Connect with us

Eveniment

Pregătiri pentru vizita lui Cîţu ca pe vremea lui Ceauşescu la Şcoala „Ion Creangă” din Cluj-Napoca

Stefania Heinz

Published

on

Pregătiri pentru vizita lui Cîţu ca pe vremea lui Ceauşescu la Şcoala „Ion Creangă” din Cluj-Napoca

Se pere că mobilizarea e mai mare la Cluj-Napoca atunci când se anunţă că înalte feţe politice vor descinde în umilele cartiere ale oraşului, cum ar fi Mănăşturul.
Anunţul de ieri a pus Clujul pe jar: „Vineri, 16 aprilie 2021, prim-ministrul Florin Cîțu, împreună cu ministrul de interne Lucian Bode, vor efectua o vizită oficială la Cluj-Napoca. La ora 11.30 este programată prima vizită la centrul de vaccinare amenajat la Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, situat pe strada Aleea Peana nr. 4, care se va încheia cu scurte declarații de presă”.

Atât a trebuit după ce a fost aruncat buzduganul ieri. A fost mişcare serioasă pentru a înfrumuseţa zona pentru sosirea lui Florin Cîţu. S-a adus în grabă scoarţă de lemn decorativă pentru grădina parkingului cel nou de lângă Școala Gimnazială ”Ion Creangă”. Muncitorii au urcat pe acoperişul sălii de sport de la şcoală pentru oareşce reparaţii. Femeile de serviciu au luat măturile şi au curăţat curtea şcolii, iarba a fost tusă, gardul reparat, exact ca pe vremea răposatului.

Astăzi, cu noaptea în cap, s-au aprins luminile la centrul de vaccinare deşi nu e ţipenie de om pe străzi. Sau se fac şi noaptea vaccinări la Cluj-Napoca şi nu am aflat noi? S-a aerisit sala care sclipeşte, nu alta, iar poliţia deja face rondul pe strada Peana. Cei care se vor bucura cel mai mult sunt locatarii blocurilor de lângă şcoală pentru că a venit în grabă mare şi maşina de gunoi cu angajaţii înarmaţi cu lopeţi ca să lase locul curat, că doar vine premierul în cartier.

Numai două străzi dacă ar porni la pas premierul ar putea vedea un alt Cluj. După colţul şcolii se termină asfaltul cel nou. Pe Aleea Padin zac nişte gunoaie în bătătură de câteva săptămâni. Dar, sigur va avea cine să îl dirijeze prin locurile unde i-a fost deschisă calea ca să vadă tot ce avem mai frumos de arătat prin urbe.

Source link

Facebook Comments

Eveniment

Cum a fost sărbătorită Ziua Europei la Cluj

Stefania Heinz

Published

on

Cum a fost sărbătorită Ziua Europei la Cluj

Municipalitatea clujeană a prezentat imagini de la ceremonia sărbătoririi Zilei Europei la Cluj-Napoca.
Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene au fost sărbătorite duminică, în Piața Unirii, din Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Cluj, Divizia 4 Infanterie Gemina, Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan Cluj-Napoca și Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

“Dacă lărgim bulevardele în orașe, vom avea mai mulți pietoni morți”. Ce solicită specialiștii în infrastructură

Stefania Heinz

Published

on

"Dacă lărgim bulevardele în orașe, vom avea mai mulți pietoni morți". Ce solicită specialiștii în infrastructură

Pietonii și bicicliștii reprezintă jumătate dintre victimele acidentelor de circulație din România, remarcă Asociația Pro Infrastructură (API). Aceasta respinge propuneri ale aleșilor precum lărgirea bulevardelor urbane cu benzi auto sau stabilirea unei viteze maxime pentru bicicliști. 
“Chiar și în anul pandemic 2020, România a fost tot la coada clasamentului siguranței rutiere, cu 85 de victime la un milion de locuitori, peste dublul mediei europene. Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, cere investiții în domeniu. Suntem de acord, cu mențiunea că banii trebuie cheltuiți cu cap. Fără o schimbare radicală de strategie și de atitudine față de factorul uman, vom rămâne repetenții Europei și la acest capitol.Adăugarea de benzi la bulevardele urbane, preferată de mulți primari deoarece aduce voturi, face acele drumuri mult mai greu de traversat de către pietoni. Concentrarea discursului public pe autostrăzi nu va schimba radical poziția codașă a României din cauză că aproape jumătate din victime sunt pietoni și bicicliști, cea mai mare pondere din Europa.Discutăm de mulți ani pe Forumul Pe Unde Merg despre viziunea zero pentru siguranță rutieră care pornește de la ideea că oamenii nu sunt perfecți și că pot greși. Niciun efort de a preveni eroarea umană prin infrastructură nu este prea mare. Numărul acceptabil de vieți umane pierdute pe șosele este zero. Deci siguranța poate fi crescută preponderent prin infrastructură, nu prin legislație”, conform API.

Aceasta consideră drept caraghioasă propunerea legislativă recentă de a impune o viteză maximă pe bicicletă. “Ce urmează, viteza maximă la mersul pe jos? În spiritul Viziunii Zero, pietonii și bicicliștii sunt participanți la trafic neprotejați, deci trebuie protejați cu infrastructură, și nu blamați regulat cu expresii de tipul “indisciplina pietonilor”.

Remarcăm că politicienii nu se gândesc la aceștia pentru că mulți dintre ei se deplasează exclusiv cu mașina. Viziunea Zero presupune și ținte clare, precum reducerea cu 50% a victimelor din România într-un deceniu.

Ea nu poate fi aplicată de un singur minister, ci la nivel guvernamental, iar responsabilul cu siguranța rutieră din guvern să fie tras la răspundere dacă țintele parțiale la doi ani nu sunt atinse. Investițiile necesare trebuie derulate la mai multe niveluri, de la separare de sens pe drumuri naționale la măsuri de protecție a pietonilor și bicicliștilor în localități”.

Ministerul Afacerilor Interne a organizat o dezbatere publică, la cererea mai multor organizații de bicicliști, pe tema unui proiect de modificare a legislației rutiere, care propune introducerea unor restricții generale de viteză pentru biciclete, de 30 km/h.

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

O limuzină s-a făcut scrum pe Autostrada – Sebeș Turda

Stefania Heinz

Published

on

O limuzină s-a făcut scrum pe Autostrada - Sebeș Turda

Un autoturism BMW X3 a luat foc pe Autostrada Sebeș – Turda (A10), iar mașina incendiată a ars complet, nemaiputând fi salvată de intervenția pompierilor. 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba a cominicat că un autoturism a luat foc pe Autostrada A10 Sebeş Turda. Detaşamentul de Pompieri Aiud a intervenit pentru lichidarea focului. Maşina incendiată circula pe sensul Turda – Aiud, la kilometrul 49, în zona Miraslău.  

Şoferul a staţionat maşina pe banda de urgentă, unde incendiul s-a manifestat generalizat. La faţa locului s-a deplasat o maşină de stins incendii şi o autospecială a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare. Autoturismul marca BMW X3 a ars complet. La fața locului nu s-au înregistrat victime.  

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate