Connect with us

Eveniment

Prefectul Clujului: Zborurile către Franța și Germania de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca sunt anulate, rămân cele spre Marea Britanie și Belgia

Published

on

Prefectul Clujului: Zborurile către Franța și Germania de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca sunt anulate, rămân cele spre Marea Britanie și Belgia

Prefectul Mircea Abrudean a precizat că zborurile spre Franța și Germania de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca au fost anulate, după intrarea în vigoare a ordonanței militare 3.
”De miercuri de la ora 23 conform ordonanței se suspendă toate zborurile înspre și dinspre Franța și Germania. Astfel că pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca vom mai avea zboruri doar din Marea Britanie și Belgia, care sunt în zonă galbenă și pentru cei care vin de acolo măsura impusă este autoizolarea la domiciliu”, a spus Mircea Abrudean.

Potrivit site-ul aeroportului clujean, zborurile de astăzi către Beauvais, Munchen și 3 curse spre București au fost anulate.

Mircea Abrudean a dat câteva explicații și despre situația creată ieri după masă pe aeroportul clujean când pasagerii unor curse din Germania și Franța au fost nemulțumiți că trebuie să intre în carantină. 

“Miercuri am avut patru curse, una din Franţa şi trei din Germania. Având în vedere că ambele ţări au intrat în zona roşie, începând cu noaptea trecută, au intrat automat în procedura de carantinare. Aceasta a presupus verificarea din punct de vedere medical, completarea chestionarelor şi pregătirea în vederea transferării în centrele de carantină.

Având în vedere că pe cele patru curse media pe cursă a fost undeva de peste 70 de pasageri pe zbor, majoritatea dintre ei fiind din alte judeţe decât judeţul Cluj, am decis să folosesc Sala Sporturilor ca şi zonă de triaj tampon, unde oamenii au fost transferaţi cu mijloace de transport puse la dispoziţie de Compania de Transport Public Cluj-Napoca şi de către ISU, de acolo urmând a fi preluaţi de către cei de la ISU din județele de care aparțin, pentru a fi transferați în județele de domiciliu. Toți cei din județul Cluj au fost transferați în centrele de carantină de pe raza județului.

Având în vedere procedura medicală și unele mici deficiențe ale sistemului informatic al Poliției de Frontieră, au fost mici întârzieri la procesare, ceea ce a generat anumite nemulțumiri ale celor care au sosit pe aeroport, inclusiv vestea că vor intra în carantină. Asta evident că nu a influențat cu nimic decizia de a-i transfera în centrele de carantină”, a precizat prefectul Clujului.

Vezi și Scandal la aeroportul Cluj! Intervin forţele de ordine. Români veniţi din zone roşii nu vor carantină

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Lovitură pentru “mafia lemnului” din Cluj. Ce au găsit polițiștii la o firmă din zona de munte

Published

on

Lovitură pentru "mafia lemnului" din Cluj. Ce au găsit polițiștii la o firmă din zona de munte

Polițiștii din Huedin și comisarii Gărzii Forestiere au confiscat o cantitate mare de lemn, în urma unor controale efectuate în ultimele zile.
Poliția Rurală Huedin, alături de reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj au efectuat un control, în perioada 29-30 martie, la un operator economic pe raza comunei Mărgău, județul Cluj.

„În urma neregulilor constatate, a fost dispusă confiscarea cantității totale de 98,69 mc lemn rotund din specia molid, pentru deținerea materialului lemnos fără documente de proveniență”, a transmis IPJ Cluj.

Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Înșelătorie de tip „maimuța” la o cursă Bolt. „Vor să fure de unde apucă” / „Am pățit asta la Cluj” / „Mai bine cu taxi”

Published

on

Înșelătorie de tip „maimuța” la o cursă Bolt. „Vor să fure de unde apucă” / „Am pățit asta la Cluj” / „Mai bine cu taxi”

Un client a fost păgubit cu peste 50 de lei după o cursă Bolt, deoarece șoferul nu ar fi oprit  „ceasul” după ce pasagerul a coborât la destinație.
„Când șoferul Bolt nu îți închide cursa când te dai jos din malșină crezându-se șmecher. De fapt asta este țară… de oameni care se cred speciali, care cred că totul li se cuvine și care vor să fure de pe unde apucă. Până la urmă țară și politicienii ei sunt de fapt oglinda poporului. Pentru că cei corecți, onești devin excepții în timp ce combinatorii, șmenarii devin regula. Șoferul Bolt – (…)”, a scris jurnalistul Stelian Muscalu într-o postare pe Facebook.

Sursă: Facebook – stelianmuscalu.ro
„Am pățit asta în Cluj” / „Mai bine folosesc taxi la Cluj”
Cum firma Bolt activează și în Cluj, în comentarii au apărut și pățiții locali, care au relatat ce exeperiențe au avut cu serviciul de ride-sharing și unii șoferi.

„Am pățit asta in Cluj”, a scris o doamnă.

„Bolt, sunteți de tot râsul cu tariful dinamic, mai bine folosesc taxi, la Cluj funcționează foarte bine, voi sunteți japcarii din orașe, nu taximetriștii tatuați!” a mai comentat un bărbat.

Cineva i-a răspuns că daca folosește serviciul clasic de taxi, este mai rău, dar o altă persoană l-a contrazis.

„La Cluj nu funcționează așa, majoritatea taxiurilor sunt curate, și șoferii civilizați. E drept că am întâlnit și loaze, un șofer odată la 5 ani. Cei cu învârteli sunt Activ taxi, aka rechinii de pe vremuri”, a spus un alt domn.

Răspunsul Bolt
„Bună ziua, (…)! În primul rând, ne pare rău pentru această experiență neplăcută. Comportamentul șoferului nu este unul pe care ni-l dorim de la partenerii noștri și tocmai de aceea luăm măsuri care să descurajeze aceste incidente. Pentru a putea remedia situația față de tine și pentru a putea aplica măsurile necesare în cazul șoferului, te rugăm să raportezi cursa în aplicație, prin funcția de Asistență. Echipa noastră de suport a fost deja înștiințată și așteaptă mesajul tău”, au transmis cei de la Bolt.

Ce pățesc astfel de șoferi
În comentarii, oamenii au explicat și ce se poate întâmpla cu șoferii care fac precum cel din situația amintită mai sus. De la suspendare temporară, până la permanentă.

„(…) soferul ia roșu adică 1 săptămâna – 1 lună nu mai conduce Bolt”; „Poate fi suspendat și definitiv de pe platformă”; „Reclamație la Bolt. Șoferul își poate pierde dreptul de a-i mai folosi.”

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Se ÎNCHIDE circulația pe strada Uliului

Published

on

Se ÎNCHIDE circulația pe strada Uliului

DISTRIBUIE

Primăria Cluj-Napoca anunță închiderea circulației auto pe strada Uliului, de la intersecția cu strada Donath, luni, 3 aprilie 2023, între orele 9.00-17.00.

Această măsură este necesară pentru efectuarea unor foraje în vederea întocmirii unei expertize tehnice, ca urmare a apariției unor fisuri ale sistemului rutier carosabil.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

DISTRIBUIE

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate