Orasul Tau

“Transformarea terenului fostului ștrand din parc într-o zonă cu caracter economic: Perspectivele unui nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ) propus de Primăria Cluj-Napoca”

Primăria Cluj-Napoca a furnizat recent clarificări cu privire la integrarea terenului fostului ștrand municipal în cadrul Planului Urbanistic General (PUG). Acest teren este amplasat în zona Parcului Central, în apropierea stadionului Cluj Arena.

În cadrul discuțiilor recente privind viitorul terenului fostului ștrand municipal din zona Parcului Central din Cluj-Napoca, în fața stadionului Cluj Arena, s-a adus în atenție posibilitatea ridicării unei clădiri de până la 6 etaje. Această propunere vine în contradicție cu destinația inițială a terenului, care în Planul Urbanistic General este clasificat ca zonă verde, acoperind o suprafață de 8.000 de metri pătrați.

Această schimbare de destinație vine ca urmare a unei hotărâri a Curții de Apel din Timiș, care a dat câștig de cauză proprietarului terenului, firma Unita Turism Holding. Unul dintre argumentele care au condus la această decizie a fost absența terenului din registrul spațiilor verzi. Deși inițial, Tribunalul Timișoara a dat câștig de cauză municipalității clujene, situația s-a schimbat ulterior în favoarea proprietarului.

În cadrul unei ședințe a comisiei de urbanism a Primăriei de marți, 13 februarie 2023, arhitectul șef al orașului, Daniel Pop, a solicitat specialiștilor în urbanism o opinie cu privire la încadrarea teritorială potrivită pentru această parcelă de aproximativ 8.000 de metri pătrați, pentru a permite construcția.

Este de menționat că în apropierea acestui teren funcționează hotelul de cinci stele Radisson Blu, dezvoltat de Winners Park Invest, companie controlată indirect de Horia Ciorcilă. Hotelul a fost inaugurat în iunie 2022, reprezentând o investiție de 26 de milioane de euro. În toamna anului 2018, dezvoltatorul a achiziționat hotelul Sport din Cluj de la SIF Moldova, într-o tranzacție evaluată la 5,6 milioane de euro. Planurile de viitor includ extinderea hotelului cu un nou corp de clădire, adăugând 20 de apartamente și trei săli de conferințe.

Primăria Cluj-Napoca a furnizat un răspuns în legătură cu solicitarea referitoare la terenul asociat fostului ștrand municipal. Răspunsul oficial al primăriei este următorul:

Facebook Comments Box
Anamaria Ioana

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

1 day ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

5 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

6 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

1 week ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

1 week ago