină cont de două lucruri esențiale: mișcarea fizică cât mai multă și expunerea la soare. Acestea sunt două lucruri indispensabile asupra cărora încercăm cu orice ocazie să atragem atenția deoarece în perioada actuală, consider că sunt mai importante pentru întărirea sistemului imunitar dar și pentru siguranța și sănătatea noastră decât purtatul măștii. Din păcate se pune foarte puțin accent pe astfel de aspecte în declarațiile oficialilor, așa că în măsura posibilităților noastre încercăm să atragem atenția asupra acestui fapt”, a declarat Laczko Levente, antrenorul principal de la Centrul de Arte Martiale TENGU.

Horvarth Levente, student în anul 5 la Medicină și practicant de arte marțiale de peste 10 ani, a spus că „acțiunea noastră urmărește să atragă atenția asupra importanței sportului, ca oamenii să se miște mai mult chiar și în condițiile actuale în care suntem costrânși să petrecem mai mult timp acasă din cauza pandemiei. Sportul are multiple benefice, atât asupra fizice și psihice. Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, sau la bolile psihice precum insomnia, depresia și anxietatea. Orice sport este binevenit atâta timp cât în același timp păstrăm toate normele de igienă și distanțare socială impuse n condițiile actuale”.

Barbu Bogdan este sportiv de performanță la centrul de Arte Marțiale Tengu și, totodată, luptător, dar și antrenor la grupa de MMA: „Am venit în această zi aici pentru a promova sportul în muncipiul Cluj-Napoca. Ideea stațiilor sport smart mi se pare una foarte bună care motivează oamenii să facă mișcare. 20 de genoflexiuni pare un număr relativ mic dar în realitate ajută foarte mult pentru sănătate și imunitate”.

Mai multe companii clujene au decis să susțină demersul inițiat de Sports Festival, astfel încât proiectul să poată continua până la sfârșitul anului. Proiectul are şi sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca: „Avem mai multe companii la Cluj care doresc să asigure continuitatea acestei inițiative și le mulțumim”, a declarat primarul Emil Boc.

Source link

Facebook Comments

Eveniment

Accident la Negreni. Un TIR a ieșit de pe șosea în apropierea căii ferate

Stefania Heinz

Published

on

Accident la Negreni. Un TIR a ieșit de pe șosea în apropierea căii ferate

Un accident a avut loc în zona localității clujene Negreni, după ce un TIR a ieșit de pe carosabil lângă linia de cale ferată. 
În jurul ore 6:20 ISU Cluj a fost alertat în legtură cu un TIR ieșit de pe carosabil în zona localității Negreni, din județul Cluj. O autospecială a internvenit pentru a asigura măsuri de prevenire a incendiilor având în vedere scurgerile de carburanți. 

La sosirea echipajelor de intervenție, șoferul era ieșir din cabină și a refuzat consultul medical. Compania care deține TIR-ul încearcă scoaterea acestuia din poziția respectivă. Astfel, traficul rutier este restricționat pe un sens de mers, în timp ce traficul feroviar nu a avut de suferit. 

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Marile festivaluri ar putea avea loc la vară, în anumite condiții. Emil Boc: “Dragi festivalieri de toate vârstele, vă rugăm să vă vaccinați”

Stefania Heinz

Published

on

Marile festivaluri ar putea avea loc la vară, în anumite condiții. Emil Boc: "Dragi festivalieri de toate vârstele, vă rugăm să vă vaccinați"

Activitățile culturale în aer liber ar putea fi permise începând cu 1 iunie, în condiții speciale, potrivit unui document emis de Ministerul Culturii. 
Ministerul Culturii propune o serie de măsuri pentru reluarea activităţilor cultural-creative de la 1 iunie, în spaţii închise şi deschise, pe baza legislaţiei şi a recomandărilor autorităţilor publice, acestea urmând să fie analizate de Ministerul Sănătăţii şi apoi de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, setul de măsuri priveşte angajaţii şi angajatorul, dar şi publicul, fiind stabilite reguli cu privire la amenajarea spaţiului şi desfăşurarea activităţilor culturale. De asemenea, sunt stabilite măsuri care privesc artiştii şi prestaţiile artistice.

Evenimente cu public vor avea loc respectând două tipuri de scenarii atât pentru activităţile desfăşurate la exterior, cât şi în interior, organizatorul fiind cel care trebuie să aleagă între aceste două scenarii.

