Peste 100 de elevi clujeni au participat la atelierele educaționale axate pe dimensiunea verde organizate în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică al Primăriei.
La Cinema Dacia din cartierul Mănăștur a avut loc săptămâna aceasta un atelier pilot, în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Blueprint for Net-Zero Apartment-block Neighborhoods” prin care Cluj-Napoca își propune obiective ambițioase în materie de neutralitate climatică.
Sub egida CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică – cu ajutorul QUB Education și Centrul Cultural Clujean, peste 100 de copii au luat parte la această activitate pilot în care și-au imaginat viitorul orașului prin joacă.
În cadrul atelierului, elevii au confecționat felicitări de Crăciun, roboței, plăsuțe, lumânări, jucării și alte obiecte din materialele reciclabile sau obiecte vechi, reutilizate. Obiectivul principal al acestui atelier este de a educa elevii cu privire la importanța celor 3R: reducem, reutilizăm și reciclăm. Acești tineri au ocazia de a crește cu grijă față de mediu și genera o importantă schimbare de paradigmă atât colegilor lor de generație, cât și părinților sau bunicilor.
În 2022, Cluj-Napoca a fost inclus în Misiunea UE pentru “100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”. Proiectul “Blueprint for Net-Zero Apartment-block Neighborhoods” implementat de primărie în parteneriat cu ecosistemul local beneficiază de o finanțare de 1.5 milioane euro și are ca scop crearea de procese și comportamente care să stimuleze tranziția către neutralitate climatică în cartierul Mănăștur, care ulterior să constituie un model replicabil în alte zone ale orașului.
„Le mulțumesc partenerilor din proiect pentru implicare și pentru eforturile depuse astfel încât Cluj-Napoca să devină un oraș mai prietenos cu mediul și în același timp o comunitate mai rezilientă”, a transmis Emil Boc.
Aceste activități și altele similare vor fi realizate periodic pe întreaga durată de implementare a proiectului.
Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei
Source link