Connect with us

Politica

Liviu Alexa se visează preşedintele PSD: „Îmi anunţ candidatura la nivel national!”

Calin Roman

Published

on

Liviu Alexa, numit recent preşedinte interimar al Partidului Social Democrat (PSD) Cluj, apoi schimbat din funcție cu deputatul Gheorghe Șimon, şi-a anunţat candidatura pentru şefia naţională a partidului.

„Pe mine mă îngrijorează putoarea dictaturii ce se insinuează tot mai discret în PSD. Așa că am decis azi (n.red. duminică) să deschid eu primul geamul în partid, ca să intre răcoarea energică a democrației în PSD: îmi anunț candidatura pentru președinția PSD la nivel național la Congresul din 1 martie”, se arată în mesajul fostului lider interimar PSD Cluj, postat pe Facebook sub denumirea „Manifestul de la Cluj”.

„Clujul a fost mereu un punct de reper al României, mai ales în politică. Considerat în mod greșit fief al Dreptei, Clujul este însă un județ al Opoziției, dar a fost mereu antitrend în România dintr-o datorie morală pe care o are față de ea, în calitate de inimă a Transilvaniei: datoria de a aduce aminte țării că trebuie să existe și alte puncte de vedere, că trebuie să accepte și alte perspective ale realității de zi cu zi”, mai spune Alexa.

„Pentru că liderii de la București ai PSD au ignorat timp de 30 de ani Clujul, l-au călcat în picioare cu impuneri stupide, nu s-au străduit să îl înțeleagă, Clujul a devenit un bastion antipesedist. Și pe bună dreptate. Căci clujenii nu au avut ce să vadă până acum 4 luni la PSD. În ultimii 14 ani, PSD Cluj a fost coliba în care s-au aciuat lideri analfabeți, leneși, superficiali, care și-au folosit funcțiile pentru a-și umple buzunarele. PSD Cluj nu a fost o casă primitoare pentru Stânga, pentru pesediștii clujeni, pentru «talpă»”, acuză Liviu Alexa.

ALEXA SUSŢINE CĂ E DREPTUL SĂU „DE SIMPLU MEMBRU AL PSD SĂ CANDIDEZE”

„E dreptul oricărui pesedist care are de spus ceva pentru binele partidului să o facă. Nu e nici penibilă decizia mea. Motivația candidaturii mele este una nobilă, nu pleșoianista, candidatura mea este un semnal mare de alarmă, vreau să sune tare în urechile tuturor liderilor PSD care au făcut din acest partid un partid mare: ridicați-vă și vorbiți, nu lăsați partidul pe mâna securiștilor, a liderilor malefici, nu lăsați PSD să moară. Dacă aș fi un politician bătrân, dornic să mă bag în seamă, candidatura mea ar fi una demnă de tot râsul. Însă adevăratul meu scop e să declanșez «primăvara arabă» în PSD, să o fac de la Cluj-Napoca, orașul cel mai important al României, după București, să o fac din Inima Ardealului, regiunea istorică ce a fost mereu în ultimii 30 de ani adevăratul influencer al vieții politice a țării. În ultimele 4 luni, presa de dreapta mi-a creat imaginea unui exotic, a unui nebun, a unui interlop. Iar conducerea PSD nu m-a apărat, cum nu i-a apărat în trecut nici pe Adrian Năstase sau pe alți lideri importanți ce au construit partidul. Nu m-am supărat, îmi știu forța. Spre deosebire de alții din conducerea PSD, am tiruri de cărți citite, am o istorie întreagă de acte de curaj și opoziție la adresa rechinilor și hoților din PNL, sunt considerat exotic pentru că nu sunt controlabil, pentru că nu vreau să mă supun și pentru că am primit de la Dumnezeu darul curajului de a spune ce alții nu vor nici măcar să șoptească. Voi pregăti și un proiect politic pentru candidatura mea la președinția PSD”, a mai spus Liviu Alexa.

El susţine că în urmă cu 4 luni a primit mandat de la Viorica Dancilă să se ocupe de „curățenie în PSD Cluj”, ea cerându-i „cu o fermitate pe care nu a mai văzut-o la alți președinți PSD” să distrugă blaturile liderilor locali, să curețe filiala de incompetenți și sinecuriști.

„Și asta am făcut împreună cu echipa mea: am vidanjat gândacii politici care cotropisera partidul, am primenit Casa PSD Cluj și am chemat la muncă oameni noi, alături de cei vechi care fuseseră alungați. Rezultatele au fost pe măsură, foarte bune dacă ținem cont de noroiul cronic al ratării din PSD Cluj, cea mai slabă filială din România: am dublat numărul de voturi de la europarlamentare. În fapt, eu am îndeplinit, în măsură timpului avut, obiectivul setat de Dancilă: am făcut curățenie și am revigorat din temelii filiala”, mai spune Alexa.

Liviu Alexa consideră „şocantă” decizia lui Marcel Ciolacu de a impune un „coordonator” de la București în persoana lui Gheorghe Şimon, „un acolit de-al domnului Ciolacu, ca și cum PSD Cluj ar fi o filială cu proști ce are nevoie de «lumina» Capitalei ca să existe”.

ALEXA: „CLUJUL, DUŞMANUL LUI CIOLACU!”

„Domnul Marcel Ciolacu a acționat abuziv, intervenind cu bocancii asupra vieții politice a unei filiale locale, supărat pe faptul că am refuzat integrarea în filială a doi deputați care au trădat partidul acum 3 luni fugind la Pro Romania. Am refuzat, în adevăr, fiindcă, spre deosebire de domnul Ciolacu, care s-a anturat mereu cu adversarii politici ai PSD sau cu securiștii, eu am detestat mereu trădătorii. Practic, mesajul transmis de domnul Marcel Ciolacu către PSD Cluj este clar: nu dorește să continuăm curățenia în partid, dorește reinstalarea unor scursuri politice, dorește revenirea în filială a unor slugi preaplecate, dorește să frânga coloana vertebrală a PSD de tot și pentru totdeauna”, mai spune Alexa.

„Clujul nu e singurul dușman al domnului Ciolacu, dar este foarte important pentru brandingul sau. În fapt, domnul Ciolacu pregătește asalturi abuzive asupra mai multor filiale – Arad, Maramureș, Târgu-Mureș, în general, pe ideea că are nevoie de lideri slabi în locul celor existenți, care să îi pupe ghiulul. Fiindcă intenția domnului Marcel Ciolacu e să pună gheara pe PSD. Ignorați declarațiile lui penibile și jocul actoricesc de gimnaziu: Ciolacu vrea să «guvernească» peste PSD și să realizeze acest deziderat prin amenințări, instaurarea fricii și măsuri abuzive. Ca un dictator”, a conchis Alexa.

Liviu Alexa: “Ciolacu a negociat distrugerea PSD”

Preşedintele interimar PSD Cluj mai spune că “nu e o prostie planul vehiculat de media, acela că PSD trebuie «predat» la cheia de 20 la sută securiștilor și lui Iohannis”.

„Asta e misiunea ocultă a domnului Ciolacu care a negociat distrugerea PSD și predarea lui pe tavă la schimb cu libertatea sa, iar planul are un anumit timing pe care, dacă Marcel Ciolacu nu îl respectă, își «încalță» cătușele și se duce să facă integrame la Rahova. De aici graba, de aici presiunea pe care o pune acesta pe partid și pe CEx. Joi, Marcel Ciolacu și Victor Ponta au fost în vizite secrete la Klaus Iohannis ca să ia «lumină» și să primească update-uri la calendarul de distrugere al PSD și al României. Dacă ați observat, domnul Ciolacu e puțin transpirat și aruncă petarde strălucitoare în CEx ca să grăbească lucrurile: a promis analize «serioase», nu s-a întâmplat nimic, a promis dezbateri deschise despre rebrandingul PSD, a lătrat despre o politică nouă de cadre, despre reforma PSD. Și ciuciu!”, continuat Alexa.

“Ieșiți din bula fricii! Căci PSD a ajuns un partid trist. Ne-am schimbat sloganul moral: de la partidul care mergea la luptă să câștige tot, am ajuns un partid care caută să supraviețuiască”, a conchis Alexa.

Source Link

Facebook Comments Box

Politica

Rareș Bogdan: Românii înțeleg importanța Uniunii Europene și se mobilizează pentru alegerile europarlamentare

Dani Muresan

Published

on

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL și candidat la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, a analizat recent rezultatele celui mai recent sondaj Eurobarometru realizat de Parlamentul European înaintea scrutinului. Conform acestor date, există o tendință ascendentă în ceea ce privește principalii indicatori electorali, cu doar câteva săptămâni înainte de votul din iunie. Acest lucru reflectă o creștere semnificativă în comparație cu sondajul realizat în primăvara anului 2019, cu trei luni înainte de alegerile europene precedente.

În ceea ce privește participarea și interesul pentru alegeri, se observă o creștere remarcabilă. Potrivit sondajului, 74% dintre alegători afirmă că este posibil să voteze, în creștere față de 55% înregistrat în 2019. De asemenea, 68% dintre români consideră că alegerile europene sunt de o importanță majoră în contextul geopolitic actual.

Rareș Bogdan a subliniat importanța acestei tendințe pozitive, menționând că oamenii simt din ce în ce mai mult că apartenența la Uniunea Europeană aduce beneficii concrete și că trebuie să continue să întărească această legătură, percepută ca o garanție de securitate și o investiție în bunăstare.

În plus, delegația EPP România, în care colegii din PNL au avut un rol exemplar în acest mandat, a fost activă în promovarea intereselor României în cadrul instituțiilor europene. Aceștia au insistat asupra găsirii soluțiilor în probleme precum criza energetică și dificultățile cu care se confruntă fermierii români.

Rareș Bogdan a subliniat, de asemenea, că abordarea lor a fost bazată pe argumente solide și deschidere la dialog, fără a recurge la populism sau minciuni pentru a atrage voturi. De asemenea, a evidențiat implicarea sa în Dosarul Schengen, unde a avut un rol important în obținerea rezoluției favorabile intereselor României.