Propunerile Ministerului Culturii pentru desfășurarea evenimentelor cu public în aer liber în Scenariul 1:


accesul persoanelor se va face în baza Adeverinței de vaccinare, care va atesta încheierea procesului de vaccinare, la 10 zile de la realizarea rapelului. Adeverința se va prezenta împreună cu un act de identitate;
test RT-PCR – SARS-CoV-2 realizat cu maximum 48 de ore înaintea începerii evenimentului;
testare cu un test destinat diagnosticării rapide a virusului SARS-CoV-2. Accesul în sală se va face doar în baza unui test cu un rezultat negativ, ce va fi realizat în ziua evenimentului.
au trecut prin boală și pot face dovada prezenței anticorpilor printr-un document medical, care nu va fi mai vechi de 90 de zile. 

Despre posibilitatea organizării marilor festivaluri, precum Untold sau Electric Castle a vorbit și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. 

“Mesajul premierului și al meu, de aici de la Cluj, este simplu: dragi festivalieri de toate vârstele, vă rugăm să vă vaccinați. Vaccinarea reprezintă pașaportul direct de intrare la festival și în aceste condiții sunt șanse foarte, foarte mari ca în august-septembrie să reluăm festivalurile la Cluj și în România. Totul depinde evident de rata de vaccinare”

Am mare încredere că aceste festivaluri vor putea fi organizate, sunt create toate condițiile pentru asta, dar acum trebuie să facem și noi ceva, și anume să ne vaccinăm. Eu am făcut-o, cu ambele doze de AstraZeneca atunci când mi-a venit rândul. Pot să vă spun că totul este normal până în acest moment și le recomand tuturor celor care doresc să sprijine economia, locurile de muncă, sănătatea publică, să se vaccineze cu vaccinul pe care ei îl consideră necesar, fără ca acest lucru să fie o obligație.

A fost o discuție de o oră pe care premierul a avut-o cu toți organizatorii marilor festivaluri de la Cluj. În principiu s-a stabilit ca toți să susțină o campanie de vaccinare la unison, fără precedent și extrem de consistentă.

Totodată, se lucrează zilnic în echipele mixte Guvern-specialiști pentru a stabili condițiile de organizare a festivalurilor, astfel încât atunci când rata de vaccinare va atinge un anumit nivel, să putem anunța public aceste măsuri. De la 1 mai vrem să începem să anunțăm câteva elemente mai concrete cu privire la reluarea festivalurilor, însă totul este condiționat de vaccinare”, a declarat Emil Boc la Digi24. 

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Cum se desfășoară funeraliile Prințului Philip. Ceremonie, slujbă religioasă şi onoruri militare

Stefania Heinz

Published

on

Cum se desfășoară funeraliile Prințului Philip. Ceremonie, slujbă religioasă şi onoruri militare

O ceremonie de opt minute, începând cu ora locală 15:00 (14:00 GMT), o slujbă religioasă urmată de onoruri militare: astfel se vor desfăşura funeraliile prinţului Philip sâmbătă la castelul Windsor din vestul Londrei, relatează AFP
– 11:00 locală (10:00 GMT) – Sicriul, peste care va fi aşezată sabia sa, chipiul de comandant al marinei militare şi o jerbă de flori, va fi scos din capela privată şi instalat în marea sală a castelului.

– 14:10. Diaconul de Windsor, David Conner, va pronunţa o rugăciune.

– Între 14:20 şi 14:27. Invitaţii care nu participă la slujbă părăsesc capela.

– 14:27. Land Rover-ul vopsit în verde dedicat special prinţului Philip intră în curtea castelului în sunete de fanfară.

– 14:38. Sicriul este ridicat.

– 14:41. Sicriul părăseşte castelul şi este întâmpinat de membrii familiei regale care fac parte din cortegiu. După salutul militar sicriul este instalat în spatele Land Rover-ului.

– 14:45. Începe ceremonia. Trebuie să dureze opt minute. Participă copiii reginei şi ai prinţului: Charles (moştenitorul tronului), Anne, Andrew şi Edward, precum şi trei dintre nepoţii lor, William, Harry şi Peter Phillips. Va fi prezent şi soţului prinţesei Anne, Timothy Laurence, şi nepotul reginei, David Linley. Regina Elizabeth a II-a se va deplasa la bordul unui Bentley.

– 14:53. Cortegiul soseşte la capela Saint George.

– 15:00. Un minut de reculegere va fi ţinut în întregul Regat Unit. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, şi diaconul de Windsor David Conner vor întâmpina sicriul la venirea în capelă.

La sfârşitul ceremoniei, sicriul va fi coborât în cavoul regal, unde va rămâne până la decesul reginei. La cererea lui Philip, care şi-a slujit ţara în Royal Navy în cel de-al doilea Război Mondial, la sirenele marinei va răsuna apelul “Action Stations” care îi cheamă pe marinari la post. Arhiepiscopul de Canterbury va pronunţa rugăciunea de binecuvântare înainte de intonarea imnului naţional.

– În jur de 15:50. Membrii familiei părăsesc capela.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate