National

Probleme cu lactatele: Amenzi de sute de mii de lei aplicate de ANSVA. Etichetele nu au corespuns analizelor

ANSVSA a dat sute de amenzi în sectorul lactatelor pentru diverse nereguli. Luna trecută, inspectorii sanitari veterinari au efectuat 996 de controale în perioada 16 – 29 martie a.c., pentru a depista practici frauduloase în comercializarea produselor lactate pe piața din România. Ca rezultat, au fost aplicate 101 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 703.200 de lei.

De asemenea, peste 14 tone de produse lactate au fost oficial reținute și puse sub sechestru.

Aceste controale s-au desfășurat în diverse locații, inclusiv depozite alimentare autorizate, unități de reambalare a produselor lactate, platforme logistice și terminale de distribuție pentru supermarketuri, magazine alimentare, unități de alimentație publică, piețe en gros și alte locații comerciale.

În urma inspecțiilor, au fost constatate mai multe nereguli, inclusiv probleme legate de ambalare, etichetare și depozitare, lipsa echipamentelor de protecție sanitară adecvate pentru personalul care manipulează alimentele și utilizarea mijloacelor de transport neautorizate pentru transportul produselor alimentare.

De asemenea, au fost recoltate 148 de probe din lactate și produse lactate în vederea analizelor de laborator, pentru a verifica conformitatea cu informațiile de pe etichete și pentru a identifica eventuale adaosuri de grăsimi de origine vegetală sau proteine de soia.

Din rezultatele analizelor, au rezultat diferite neconformități, în special în ceea ce privește parametrii fizico-chimici ai produselor lactate, cum ar fi procentul de grăsime, de cloruri/sare, de substanță uscată și de proteină, care diferă față de valorile declarate pe etichetă de către producători.

ANSVSA a reafirmat că va sancționa toți operatorii economici care nu respectă normele și cerințele de igienă, pentru a preveni apariția riscurilor privind siguranța alimentară.

Facebook Comments Box
Diana Petrescu

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

4 hours ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

4 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

5 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

6 days ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

6 days ago