Connect with us

Prin Oras

DIN NOU: Restricții de circulație pe Autostrada Melcului. Circulația spre Turda este deviată

Alex Campian

Published

on

DIN NOU: Restricții de circulație pe Autostrada Melcului. Circulația spre Turda este deviată

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a anunțat, luni, restricții de circulație pe un nod rutier al autostrăzii A3.

”Atenție! Restricții de circulație în perioada 28.08.2023 – 31.08.2023, intervalul orar 08.00 – 18.00 pe A3, Nod Rutier Gilău, Bretea A și Bretea B. Se efectuează lucrări de montare a panourilor fonoabsorbante pe Breteaua Gilău-Turda. Circulația spre Turda este deviată pe la Nodul Nădășelu. Vă rugăm să circulați cu prudență în zona lucrărilor și să respectați semnalizarea rutieră”, a transmis Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj.

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Musafiri noi in Parcul Central

Diana Petrescu

Published

on

Tocmai că treceam azi prin parc și am observat doi bătrânei care se uitau în sus intr-un copac. Inițial am crezut că se uită după vreo veveriță sau vreo ciocănitoare, dar ce să vezi …  într-o scorbură erau 2 bufnițe.. 😮… Una a zburat în celălalt copac iar cealaltă a rămas în scorbură ( probabil există şi pui acolo.)

Poate au mai observat și alții ( eu abea aci 😀 ) dar din câte am înțeles nu sunt de multă vreme “stabiliți” acolo … ( bătrânul zicea că ii urmăresc de ceva vreme cu nevastăsa și mereu le si fac poze 😊 ) .  a spus Tunde Pop trecătoarea care a observat bufnițele.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Spectacolul Cosmic Capturat de Sergiu Răzvan: Aurora Boreală din Grigorescu

Stefania Heinz

Published

on

În seara zilei de 10 mai 2024, cerul din Grigorescu a fost iluminat de un spectacol cosmic fascinant: aurora boreală. Această minunată manifestare naturală a fost surprinsă într-o imagine spectaculoasă de către talentatul fotograf local, Sergiu Răzvan.

Cu ajutorul camerei sale, Sergiu a reușit să imortalizeze momentul în care cerul s-a transformat într-o paletă de culori vibrante. Lumina verde intensă, însoțită de nuanțe de roz și mov, a dansat grațios pe bolta cerească, creând un peisaj de o frumusețe ireală.

Fotografia lui Sergiu a capturat esența acestui eveniment rar și a oferit o privire privilegiată asupra măreției naturii. Imaginea sa a devenit rapid virală pe rețelele de socializare, fiind apreciată și distribuită de mii de oameni fascinați de frumusețea aurorii boreale.

Aurora boreală este rezultatul interacțiunii dintre particulele solare încărcate electric și câmpul magnetic al Pământului, iar apariția ei în Grigorescu a fost un moment deosebit pentru comunitatea locală. Fotografia lui Sergiu Răzvan va rămâne ca o mărturie a acestui eveniment uimitor și va continua să inspire și să încânte oamenii cu frumusețea și misterul universului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Clujul interbelic: Un aer parizian surprins într-o fotografie istorică de un laureat al Premiului Nobel – FOTO

Alex Campian

Published

on

În perioada interbelică, Piața Unirii din Cluj-Napoca emană un aer parizian distinct. În jurul statuii lui Matei Corvin erau dispuse scaune, oferind oamenilor posibilitatea de a se relaxa și de a se bucura de atmosferă. Fotografia istorică recent descoperită este de o frumusețe absolută.

Fotografii facute la Cluj de scriitorul englez Edward Morgan Forster, nominalizat la premiul Nobel de 22 ori.

A vizitat Clujul de doua ori, in iunie si august 1932. Fotografiile sunt pastrate in original la King’s College Cambridge”, a explicat un iubitor al Clujului Vechi.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite