Connect with us

Eveniment

Razie-fulger în stații și autobuze. Câte amenzi s-au dat

Stefania Heinz

Published

on

Razie-fulger în stații și autobuze. Câte amenzi s-au dat

Polițiștii au acționat, joi, la Cluj, pentru a verifica respectarea măsurilor de combatere a răspândirii COVID-19.
Astfel, joi dimineață, în intervalul orar 07.00-08.30, poliţiştii municipiului Cluj-Napoca au acţionat în sistem integrat, împreună cu poliţiştii locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, verificând respectarea normelor de protecţie individuală în mijloacele de transport în comun şi în staţiile acestora.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 248 de persoane, 88 dintre acestea fiind sancţionate contravenţional conform Legii 55/2020.

Tot joi dimineață, în intervalul orar 07.15-08.15, poliţiştii din Florești au verificat 25 de mijloace de transport în comun. În urma abaterilor constatate, 5 călători au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 55/2020, pentru nepurtarea măştii de protecţie.

Pe de altă parte, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu au acţionat în intervalul orar 11:00-13:00, fiind verificate restaurante, unităţi alimentare, mijloace de transport în comun şi terase situate în zona de competenţă.

Abaterile constatate au impus sancţionarea contravenţională a 11 persoane, pentru nepurarea măstii de protecţie sau purtarea acesteia necorespunzător.

În Apahida au fost verificate pieţe, unităţi alimentare, restaurante şi terase, dar şi mijloace de transport în comun de pe raza comunei, fiind legitimate 47 de persoane.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020.

Source link

Facebook Comments

Eveniment

Sute de polițiști și jandarmi, mobilizați la Cluj pentru alegerile parlamentare

Stefania Heinz

Published

on

Sute de polițiști și jandarmi, mobilizați la Cluj pentru alegerile parlamentare

În perioada 05-06 decembrie, 598 de poliţişti, 270 de jandarmi și 250 de reprezentanţi I.S.U., vor asigura paza şi protecţia a 643 din cele 665 de secţii de votare constituite pe raza judeţului Cluj.
„Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 06 decembrie a.c. au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică”, a transmis IPJ Cluj.

Aceste măsuri urmăresc buna desfășurare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport Cluj-Napoca și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, dar și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, în perioada 05-06 decembrie a.c., 598 de poliţişti, 270 de jandarmi și 250 de reprezentanţi I.S.U., vor asigura paza şi protecţia a 643 din cele 665 de secţii de votare constituite pe raza judeţului Cluj.

În data de 6 decembrie a.c., 308 poliţişti, jandarmi și polițiști locali vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină.

Astfel, 107 polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și specialiști.

Au fost angrenați în misiuni de protecție un număr de 106 lucrători M.A.I., pentru transportul materialelor electorale, până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va avea în responsabilitate 530 de secţii de votare, constituite în 340 de locaţii.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj și Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca va avea în responsabilitate 135 de secții de votare dispuse în 135 de locații, unde vor fi prezenți 135 de jandarmi.

Pentru un plus de siguranță, la nivelul județului Cluj au fost constituite 10 zone de siguranță publică specială, în care vor acționa peste 70 de polițiști și jandarmi.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a locației în care vor fi preluate dosarele cu rezultatul votării și materialele electorale de la cele 665 de secții de votare.

De asemenea, 250 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii I.S.U. Cluj au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea Alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 06 decembrie 2020, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

În acest context, pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală, regulile de conviețuire socială, precum și recomandările privind combaterea răspândirii coronavirusului.

De asemenea, potrivit IPJ Cluj, orice încălcare a legislației poate fi sesizată la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Incendiu într-o localitate din Cluj. O clădire a ars în totalitate

Stefania Heinz

Published

on

Incendiu într-o localitate din Cluj. O clădire a ars în totalitate

Două autospeciale de stingere a incendiilor din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej au intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă la un incendiu izbucnit într-o clădire din Pintic.
Alarma la numărul unic de urgență 112 s-a dat cu puțin înainte de miezul nopții, iar spre locul solicitării au fost direcționate echipaje de stingere, dar și polițiștii. La sosirea pompierilor la fața locului incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului, potrivit someseanul.ro.

Au intervenit două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și un echipaj SMURD, asta deoarece proprietara construcției suferise un atac de panică.

Din câte se pare, incendiul a izbucnit de la horn și s-a extins cu repeziciune, cuprinzând tot acoperișul. În clădirea respectivă funcționa barul din localitate, acesta fiind afectat în totalitate. Din fericire, la momentul izbucnirii incendiului nu se afla nicio persoană în interior, astfel că incidentul nu s-a soldat cu victime, decât cu pagube materiale.

 
 

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Eveniment

Accident pe Titulescu. Impact între o mașină și o motocicletă

Stefania Heinz

Published

on

Accident pe Titulescu. Impact  între o mașină și o motocicletă

Un accident rutier, în care au fost implicate o motocicletă și un autoturism, a avut loc, vineri seară, pe Bulevardul Nicolae Titulescu, din Cluj-Napoca.
UPDATE: Conform IPJ Cluj, o conducătoare auto care se deplasa pe strada Nicolae Titulescu, ar fi efectuat un viraj înspre strada Aurel Suciu, intrând în coliziune cu un moped condus de un bărbat care se deplasa în direcția Piața Cipariu. Conducătorul mopedului a fost transportat la o unitate medicală.

_______________________________________

Potrivit martorilor, accidentul s-a produs după ce mașina care circula pe bulevardul Nicolae Titulescu ar fi virat la stânga și ar fi tăiat calea motociclistului care circula pe banda de bus, din sens opus.

La fața locului a fost solicitat un echipaj SMURD.

 

Source link

Facebook Comments
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate