International

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer și a început tratamentul în Londra.

Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu cancer în urma unor teste de diagnostic efectuate în timpul unei proceduri la care a fost supus recent în spital. Potrivit unui comunicat oficial, „În timpul procedurii recente a regelui în spital din cauza măririi benigne a prostatei, a fost observată o problemă separată de îngrijorare”. Vestea vine la doar o săptămână după ce atât prințesa Kate, cât și Regele Charles, au fost externați dintr-o clinică privată din Londra, după proceduri individuale.

Comunicatul oficial nu a oferit detalii despre tipul sau stadiul cancerului diagnosticat. Cu toate acestea, familia regală a asigurat publicul că Regele Charles a început deja un program de tratamente regulate și că medicii l-au sfătuit să amâne sarcinile publice în perioada următoare. Regele Charles a urcat pe tronul Marii Britanii anul trecut într-o ceremonie de încoronare desfășurată în luna mai, la câteva luni după decesul mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

În urma intervenției chirurgicale pentru o prostată mărită, Regele Charles se află acum în fața unei noi provocări de sănătate. Palatul Kensington a informat că Majestatea Sa este hotărâtă să urmeze recomandările medicilor și să se concentreze pe procesul de recuperare.

Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care medicii l-au sfătuit să amâne sarcinile publice”, se arată în comunicatul oficial.

Între timp, Prințul William, soțul Prințesei Kate, se pregătește să revină la îndatoririle sale regale, participând miercuri la Cina de gală a Ambulanței aeriene din Londra. Cu toate acestea, nu s-a specificat o dată pentru revenirea regelui la funcțiile sale, iar Prințesa Kate este puțin probabil să se întoarcă la îndatoririle sale regale înainte de Paște, care are loc pe 31 martie anul acesta.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Share
Published by
Dani Muresan

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

6 days ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

6 days ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

1 week ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

1 week ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago