Connect with us

Politica

PNL a validat candidatura lui Emil Boc pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca

Calin Roman

Published

on

PNL a validat candidatura lui Emil Boc pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca

PNL a validat candidatura lui Emil Boc pentru un nou mandat de primar al municipiuui Cluj-Napoca, a anunțat www.monitorulcj.ro

Actualul primar al municipiului Cluj-Napoca va pleca cu prima șansă, indiferent de adversarii pe care îi va avea la alegerile locale din vara acestui an.

Daniel Buda, președintele PNL Cluj, a confirmat că pe lângă Emil Boc au mai fost validate încă 27 de candidaturi la nivelul județean.

„Am validat 28 de candidaturi la funcția de primar, printre care și a celor de orașe și municipii din județul Cluj. Astfel, la Cluj-Napoca a fost validată candidatura lui Emil Boc pentru un nou mandat de primar și nu am nicio emoție în privința sa, deoarece faptele sale vorbesc. Sunt convins că Emil Boc va fi confirmat de clujeni în funcția de primar al Clujului la alegerile din vară”, a spus Buda, potrivit sursei citate.

Emil Boc a fost ales în funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca pentru prima dată în 2004, fiind reales în 2008, dar atunci nu a dus mandatul la căpăte deoarece a fost numit prim-ministru al României. Edilul a revenit în forță în 2012 și 2016, atunci când a mai câștigat două mandate.

Source link

Facebook Comments Box

Politica

Posibilă candidatură a Dianei Șoșoacă pentru Primăria Iași

Anamaria Ioana

Published

on

Potrivit informațiilor transmise de BZI, există posibilitatea ca Diana Șoșoacă să-și anunțe candidatura pentru funcția de primar al Municipiului Iași. Întrebată de jurnaliștii publicației în legătură cu acest aspect, senatoarea a declarat că “este posibil orice”, subliniind importanța orașului Iași în contextul național. Aceasta a subliniat că Iașul ocupă locul al doilea în ierarhia orașelor din România și că este un loc cu o semnificație specială pentru ea. Diana Șoșoacă a adăugat că consideră că personalitatea sa puternică și angajamentul său față de valorile naționale ar putea contribui la transformarea Iașului în “cel mai important oraș al țării”.

Diana Șoșoacă, lider al partidului S.O.S. România, sugerează o posibilă candidatură pentru Primăria Iași, evidențiind potențialul orașului ca fiind al doilea ca importanță în România. În contextul schimbării strategiilor partidelor, susținerea lui Mihai Chirica din partea PNL și PSD rămâne probabilă. Diana Șoșoacă a devenit membră a S.O.S. România în mai 2022, un partid orientat către naționalism progresist și promovarea valorilor românești autentice.

Facebook Comments Box

Continue Reading

International

Premierul Dorin Recean dezvăluie interzicerea lui George Simion în R. Moldova, acuzându-l de „destabilizare” a țării.

Anamaria Ioana

Published

on

Luni seară, Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a anunțat că liderul AUR, George Simion, a fost interzis în țară din cauza implicării sale în “efortul de destabilizare”.

 

 

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a declarat luni seară că liderul AUR, George Simion, a fost interzis în țară pentru că „face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova”. Instituțiile de la Chișinău au decis să-i prelungească interdicția de intrare în țară pe acest motiv. „Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova și acest lucru i l-am comunicat și premierului Ciolacu. Înseamnă că participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova. Este o decizie a instituțiilor care au determinat acest factor de risc și au luat decizia corespunzătoare”, a explicat premierul la Pro TV Chișinău.

George Simion a primit interdicție în Republica Moldova pentru încă 5 ani, conform declarațiilor reprezentanților Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău. Aceștia au menționat că 98 de străini au fost declarați indezirabili în Republica Moldova de la invazia Rusiei în Ucraina. Cu privire la Simion, oficialii au declarat că au emis o decizie de prelungire a termenului de interdicție pentru încă 5 ani și că au informat autoritățile din România despre această decizie. Inspectoratul General pentru Migrație se află în litigiu cu Simion, care a contestat măsura impusă.

George Simion a reacționat la prelungirea interdicției afirmând că nimic nu s-a schimbat în Republica Moldova în ultimii ani și că politicienii de la Chișinău evită ideea unirii și preferă să se mențină în funcțiile lor călduțe. Simion a fost expulzat din Republica Moldova pe 1 octombrie 2018 și declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Administratie

Incident Șocant în Consiliul Local Florești: Consilier Local USR Avertizează că Colegii din Alte Partide Risca să Fie Împușcați

Dani Muresan

Published

on

Un incident tensionat a avut loc în cadrul ședinței Consiliului Local Florești, unde consilierul local al USR, Marius Todoran, a făcut o serie de declarații amenințătoare, aducând grave acuzații la adresa colegilor săi de la PNL, UDMR și primarului Bogdan Pivariu.

Într-un derapaj de limbaj ce nu își găsește locul într-un discurs public, Todoran a amenințat că cei ce blochează proiectele USR ar putea fi “împușcați“. Această declarație șocantă a fost transmisă în timpul dezbaterilor pe marginea bugetului pe anul 2024, în care proiectele propuse de Uniunea Salvați România nu au fost incluse și votate.

Faceți zid în jurul unei administrații care pur și simplu consideră că nu există alt adevăr, decât propriul adevăr, dar vă avertizez că au fost în istorie exemple de astfel de conduceri care au ajuns împușcate… De către popor“, a spus consilierul local USR Marius Todoran în cadrul ședinței.

Primarul Bogdan Pivariu a intervenit calm, încercând să aducă lămuriri asupra situației tensionate. Acesta a subliniat că limbajul folosit de Todoran nu este adecvat în cadrul Consiliului Local și a adus critici proiectelor USR, considerate de el “fantasmagorice și fără finanțare“.

Mi se pare trist că am ajuns la rămășaguri, pariuri, împușcări în Consiliul Local. Chestiile acestea mi se pare că sunt prea mult“, a menționat primarul Pivariu în timpul intervenției sale.

În replică, Todoran a adus acuze la adresa administrației, susținând că proiectele lor au fost respinse și că bugetul a fost aprobat doar după o oră și zece minute de discuții tensionate.

În ciuda controversei, primarul Pivariu a continuat să critice proiectele USR, evidențiind lipsa de informații precise și de fundamentare a acestora. El a amintit și de precedentul an în care Uniunea a blocat bugetul pentru al patrulea an consecutiv, subliniind că este dificil să susțină proiecte futuriste fără asigurarea finanțării.

De-a lungul ultimilor patru ani consilierii locali USR Florești au comis gafe după gafe. Probabil cea mai mare a fost blocarea proiectului de 15 milioane de euro, din fonduri europene, pentru realizarea unui muzeu în comună. Culmea, proiectul a fost inițiat de un coleg de-al lor din București“, a concluzionat primarul Pivariu.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate