Connect with us

Eveniment

“NU ne mai mințiți în față”: Mii de clujeni, înscrişi pe liste de aşteptare la centre de vaccinare nefuncţionale

Stefania Heinz

Published

on

"NU ne mai mințiți în față": Mii de clujeni, înscrişi pe liste de aşteptare la centre de vaccinare nefuncţionale

Instituţia Prefectului – judeţul Cluj a publicat ieri lista centrelor de vaccinare funcționale din județ la data de 7 Aprilie 2021. Clujenii spun că această informație le-ar fi prins bine acum 3 săptămâni, înainte de a se înscrie pe o listă de aşteptare a unui centru de vaccinarre care nu funcționează nici astăzi.
Centrele de vaccinare neoperaţionale i-au adus pe clujeni în pragul disperării. Pe platforma de vaccinare apăreau drept active aceste centre, când ele nici măcar nu au început activitatea. Oamenii au dat curs invitaţiei autorităţilor de a se înscrie pe listele de aşteptare. Şi acolo au rămas pentru că de săptămâni nimic nu mişcă la unele centre, în afară de faptul că se măreşte lista de aşteptare.  

Clujenii au comentat din plin postarea Prefecturii cu lista centrelor active şi şi-au arătat dezamăgirea faţă de felul în care au fost minţiţi de autorităţi. Totodată ei întreabă instituţa dacă are habar când vor fi operaţionale cetrele pe a căror listă stau în aşteptare. 

“Ce bine era dacă aveam această informație acum 3 săptămâni! Atunci m-am înscris pe o listă a unui centru care nu funcționează nici astăzi.”

“Păi şi celelalte centre unde ne-am pus pe lista de ce nu sunt active? De ce nu s-a zis acest lucru cand s-au deschis? De ce nu s-a specificat că nu vor fi active decât de la o anumită dată?????? Bine că ne-am înscris acum o lună ca să aşteptăm ca proştii şi cand colo ele nici nu sunt active. Idioţilor!!!!!”

“Buna ziua, centrul de vaccinare de la Școala Gimnaziala Alexandru Vaida Voevod, str. Oltului 83, când se deschide?”

“Eu, pentru banii pe care îi plătesc la stat de o viață aș vrea și niște explicații de ce funcționează așa de puține centre. Nu promovezi ceva ce nu ai, mai ales când e vorba de sănătatea și siguranța celor de care Pretinzi că îti pasă. Nu sunt doze, nu este personal, nu primiți bani, etc… Dar NU ne mai mințiți în față!!!!!! M-am săturat în țara asta de acest mod de abordare în care NICIUN reprezentat al guvernului nu spune niciodată public despre minusurile guvernării ci doar caută scuze și motive. Pentru a rezolva problemele primul pas este să recunoști că le ai!!!! Nu să bagi capul în pământ ca struțul!”

“De două luni de zile părinţii mei sunt înscrişi pe o listă de aşteptare la un centru care, ce să vezi, acum nu mai există!!!!… Nu se descurcă singuri cu platforma de programare, aşa cum probabil nu se descurca mulţi alţi părinţi şi bunici din această ţară minunată – dar ceea ce se întâmplă acum este o mare mare bătaie de joc la adresa noastră a tuturor! A noastră a celor care contribuim la veniturile voastre, a celor care acum vă bateţi joc de noi! Lipsă de respect, lipsă de responsabilitate… minciuni, lipsa comunicării (nu numai că nu este transparenţă, nu se bazează pe dialog şi ascultare – dar lipseşte cu desăvârşire)… suntem buni la nivel declarativ, dar de facut să facă alţii…”

“Asta trebuia să o faceți de acum trei săptămâni, nu acum după ce am stat ca proștii în așteptare pentru nimic! Și după ce scrie presa!!!!! Sunteți depășit de situație, domnule prefect sau, dezinteresat! La fel ca cei care v-au numit, de-altfel!”

“Bună ziua! Restul centrelor vor funcționa Într-un final? Sau ar trebui să ne reorientăm?”

“Bună ziua. Centrul de vaccinare Apahida, căminul cultural Sânicoară, când se deschide? Suntem peste 1700 de persoane pe lista de aşteptare.”

“Ce bine că se tot deschid centre noi şi la unele din cele existente încă nu s-a vaccinat nicio persoană din 15 martie.”

“De ce nu răspundeți la telefon??? Avem poate multe întrebări să vă punem, doar sunteți o instituție care ar trebui să ne dați niște lămuriri…”

Source link

Facebook Comments

Eveniment

Accident la Negreni. Un TIR a ieșit de pe șosea în apropierea căii ferate

Stefania Heinz

Published

on

Accident la Negreni. Un TIR a ieșit de pe șosea în apropierea căii ferate

Un accident a avut loc în zona localității clujene Negreni, după ce un TIR a ieșit de pe carosabil lângă linia de cale ferată. 
În jurul ore 6:20 ISU Cluj a fost alertat în legtură cu un TIR ieșit de pe carosabil în zona localității Negreni, din județul Cluj. O autospecială a internvenit pentru a asigura măsuri de prevenire a incendiilor având în vedere scurgerile de carburanți. 

La sosirea echipajelor de intervenție, șoferul era ieșir din cabină și a refuzat consultul medical. Compania care deține TIR-ul încearcă scoaterea acestuia din poziția respectivă. Astfel, traficul rutier este restricționat pe un sens de mers, în timp ce traficul feroviar nu a avut de suferit. 

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Marile festivaluri ar putea avea loc la vară, în anumite condiții. Emil Boc: “Dragi festivalieri de toate vârstele, vă rugăm să vă vaccinați”

Stefania Heinz

Published

on

Marile festivaluri ar putea avea loc la vară, în anumite condiții. Emil Boc: "Dragi festivalieri de toate vârstele, vă rugăm să vă vaccinați"

Activitățile culturale în aer liber ar putea fi permise începând cu 1 iunie, în condiții speciale, potrivit unui document emis de Ministerul Culturii. 
Ministerul Culturii propune o serie de măsuri pentru reluarea activităţilor cultural-creative de la 1 iunie, în spaţii închise şi deschise, pe baza legislaţiei şi a recomandărilor autorităţilor publice, acestea urmând să fie analizate de Ministerul Sănătăţii şi apoi de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, setul de măsuri priveşte angajaţii şi angajatorul, dar şi publicul, fiind stabilite reguli cu privire la amenajarea spaţiului şi desfăşurarea activităţilor culturale. De asemenea, sunt stabilite măsuri care privesc artiştii şi prestaţiile artistice.

Evenimente cu public vor avea loc respectând două tipuri de scenarii atât pentru activităţile desfăşurate la exterior, cât şi în interior, organizatorul fiind cel care trebuie să aleagă între aceste două scenarii.

Propunerile Ministerului Culturii pentru desfășurarea evenimentelor cu public în aer liber în Scenariul 1:


accesul persoanelor se va face în baza Adeverinței de vaccinare, care va atesta încheierea procesului de vaccinare, la 10 zile de la realizarea rapelului. Adeverința se va prezenta împreună cu un act de identitate;
test RT-PCR – SARS-CoV-2 realizat cu maximum 48 de ore înaintea începerii evenimentului;
testare cu un test destinat diagnosticării rapide a virusului SARS-CoV-2. Accesul în sală se va face doar în baza unui test cu un rezultat negativ, ce va fi realizat în ziua evenimentului.
au trecut prin boală și pot face dovada prezenței anticorpilor printr-un document medical, care nu va fi mai vechi de 90 de zile. 

Despre posibilitatea organizării marilor festivaluri, precum Untold sau Electric Castle a vorbit și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. 

“Mesajul premierului și al meu, de aici de la Cluj, este simplu: dragi festivalieri de toate vârstele, vă rugăm să vă vaccinați. Vaccinarea reprezintă pașaportul direct de intrare la festival și în aceste condiții sunt șanse foarte, foarte mari ca în august-septembrie să reluăm festivalurile la Cluj și în România. Totul depinde evident de rata de vaccinare”

Am mare încredere că aceste festivaluri vor putea fi organizate, sunt create toate condițiile pentru asta, dar acum trebuie să facem și noi ceva, și anume să ne vaccinăm. Eu am făcut-o, cu ambele doze de AstraZeneca atunci când mi-a venit rândul. Pot să vă spun că totul este normal până în acest moment și le recomand tuturor celor care doresc să sprijine economia, locurile de muncă, sănătatea publică, să se vaccineze cu vaccinul pe care ei îl consideră necesar, fără ca acest lucru să fie o obligație.

A fost o discuție de o oră pe care premierul a avut-o cu toți organizatorii marilor festivaluri de la Cluj. În principiu s-a stabilit ca toți să susțină o campanie de vaccinare la unison, fără precedent și extrem de consistentă.

Totodată, se lucrează zilnic în echipele mixte Guvern-specialiști pentru a stabili condițiile de organizare a festivalurilor, astfel încât atunci când rata de vaccinare va atinge un anumit nivel, să putem anunța public aceste măsuri. De la 1 mai vrem să începem să anunțăm câteva elemente mai concrete cu privire la reluarea festivalurilor, însă totul este condiționat de vaccinare”, a declarat Emil Boc la Digi24. 

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Cum se desfășoară funeraliile Prințului Philip. Ceremonie, slujbă religioasă şi onoruri militare

Stefania Heinz

Published

on

Cum se desfășoară funeraliile Prințului Philip. Ceremonie, slujbă religioasă şi onoruri militare

O ceremonie de opt minute, începând cu ora locală 15:00 (14:00 GMT), o slujbă religioasă urmată de onoruri militare: astfel se vor desfăşura funeraliile prinţului Philip sâmbătă la castelul Windsor din vestul Londrei, relatează AFP
– 11:00 locală (10:00 GMT) – Sicriul, peste care va fi aşezată sabia sa, chipiul de comandant al marinei militare şi o jerbă de flori, va fi scos din capela privată şi instalat în marea sală a castelului.

– 14:10. Diaconul de Windsor, David Conner, va pronunţa o rugăciune.

– Între 14:20 şi 14:27. Invitaţii care nu participă la slujbă părăsesc capela.

– 14:27. Land Rover-ul vopsit în verde dedicat special prinţului Philip intră în curtea castelului în sunete de fanfară.

– 14:38. Sicriul este ridicat.

– 14:41. Sicriul părăseşte castelul şi este întâmpinat de membrii familiei regale care fac parte din cortegiu. După salutul militar sicriul este instalat în spatele Land Rover-ului.

– 14:45. Începe ceremonia. Trebuie să dureze opt minute. Participă copiii reginei şi ai prinţului: Charles (moştenitorul tronului), Anne, Andrew şi Edward, precum şi trei dintre nepoţii lor, William, Harry şi Peter Phillips. Va fi prezent şi soţului prinţesei Anne, Timothy Laurence, şi nepotul reginei, David Linley. Regina Elizabeth a II-a se va deplasa la bordul unui Bentley.

– 14:53. Cortegiul soseşte la capela Saint George.

– 15:00. Un minut de reculegere va fi ţinut în întregul Regat Unit. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, şi diaconul de Windsor David Conner vor întâmpina sicriul la venirea în capelă.

La sfârşitul ceremoniei, sicriul va fi coborât în cavoul regal, unde va rămâne până la decesul reginei. La cererea lui Philip, care şi-a slujit ţara în Royal Navy în cel de-al doilea Război Mondial, la sirenele marinei va răsuna apelul “Action Stations” care îi cheamă pe marinari la post. Arhiepiscopul de Canterbury va pronunţa rugăciunea de binecuvântare înainte de intonarea imnului naţional.

– În jur de 15:50. Membrii familiei părăsesc capela.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate