Connect with us

Eveniment

Salvatorii mașinilor au făcut minuni la Cluj. Două autoturisme scoase din situații-limită

Published

on

Salvatorii mașinilor au făcut minuni la Cluj. Două autoturisme scoase din situații-limită

Asociația Salvatorilor Voluntari (ASV) a reușit, sâmbătă noaptea, să scoată dintr-o situație critică două autovehicule împotmolite în zone greu accesibile din județ. Unul dintre salvatorii clujeni a relatat felul în care au acționat aceștia în teren.
“Sâmbătă seara, ora 20:20, sună telefonul. Mă uit, incident pe Cluj pe platforma ASV Rescue 4×4. O mașină împotmolită în Sălicea. O mașină de teren rămasă pe “burtă”. Urmez protocolul, verific care din colegi mai participă. Mă îmbrac, îmi iau echipamentul, lanterna, stația și sar în mașină.

Mă întâlnesc cu ceilalți colegi, undeva pe drum. Pornim frumos, în coloană, spre locul incidentului. În 15 minute ajungem… un noroi, pfuai, până peste glezne! Rezolvăm incidentul, mai schimbăm 2-3 vorbe cu băieții rămași, le povestim cine suntem, ce facem.

Nu le venea să creadă că totul este gratuit și putem fi atât de prompți. Le-am explicat că, în caz că au rămas în vârf de munte, în zăpadă, nu le merge căldura în mașină, nu putem să-i lăsăm să înghețe de frig, ne grăbim. Așa ne-am făcut noi un “pattern”: să intervenim în cel mai scurt timp posibil. Șocați, nu le vine să creadă.

Ne despărțim. Coborâm în coloană spre oraș, la un moment dat, aud prin stație “Se pare că mai avem un incident. Acum am fost sunat că la 2-3 km de unde suntem ne așteaptă cineva”. Încet, încet, ajungem la noul incident.

O mașină răsturnată într-o vale, patru persoane, doi adulți, doi copii. Mașina, un Hyundai. I-a fugit spatele și-a ajuns în șanț. Nicio problemă, ne uităm la oameni, sunt OK. Întrebăm, copiii? “Sunt speriați, i-au dus acasă cu altă mașină” zice unul dintre adulți.

Bun, hai să ne apucăm de treabă! Cobor în râpă, mă uit: mașina pe plafon, plină de crengi rupte și de cioate de la pădure. Sigur se va agăța într-unul, n-o să poată să fie trasă și va trebui o macara. Fac o tură în jurul mașinii, nu curg lichide, nu s-a aprins, e OK. O legăm cumva și începem s-o tragem.

Mașina cu troliu… începe să vină și ea la vale. Zic, stai că nu e OK! Ne repoziționăm, punem la roți niște bolovani și începem să tragem cu troliul. Mă întrebam dacă o să o putem trage deoarece era într-o poziție foarte ciudată și nu știam dacă plafonul nu s-a băgat în pământ și era înțepenită.

Nicio  treabă, alunecă pe pământ ca pe gheață, se întoarce, pică pe roți. De-acolo încolo, joacă de copii, s-a tras în drum fără nicio problemă. Am adus mașina în deal după aproape o oră. Oamenii sunt speriați, dar bine. Două incidente în decurs de trei ore, unul de altul, la o distanță de 5 km, în Făget”.

ASV Cluj vă stă la dispoziție 24/7 și este un serviciu gratuit. Pentru mai multe detalii: www.asv4x4.ro, www.rescue4x4.ro   

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Clarificări în scandalul cu jandarm de la Untold. Instituția vine cu noi precizări

Published

on

Clarificări în scandalul cu jandarm de la Untold. Instituția vine cu noi precizări

Jandarmeria Cluj-Napoca a face câteva precizări în legătură cu scandalul de pe Cluj Arena în care a fost implicat un jandarm aflat în timpul liber.
Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ştefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca a transmis, miercuri, un comunicat cu câteva precizări în legătură cu implicarea jandarmului aflat în timpul liber, într-o altercaţie în pe stadionul Cluj Arena, duminică dimineața, la Untold.

“Având în vedere informatiile vehiculate in spatial public, cu privire la implicarea unui jandarm, aflat în timpul liber, într-o altercație în incinta stadionului “Cluj Arena” , facem următoarele precizări:

În dimineața zilei din 06.08.2022, în jurul orei 03.00, a avut loc o altercație verbală între un participant la festival și un agent de pază.

