Judetul Cluj

Complexul Beliş-Fântânele va fi redeschis în 2026 sub brandul Hampton by Hilton, în urma unei investiții de 20 de milioane de euro

Complexul turistic Beliș-Fântânele din județul Cluj va fi redeschis în 2026 sub brandul internațional Hampton by Hilton, în urma unei investiții de 20 de milioane de euro. Achiziționat în 2023 de grupul Transilvania Trek, complexul se află în plin proces de reamenajare.

Situat pe o suprafață de șase hectare, complexul Beliș-Fântânele va începe să primească oaspeți în a doua jumătate a anului 2026, conform reprezentanților Transilvania Trek, compania care deține proprietatea. Această colaborare cu brandul internațional Hampton by Hilton a fost inițial anunțată în 2022, iar atunci s-a estimat deschiderea în 2025. Cu toate acestea, datorită dimensiunii complexe a lucrărilor de renovare și reamenajare, deschiderea a fost amânată.

„Având în vedere că întreg complexul se întinde pe șase hectare, lucrările de renovare și reamenajare sunt mult mai ample. În acest moment, validăm conceptul final al stațiunii, cu diversele funcțiuni pe care le va putea oferi, adresându-se mai multor segmente de piață“, a declarat Andreea Blaj, director general la Transilvania Trek.

Transilvania Trek, o companie de management hotelier fondată în 2014 la Cluj și controlată de omul de afaceri Laurențiu Russo, este cea care a preluat proiectul. Russo este cunoscut pentru fondarea companiei de IT Softvision, pe care a vândut-o în 2018 către grupul american Cognizant. De asemenea, el a achiziționat hotelul City Plaza din Cluj pentru 10 milioane de euro și l-a rebranduit sub marca DoubleTree by Hilton.

Complexul Fântânele, situat pe malul lacului Beliș, a fost preluat de Transilvania Trek în primăvara anului 2023. După redeschidere, hotelul va dispune de 70 de camere, două restaurante, trei vile și două clădiri principale. Construit în 1974, odată cu finalizarea barajului, complexul va beneficia de o reamenajare completă, menținându-și astfel statutul de destinație de top în regiune sub brandul Hampton by Hilton.

Facebook Comments Box
Diana Petrescu

Share
Published by
Diana Petrescu

Recent Posts

Cluj, Piața Unirii în anii ’40: O călătorie în timp către inima orașului de odinioară

Piața Unirii, inima istorică a Clujului, ne dezvăluie un crâmpei din trecut printr-o imagine surprinsă…

1 day ago

„Când o vedea Dunărea asemenea dig, își cere scuze și face cale întoarsă” – Improvizațiile care par să stârnească râsul în fața forței naturii

Într-o nouă încercare de a ține piept apelor Dunării, ne întâmpină un „dig” improvizat, format…

2 days ago

Reprezentanța Ford în Clujul anului 1930 – Povestea lui Nicolae Brudan Poruțiu

prezența unui brand auto atât de renumit precum Ford era un simbol al modernității și…

3 days ago

RIVUS: Proiect Inspirat de Dorințele Clujenilor – Parc, Spații Culturale, Fresh Market, Branduri în Premieră și Birouri Premium

RIVUS, cel mai nou proiect al grupului IULIUS, va deveni unul dintre cele mai complexe…

2 weeks ago