Astfel, pe fondul creșterii interesului și a conștientizării avantajelor aduse de apartenența la Uniunea Europeană, Rareș Bogdan și echipa sa reafirmă angajamentul lor de a reprezenta interesele României la nivel european și de a contribui la consolidarea statutului său în cadrul UE.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Actualitate

Emil Boc s-a întâlnit la Cluj-Napoca cu Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: Investiții majore și colaborare instituțională

Dani Muresan

Published

on

Sursa:Facebook/Emil Boc

Astăzi, la Cluj-Napoca, a avut loc o întâlnire între primarul Emil Boc și ministrul Justiției, doamna Alina Gorghiu.Discuțiile au vizat aspecte esențiale cu privire la modernizarea sistemului judiciar și consolidarea colaborării dintre autoritățile locale și guvernamentale.

Unul dintre punctele de interes abordate a fost sprijinul acordat pentru proiectul de modernizare a Palatului de Justiție Cluj, o investiție semnificativă în valoare de 100 de milioane de euro. Despre acest aspect, ministrul Alina Gorghiu a subliniat importanța infrastructurii judiciare moderne și a declarat: Modernizarea instanțelor este esențială pentru asigurarea unui sistem judiciar eficient și accesibil pentru cetățeni.

Sursa:Facebook/Emil Boc

O altă temă discutată a fost colaborarea în vederea înființării unui Centru de prevenire și tratare a adicțiilor, condus de Primăria Cluj-Napoca. Doamna Gorghiu a evidențiat importanța adoptării unor modele de bune practici, atât la nivel național, cât și internațional, afirmând: Abordarea integrată și preventivă a problemelor legate de adicții este crucială pentru sănătatea comunității.

Sursa:Facebook/Emil Boc

De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea relocării secției externe a Penitenciarului Gherla din municipiul Cluj-Napoca într-o altă locație. Această inițiativă are drept scop îmbunătățirea condițiilor de detenție și adaptarea sistemului penitenciar la standardele actuale.

În încheiere, au fost abordate și alte aspecte tehnice referitoare la colaborarea instituțională dintre administrația locală și Ministerul Justiției. Cu privire la acestea, ministrul a subliniat necesitatea unei cooperări strânse pentru a asigura buna funcționare a sistemului judiciar la nivel local.

Această întâlnire a evidențiat angajamentul autorităților în promovarea reformelor în domeniul justiției și dezvoltarea infrastructurii judiciare, reflectând o atitudine proactivă în îmbunătățirea calității serviciilor publice.

Sursa:Facebook/Emil Boc

Facebook Comments Box

Continue Reading

Actualitate

Primarul Clujului, Emil Boc: “Nu plec de la Cluj. Iubesc prea mult acest oraș”

Dani Muresan

Published

on

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a infirmat cu fermitate zvonurile privind o posibilă candidatură la alegerile europarlamentare, într-o intervenție la ZIUA LIVE. Boc a subliniat că legăturile sale puternice cu orașul îl determină să rămână la conducerea acestuia, punând accent pe viitorul localității.

În timpul emisiunii, primarul a declarat: “Nu plec de la Cluj. Iubesc prea mult acest oraș încât să plec. Mă interesează în primul rând viitorul acestui oraș.” Aceasta este o replică la speculațiile vehiculate de adversarii săi politici, care sugerau o eventuală candidatură la Bruxelles.

Emil Boc a fost explicit în respingerea acestei ipoteze: “Am spus-o clar ca lumina zilei: «Nu plec de la Cluj». Să fie o dată clar pentru toată lumea.” În plus, Boc a subliniat că discuțiile despre eventuale candidaturi la Primărie sunt premature, iar focusul său este pe problemele actuale ale orașului.

Referindu-se la ofertele primite de la alte partide politice, Boc a menționat: “Nu mă consider eu o ‘locomotivă’. Da, am avut o asemenea ofertă, am apreciat enorm de mult eleganța domnului președinte Ciucă, a conducerii partidului, dar am spus «Mulțumesc foarte mult, sunt, evident, trup și suflet alături de PNL, pun umărul la tot ce înseamnă susținerea Partiului Național Liberal, dar nu sunt interesat să plec de la Cluj»”, a afirmat Emil Boc.” În contextul speculațiilor cu privire la candidații pentru europarlamentare, Boc a subliniat că orașul deja are un europarlamentar consacrat, evidențiind contribuția semnificativă a Clujului în Parlamentul European prin persoana lui Daniel Buda.

Neoficială și, probabil, supusă schimbărilor, a “transpirat” prima listă cu candidații alianței dintre social-democrați și liberali pentru alegerile europarlamentare. Printre cei 19 candidați comuni, Daniel Buda, Președintele PNL Cluj, iese în evidență în mod deosebit, fiind menționat în această listă alături de Senatorul PSD Cluj, Vasile Dâncu.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Cele mai citite