Ulterior, participantul la festival a fost scos în afara Arenei, de către agenții de pază.

Imediat după producerea evenimentului, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit faptul că participantul la festival este un jandarm, aflat în timpul liber.

Având în vedere acest aspect, conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj a dispus verificări, pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul.

De asemenea, precizăm faptul că, în cursul acestei zile jandarmul, aflat în timpul liber, a depus plângere prealabilă, cu privire la acest incident la IPJ Cluj.

Facem precizarea că în spațiul public au fost difuzate imagini cu o altă altercație, din interiorul festivalului, pentru care, deja la nivelul IPJ Cluj au fost demarate verificări din oficiu.

Foarte important de menționat este faptul că sunt două incidente distincte”, a transmis Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca. 

Incidentul la care se face referire a avut loc duminică dimineața, în jurul orei 03:00, când jandarmul a fost implicat într-un scandal cu un agent de pază (detalii AICI). Ulterior, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj a dispus verificări, pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

(Foto) Așa da! O nouă cabană din Cluj lăudată

Published

on

(Foto) Așa da! O nouă cabană din Cluj lăudată 1

Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, a oferit un nou exemplu de arhitectură rurală din județul Cluj. El a lăudat o cabană din Someșu Cald.”Încă un exemplu reușit de cabană – amplasat într-o zonă tare dragă mie – localitatea Someșu Cald, comuna Gilău.
Felicitări echipei de proiect: arh. Victor Corbean
ing. Razvan Pausan
Felicitări și beneficiarilor! Așa DA!”, scrie Salanță.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

(Video) Octavian Berceanu, despe Untold Cluj: ”Să te poţi plimba liniştit printr-un parc curat, la numai două zile după ce a fost călcat de 400.000 de oameni, chiar e de poveste”

Published

on

(Foto/Video) Claudiu Pândaru: „UNTOLD arată senzațional anul ăsta! Mă bucur să fiu la Cluj alături de oameni faini!”

Octavian Berceanu, fostul şef de la Garda de Mediu, a dat Clujul ca exemplu pentru București după festivalul UNTOLD. Acesta a remarcat că deşi prin Parcul Central au trecut peste 400.000 de oameni, în urmă cu câteva zile, parcul e deja curat.“Mulţumesc UNTOLD pentru lecţia asta de ce putem face dacă ne dorim să generăm prosperitate în jurul nostru şi fericire, uite că Untold a reuşit. Şi migala oamenilor de a aduce parcul la condiţii normale e admirabilă. Mulţumesc mult UNTOLD“, şi-a încheiat Berceanu Postarea.Un clujean spune că mare parte din laudele acestea ar trebui să meargă şi spre angajaţii Rosal. Cureţenia “de poveste” din parc s-a întâmplat şi “datorită oamenilor de la Rosal, muncitori ţigani pe care tot îi criticați şi a celor de pe strada Cantonului”.Referindu-se la Festivalul UNTOLD şi la curăţenia care a fost făcută după festival, Berceanu a spus că poate se întâmplă ceva bun şi prin parcurile din Bucureşti pe modelul din Cluj-Napoca.“Sutele de artişti şi 400.000 de oameni aduşi împreună pentru muzica sunt doar o parte din povestea Untold. Festivalul a strâns oameni, în patru zile cât tot litoralul românesc în cele mai bune trei weekenduri împreună.Şi să te poţi plimba liniştit printr-un parc curat, la numai două zile după ce a fost călcat de 400.000 de oameni, chiar e de poveste. Anul trecut organizatorii au refăcut parte din parc pe bani. Poate se întâmplă ceva bun şi prin parcurile Bucureştiului, who knows?”, a scris Octavian Berceanu, citat de Ziua de Cluj. Berceanu a precizat că organizatorii Untold au investit anul trecut un milion de lei pentru refacerea parcului.“Anul trecut au investit din propria iniţiativă un milion de lei din câştigul lor, pentru refacerea parcului. Nu-i laud. Este un gest cât se poate de normal pentru un brand ajuns top 5 mondial”, a mai afirmat fostul şef al Gărzii de Mediu.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2020 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate