Connect with us

Eveniment

Salvatorii mașinilor au făcut minuni la Cluj. Două autoturisme scoase din situații-limită

Published

on

Salvatorii mașinilor au făcut minuni la Cluj. Două autoturisme scoase din situații-limită

Asociația Salvatorilor Voluntari (ASV) a reușit, sâmbătă noaptea, să scoată dintr-o situație critică două autovehicule împotmolite în zone greu accesibile din județ. Unul dintre salvatorii clujeni a relatat felul în care au acționat aceștia în teren.
“Sâmbătă seara, ora 20:20, sună telefonul. Mă uit, incident pe Cluj pe platforma ASV Rescue 4×4. O mașină împotmolită în Sălicea. O mașină de teren rămasă pe “burtă”. Urmez protocolul, verific care din colegi mai participă. Mă îmbrac, îmi iau echipamentul, lanterna, stația și sar în mașină.

Mă întâlnesc cu ceilalți colegi, undeva pe drum. Pornim frumos, în coloană, spre locul incidentului. În 15 minute ajungem… un noroi, pfuai, până peste glezne! Rezolvăm incidentul, mai schimbăm 2-3 vorbe cu băieții rămași, le povestim cine suntem, ce facem.

Nu le venea să creadă că totul este gratuit și putem fi atât de prompți. Le-am explicat că, în caz că au rămas în vârf de munte, în zăpadă, nu le merge căldura în mașină, nu putem să-i lăsăm să înghețe de frig, ne grăbim. Așa ne-am făcut noi un “pattern”: să intervenim în cel mai scurt timp posibil. Șocați, nu le vine să creadă.

Ne despărțim. Coborâm în coloană spre oraș, la un moment dat, aud prin stație “Se pare că mai avem un incident. Acum am fost sunat că la 2-3 km de unde suntem ne așteaptă cineva”. Încet, încet, ajungem la noul incident.

O mașină răsturnată într-o vale, patru persoane, doi adulți, doi copii. Mașina, un Hyundai. I-a fugit spatele și-a ajuns în șanț. Nicio problemă, ne uităm la oameni, sunt OK. Întrebăm, copiii? “Sunt speriați, i-au dus acasă cu altă mașină” zice unul dintre adulți.

Bun, hai să ne apucăm de treabă! Cobor în râpă, mă uit: mașina pe plafon, plină de crengi rupte și de cioate de la pădure. Sigur se va agăța într-unul, n-o să poată să fie trasă și va trebui o macara. Fac o tură în jurul mașinii, nu curg lichide, nu s-a aprins, e OK. O legăm cumva și începem s-o tragem.

Mașina cu troliu… începe să vină și ea la vale. Zic, stai că nu e OK! Ne repoziționăm, punem la roți niște bolovani și începem să tragem cu troliul. Mă întrebam dacă o să o putem trage deoarece era într-o poziție foarte ciudată și nu știam dacă plafonul nu s-a băgat în pământ și era înțepenită.

Nicio  treabă, alunecă pe pământ ca pe gheață, se întoarce, pică pe roți. De-acolo încolo, joacă de copii, s-a tras în drum fără nicio problemă. Am adus mașina în deal după aproape o oră. Oamenii sunt speriați, dar bine. Două incidente în decurs de trei ore, unul de altul, la o distanță de 5 km, în Făget”.

ASV Cluj vă stă la dispoziție 24/7 și este un serviciu gratuit. Pentru mai multe detalii: www.asv4x4.ro, www.rescue4x4.ro   

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Accident în Mărăști! Bărbat de 73 de ani, lovit pe trecerea de pietoni

Published

on

Accident în Mărăști! Bărbat de 73 de ani, lovit pe trecerea de pietoni

Un accident s-a produs în această după-amiază în cartierul Mărăști din Cluj-Napoca. Un pieton a fost lovit de o mașină.
Polițiștii clujeni au fost sesizați, în cursul zilei de astăzi, în jurul orei 13:00, de un accident produs în zona Aleii Bibliotecii, intersecția cu sensul giratoriu Mărăști.

„Din primele verificări efectuate la locul evenimentului rutier a rezultat faptul că un autoturism condus de un bărbat de 66 de ani, ar fi acroșat un pieton angajat în traversarea străzii, în proximitatea trecerii pentru pietoni”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Bărbatul, în vârstă de 73 de ani, a fost transportat la spital. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca face angajări. 150 de posturi pentru personal cu și fără specializare

Published

on

Se fac angajări fără concurs la Spitalul Județean Cluj. „Căutăm urgent personal”

Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca face angajări pentru peste 150 de posturi pentru personal medical și auxiliar, pe perioadă nedeterminată.Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca au anunţat că au fost scoase la concurs pe perioadă nedeterminată următoarele posturi de personal medical şi auxiliar:asistent medical generalist – 53 posturi, diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală sanitară postliceală (cu diplomă de bacalaureat), fără condiţii de vechimeasistent medical de laborator clinic – 4 posturi, diplomă de licență în specialitate / diplomă de școală sanitară postliceală (cu diplomă de bacalaureat), fără condiţie de vechimetehnician de radiologie şi imagistică licenţiat – 1 post, diplomă de licență în specialitate, debutant, fără condiţii de vechimeasistent medical nutriție și dietetică licențiat – 1 post, diplomă de licență în specialitate debutant, fără condiții de vechimefiziokinetoterapeut – 2 posturi, diplomă de licență în specialitate, fără condiții de vechimefiziokinetoterapeut – 1 post cu ½ normă, diplomă de licență în specialitate, 6 luni vechime ca fiziokinetoteraput, consituie avantaj experienţa într-o secție ATImoaşă – 1 post, diplomă de licență în specialitate, fără condiţie de vechimeinfirmier – 39 posturi, studii generale, fără condiţie de vechimeîngrijitoare – 52 posturi, studii generale, fără condiţie de vechimebrancardier – 11 posturi, studii generale, fără condiţie de vechimecurier – 1 post, studii generale, fără condiţie de vechimeMai multe detalii legate de condițiile de ocupare a posturilor, conținutul dosarelor de înscriere, calendarul concursului și bibliografia, pe pagina Web a spitalului, anunțurile nr. 97, 96 și 95.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

ACCIDENT în Cluj: Cu bolidul pe arătură

Published

on

ACCIDENT în Cluj: Cu bolidul pe arătură

Pompierii clujeni au anunţat în dimineaţa de joi, 23 martie a.c., o intervenție la un accident rutier petrecut în apropiere de localitatea Feleacu din judeţul Cluj. 
Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață la un accident rutier petrecut în apropiere de localitatea Feleacu.

În accident a fost implicat un singur autoturism și nu au existat persoane încărcate. Un bărbat de aproximativ 30 de ani a fost evaluat de echipajul SMURD și transportat la spital. Acesta avea afecțiuni ușoare.

Pompierii au asigurat totodată măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor, a transmis biroul de presă al ISU Cluj. 

Sursa foto: B Sergiu Alexandru – Info Trafic Cluj-Napoca, ISU Cluj

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate