Connect with us

Eveniment

România ar putea avea propria tulpină mutantă a COVID-19

Published

on

România ar putea avea propria tulpină mutantă a COVID-19


Transmiterea comunitară ridicată și numărul mare de nevaccinați pot duce la noi mutaţii ale virusului Sars-CoV-2. Cazurile galopante din România ar putea duce la o tulpină mutantă autohtonă în scurt timp.
Multe persoane nu sunt vaccinate, iar numărul infectărilor cu Sars-CoV-2 este în creștere. Doar prin vaccinare și respectarea măsurilor de protecţie şi distanţare se va încetini ritmul galopant în care cresc cazurile și se va evita apariția de noi variante, spun medicii.

Medicul Gindrovel Dumitra, coordonatorul grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, a declarat la Digi24 că România are o rată foarte ridicată a transmiterii comunitare a virusului.

El a explicat că peste tot în lume, în comunitățile unde se înregistrează un număr mare de infectări zilnice, pot apărea noi variante. În acest context, este important ca răspândirea virusului să fie oprită, ceea ce este posibil doar prin vaccinare și respectarea măsurilor de distanțare.

“Cu cât acest virus va fi lăsat să circule liber, este foarte posibil să asistăm la apariția de noi variante, a declarat medicul, care a subliniat că asta ar fi amenințare pentru întreaga lume. Acest lucru este posibil oriunde în lume”, a afirmat el.

Orice variantă nouă va fi întâi una de urmărire, pentru a se vedea dacă se selectează anumite caracteristici epidemiologice, cum ar fi rata de transmisibilitate înaltă, dar și caracteristici patogenice, care se referă la boală.

“Cel mai periculos când se ajunge la noi variante este ca acestea să scape de sub protecția oferita de anticorpii obținuți prin boală, dar și prin vaccinare”, a adăugat medicul.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

RSS Feed Generator, Create RSS feeds from URL

Published

on

RSS Feed Generator, Create RSS feeds from URL

Your trial has expired. Please update your subscription plan at rss.app. – (xaqrmXCdNE82kkIK)

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

România va mai primi în octombrie aproape 1.000.000 de doze Pfizer și Moderna

Published

on

România va mai primi în octombrie aproape 1.000.000 de doze Pfizer și Moderna


Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunțat că România urmează să primească alte sute de mii de vaccinuri anti-COVID în această lună.
“În această lună, vom mai primi, în cursul acestei săptămâni, 303.030 BioNTech/Pfizer şi acelaşi număr săptămâna viitoare – 303.030 de doze Pfizer. Pentru Moderna sunt dozele din această săptămână, 355.200 de doze, iar livrările pentru sfârşitul lunii sunt incerte. La fel şi pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson: în afară de livrările de săptămâna trecută, livrările din această săptămână, de 300.000 de doze, iar pentru finalul lunii livrările sunt incerte. Pentru vaccinul produs de AstraZeneca livrările au fost suspendate pentru moment”, a declarat Baciu, marți, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Gheorghiţă, despre valul 4: Nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou

Published

on

Gheorghiţă, despre valul 4: Nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou


Coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, marţi, că nu este exclus ca România să se apropie de un platou al cazurilor de COVID, precizând, însă, că un platou de 15.000 de cazuri pe zi este mult prea mare.
Întrebat marți, în conferința de presă de la Palatul Victoria dacă vârful valului 4 va fi atins în luna octombrie sau mai târziu și cum vor fi sărbătorile de iarnă în acest an, Valeriu Gheorghiță a spus că este posibil ca acum să ne apropiem spre un platou. 

“Dinamica numărului de cazuri este greu de estimat în această perioadă pentru că depinde foarte mult de măsura în care reuşim să respectăm măsurile care au ca obiectiv limitarea răspândirii infecţiei şi măsura în care vom reuşi să ne vaccinăm într-un număr mai mare. Din ceea ce am observat în datele raportate zilnic, nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou, însă, chiar şi în felul acesta, un platou la peste 15.000 de cazuri este mult prea mare pentru că, evident, numărul de cazuri grave va fi atât de crescut încât va depăşi capacitatea sistemului medical. Trebuie să reducem numărul de cazuri noi prin măsurile deja cunoscute şi prin vaccinare, să reducem numărul de cazuri grave – şi acest lucru se poate face pe de o parte prin vaccinare, pe de altă parte, printr-o monitorizare corectă a pacienţilor care se află acasă să nu întârzie prezentarea la medic şi să ţină legătura cu medicii de familie, tocmai pentru că așa putem să identificăm din timp acele semne de alarmă, de gravitate care trebuie să ne ducă la spital, în felul acesta cred că putem să avem un control mai bun a presiunii pe spitale”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. 

În ceea ce privește cât de “liniștite” vor fi sărbătorile, medicul a spus că acest lucru depinde de fiecare dintre noi.

“Depinde de cât de mult ne vom implica fiecare dintre noi. Este evident că, pe de o parte, vorbim de rolul autorităţilor, dar pe de altă parte este important ca oamenii să se informeze din surse oficiale şi să înţeleagă că doar prin respectarea măsurilor igienico-sanitare şi prin vaccinare, având exemplul celorlalte ţări, putem să ţinem sub control efectele negative ale acestei pandemii şi aici mă refer la numărul de cazuri grave şi la spitalizări şi evident la decese”, a mai completat Gheorghiță.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate