Connect with us

Prin Oras

Eco-Clujul de 5 tomberoane. Şi o “propunere” de relocare a romilor de la Pata Rât, să nu o încurce în afacere pe amica imobiliară a lui Boc, Elena Udrea

Alex Campian

Published

on

Eco-Clujul de 5 tomberoane. Şi o “propunere” de relocare a romilor de la Pata Rât, să nu o încurce în afacere pe amica imobiliară a lui Boc, Elena Udrea

Dacă doriţi aer curat şi spermă de calitate vă invităm la o plimbare într-o zonă “verde” din Cartierul Europa – cartierul Acela pe care Urbanismul de Cumetrie din Funăria lui Boc l-au transformat într-o favela, cu blocuri peste case şi case în scara blocurilor şamd, cum îi place răchiţeleanului de bine fără descălecatul căruia în Cluj-Napoca, oraşul nu ar fi existat atât de frumos.Ca o paranteză, apropos de sperma de calitate şi urmaşi, poate nu ştiţi, dar un studiu recent arată că bărbaţii care trăiesc în zone urbane poluate – ori Cluj-Napoca fix asta este, au sperma de proastă calitate şi riscă să rămână fără urmaşi mai ceva ca după vaccinare. Într-un fel chiar ne pare rău că Răchiţele, sat de munte beneficiază de un aer atât de curat.Ieri m-am avântat, plin de curaj, într-o excursie în zona verde de la capătul străzii Carierei şi străzii Luminii, străzi apărute în urma delirului Urbanismului de Cumetrie din Funăria lui Boc.Şi am descoperit un dezastru ecologic.Pe o suprafaţă imensă, de câteva mii de metri pătraţi, au fost aruncate, sistematic, mii de tone de deşeuri menajere, plastic, sticle şi alte deşeuri nebiodegradabile – zici că cineva a mutat albia Someşului Navigabil în dealul Zorilor.L-am căutat pe proprietarul terenului şi am stat de vorbă cu el. Mi-a zis că totul a început în urmă cu trei ani şi, de atunci, se tot depune “materie” pe terenul său.A făcut zeci de sesizări la Funăria lui Boc şi la Garda de Mediu, însă, previzibil (dă-l în mă-sa de cetăţean, nu-i investitor imobiliar să stăm preş la picioarele lui şi nici realizator de Untold să-I dăm şi nişte bani din banii clujenilor).Nu s-a luat nici o măsură, nimeni dintre inutilii “atleţi” ai Poliţiei locale nu s-a rostogolit până la locul faptei, aşa că îtreaga zonă verde s-a transformat într-o goapă de gunoi.Uite, dacă Emil Boc, Excelenţa Sa, Maestrul Şef vrea să-I fie cu adevărat de folos amicei Elena Udrea, acum are loc adecvat (conform propriilor principii) să-i strămute pe romii care încurcă la Pata Rât.Sper că, dincolo de glume (unele, recunosc, proaste), papagalii ăia din Funăria lui Boc şi Garda de Mediu, care ne mănâncă degeaba banii din taxe şi impozite, cu salarii demne de medici, să îşi rostogoleacă burdihanele în zonă şi să ia măsurile care se impugn: depistarea nesimţiţilor şi igienizarea terenului pe banii acelor nesimţiţi.

Source link

Facebook Comments Box

Actualitate

Două orașe din România intră în topul celor mai fericite orașe din lume. Vezi care sunt!

Dani Muresan

Published

on

Cluj-Napoca și Brașov se află în topul fericirii mondiale, alături de alte 250 de orașe de pe glob

Cluj-Napoca, inima Transilvaniei, a obținut recunoaștere internațională, fiind unul dintre primele două orașe din România incluse în prestigiosul clasament al fericirii. Potrivit unui studiu global care a evaluat 250 de locații, Cluj-Napoca s-a clasat pe locul 195, în timp ce Brașovul a ocupat poziția 220. Această realizare reflectă eforturile susținute ale administrației locale și ale comunității în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Factorii Fericirii: Cetățeni, Guvernare și Mediu

Clasamentul a luat în considerare cinci domenii esențiale care influențează fericirea: cetățenii, guvernarea, mediul, economia și mobilitatea. Cluj-Napoca a excelat în mai multe dintre aceste categorii, datorită inițiativelor locale menite să creeze un mediu urban plăcut și funcțional pentru toți locuitorii.

Cetățeni implicați și comunități unite: Clujenii se bucură de un simț puternic al comunității, alimentat de diverse evenimente culturale, sportive și sociale. De la festivaluri internaționale de muzică, cum ar fi Untold și Electric Castle, la târguri de Crăciun și piețe tradiționale, orașul oferă oportunități numeroase de a socializa și de a crea legături.

Guvernare transparentă și participativă: Administrația locală a implementat numeroase proiecte de consultare publică și bugetare participativă, permițând locuitorilor să aibă un cuvânt de spus în dezvoltarea orașului. Proiectele de infrastructură și renovările spațiilor publice sunt adesea discutate și ajustate în funcție de feedbackul comunității.

Un mediu curat și verde: Cluj-Napoca pune un accent deosebit pe protejarea mediului înconjurător. Parcurile bine întreținute, spațiile verzi și proiectele de urbanism sustenabil contribuie la o calitate a vieții ridicată. În plus, inițiativele de reciclare și campaniile de educare ecologică au avut un impact pozitiv asupra mentalității locuitorilor.

Economia și Mobilitatea: Motoare ale Dezvoltării

O economie vibrantă: Cluj-Napoca se bucură de o economie dinamică, susținută de un sector IT înfloritor, centre de afaceri moderne și un ecosistem antreprenorial în plină expansiune. Prezența universităților de prestigiu și a centrelor de cercetare contribuie, de asemenea, la atragerea și reținerea talentelor tinere.

Mobilitate eficientă: Orașul a făcut pași importanți în îmbunătățirea infrastructurii de transport. Investițiile în rețelele de transport public, pistele de biciclete și zonele pietonale au făcut ca deplasarea prin oraș să fie mai accesibilă și mai sustenabilă. Proiectele recente de extindere a transportului public electric demonstrează angajamentul Clujului pentru un viitor verde.

 

Un Model de Succes pentru România

Performanța Clujului în acest clasament al fericirii demonstrează că orașul este un model de urmat pentru alte regiuni din România. Prin promovarea unui mediu prietenos cu locuitorii și susținerea inițiativelor inovatoare, Cluj-Napoca se afirmă ca un lider al fericirii urbane.

În contextul în care orașele din Danemarca, Elveția și Germania domină primele locuri ale clasamentului, includerea Clujului pe această listă prestigioasă este o confirmare a progresului semnificativ făcut de comunitatea locală. Această realizare nu este doar un motiv de mândrie, ci și o invitație pentru alte orașe din România să aspire la standarde similare de bunăstare și fericire.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Drum blocat la Coada Lacului Tarnița: Om înecat

Stefania Heinz

Published

on

Astăzi, la Coada Lacului Tarnița, traficul a fost blocat aproximativ 30 de minute, conform declarațiilor polițiștilor prezenți la fața locului. Blocajul a fost cauzat de un incident tragic, în care un tânăr a fost raportat ca posibil înecat în lac.

Update 17:11 – Traficul a fost reluat parțial, dar se estimează că blocajul va mai dura încă o oră.

Update 17:26 – Din păcate, tânărul a decedat.

Victima a intrat din nou în stop cardio-respirator înainte ca elicopterul de salvare să decoleze. Din păcate, de această dată manevrele de resuscitare nu au mai avut succes, fiind declarat decesul tânărului.

Situația tragică a generat un val de emoții printre cei prezenți, iar autoritățile continuă să gestioneze traficul și să investigheze circumstanțele exacte ale incidentului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Șoferul unui Lamborghini Negru, Amendat pentru Parcarea Ilegală în Fața Bisericii Greco-Romane de pe Strada Eroilor

Stefania Heinz

Published

on

Într-o dimineață obișnuită de joi, liniștea Străzii Eroilor a fost perturbată de o situație neobișnuită care a atras atenția locuitorilor și trecătorilor deopotrivă. Un Lamborghini negru, un simbol al luxului și al opulenței, a fost găsit parcat ilegal chiar în fața Bisericii Greco-Romane, o locație cunoscută pentru importanța sa spirituală și istorică în comunitate.

Detaliile Incidentului
Incidentul a avut loc în jurul orei 10 dimineața, când mai mulți locuitori au observat mașina de lux parcată într-un loc interzis. Parcarea în fața bisericii este strict interzisă din respect pentru lăcașul de cult și pentru a asigura accesul liber al credincioșilor și al vizitatorilor. Din păcate, proprietarul Lamborghini-ului nu a ținut cont de aceste reguli și a ales să-și lase mașina exact în acel loc.

Intervenția Autorităților
Poliția locală a fost sesizată rapid de către martori și a intervenit prompt. O patrulă de poliție s-a deplasat la fața locului și a constatat contravenția. După verificarea numărului de înmatriculare și a documentelor mașinii, șoferul a fost identificat și contactat. Acesta a fost informat despre încălcarea regulilor de parcare și i s-a aplicat o amendă substanțială conform legislației în vigoare.

Reacția Comunității
Incidentul a stârnit diverse reacții în rândul comunității locale. Unii locuitori s-au declarat revoltați de lipsa de respect arătată față de biserică și față de regulile comunității. „Nu contează cât de scumpă este mașina ta, regulile sunt aceleași pentru toată lumea. Este vorba de respect față de ceilalți și față de locurile sacre”, a declarat un locuitor al Străzii Eroilor.

Pe de altă parte, au existat și voci care au subliniat necesitatea unor măsuri mai stricte pentru a preveni astfel de incidente în viitor. „Poate ar trebui să fie instalate bariere sau semne mai vizibile pentru a descuraja parcarea ilegală. Este regretabil că astfel de situații continuă să apară”, a comentat un alt cetățe

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite