Connect with us

Orasul Tau

Cluj Arena Înregistrează Cele Mai Ridicate Venituri în 2023! Aproape 6 Milioane de Euro, Depășind Semnificativ Veniturile Înregistrate de Arena Națională

Anamaria Ioana

Published

on

𝐒𝐭𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥 𝐂𝐥𝐮𝐣 𝐀𝐫𝐞𝐧𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 𝐬-𝐚 𝐫𝐞𝐦𝐚𝐫𝐜𝐚𝐭 𝐜𝐚 𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐜𝐞𝐥 𝐜𝐮 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐢 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐝𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐝𝐞𝐩𝐚𝐬𝐢𝐧𝐝 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐀𝐫𝐞𝐧𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬𝐭𝐢.

În ciuda scopului său inițial pentru evenimente sportive, arena a devenit un centru profitabil pentru concerte, festivaluri și evenimente culturale. Anul trecut, Consiliul Județean Cluj a încasat 5,9 milioane lei din diverse activități desfășurate pe această arenă, reflectând o creștere constantă a veniturilor.

Chiriile permanente, închirierea sălilor și activitățile legate de concerte și parcare au contribuit semnificativ la acest succes financiar. În ciuda alocării inițiale pentru meciurile de fotbal, evenimentele sportive au devenit secundare, reprezentând doar aproximativ 19% din încasări în ultimii cinci ani. Numărul total de evenimente organizate în 2023 a fost de 98, cu doar 26 fiind evenimente sportive.

 

Cluj Arena – VisitCluj

Investiția de 44 de milioane de euro în construcția Cluj Arena în 2011 a avut ca beneficiar principal clubul FC Universitatea Cluj. Evoluția stadionului a dus la depășirea nivelului de venituri din 2019, atingând 5,9 milioane lei în 2023. Printre evenimentele notabile găzduite se numără concerte ale artiștilor locali și internaționali, precum și festivalul Untold.

FOTOGALERIE. Cluj Arena, văzută de sus în timpul festivalului Untold |  Digi24

Comparativ, Arena Națională din București, cu un singur meci în plus față de Cluj Arena, a organizat doar 39 de evenimente în 2023. Cu toate acestea, stadionul din București a încasat aproximativ 1 milion de euro din exploatarea sa.

Facebook Comments Box

Orasul Tau

Pe raza comunei Tureni, în perioada 25.03.2024 – 12.04.2024, au fost anunțate activități de fertilizare organică a terenurilor

Tudor Calinescu

Published

on

ℹ️ Urmare a sesizărilor primite de la cetățeni și a discuțiilor avute cu reprezentanții autorităților locale, privind posibile situații de disconfort olfactiv, au fost verificate zonele Aiton – Tureni – Feleacu, și venim cu următoarele precizări:
➡️ Pe raza comunei Tureni, în perioada 25.03.2024 – 12.04.2024, au fost anunțate activități de fertilizare organică a terenurilor.
⏺️ Activitatea este reglementată potrivit Ghidului de bune practici agricole, iar în această perioadă se utilizează îngrășăminte de natură organică, de origine animală sau îngrășăminte chimice, iar fermierii / utilizatorii au obligația de a anunța unitatea administrativ teritorială, unde se desfășoară operațiunea de fertilizare, cu privire la începutul și durata campaniei de utilizare.
➡️ Această activitate a fost anunțată primăriei Tureni, informația fiind diseminată în comunitate, conform prevederilor legale, întrucât poate fie generatoare de disconfort olfactiv.

În urma sesizărilor, inspectorii de mediu au demarat verificări în zonele Aiton – Tureni – Feleacu pentru a identifica sursa problemei.

În cadrul investigațiilor, s-a constatat că în comuna Tureni au avut loc activități de fertilizare organică a terenurilor în perioada 25 martie – 12 aprilie 2024. Această activitate este conformă cu Ghidul de bune practici agricole și implică utilizarea îngrășămintelor de natură organică, de origine animală sau chimică.

Conform reglementărilor, fermierii și utilizatorii au obligația de a anunța unitatea administrativ teritorială cu privire la începutul și durata campaniei de fertilizare. În acest caz, primăria comunei Tureni a fost informată în prealabil, iar informația a fost diseminată în comunitate conform prevederilor legale.

Precizările reprezentanților Prefecturii Cluj vin în contextul în care astfel de activități agricole pot fi generatoare de disconfort olfactiv, iar autoritățile sunt atente să monitorizeze respectarea regulilor în vederea protejării mediului și a bunăstării comunității locale.

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Orasul Tau

Grigorescu din Cluj-Napoca: Cartierul Cel Mai Dorit din Europa

Stefania Heinz

Published

on

În inima Transilvaniei, într-un colț pitoresc al României, se află un cartier cu totul special: Grigorescu. Situat în Cluj-Napoca, acest cartier a devenit cunoscut nu numai pentru frumusețea sa naturală, ci și pentru calitatea vieții remarcabilă pe care o oferă locuitorilor săi. Considerat nu doar cel mai bun, ci și cel mai sigur cartier din Europa, Grigorescu îmbină armonios eleganța urbană cu confortul și siguranța.

Cluj-Napoca se clasează pe locul 13 în topul celor mai sigure orașe din lume, având un indice de criminalitate sub 20%. Acest procent reflectă un nivel redus al infracționalității, incluzând un număr redus de crime, tâlhării, furturi de mașini și furturi de buzunare, conform informațiilor prezentate de Stirileprotv.ro.

Pe lângă Cluj Napoca, România mai are patru orașe în clasament.

Conform statisticii, Brașovul ocupă locul 2 în topul orașelor sigure din România. Este urmat de Timișoara, Iași și București.

În spatele scorului excelent al Cluj-Napoca stau măsuri eficiente de securitate, cooperare comunitară și eforturi susținute ale autorităților locale.

Rank City Safety Index
1 Cluj-Napoca, Romania 77.9
2 Prague, Czech Republic 75.4
3 Timisoara, Romania 74.3
4 Brno, Czech Republic 73.9
5 Warsaw, Poland 73.9
6 Krakow (Cracow), Poland 73.3
7 Bucharest, Romania 71.9
8 Nizhny Novgorod, Russia 71.6
9 Wroclaw, Poland 71.4
10 Bratislava, Slovakia 69.5
11 Poznan, Poland 68.7
12 Gdansk, Poland 65.9
13 Budapest, Hungary 65.6
14 Varna, Bulgaria 64.1
15 Moscow, Russia 63.9
16 Lviv, Ukraine 61.7
17 Saint Petersburg, Russia 60.8
18 Sofia, Bulgaria 58.9
19 Kiev (Kyiv), Ukraine 54.9
20 Yekaterinburg, Russia 53.7
21 Novosibirsk, Russia 52.4
22 Kharkiv, Ukraine 51.4
23 Minsk, Belarus 47.6
24 Odessa (Odesa), Ukraine 45.9
25 Dnipro, Ukraine 45.4

Calitatea Vieții de Excepție

Cu străzi îngrijite și parcuri bine întreținute, Grigorescu emană o atmosferă de liniște și rafinament. Spațiile verzi abundente și aerul curat fac din acest cartier un adevărat paradis pentru cei care caută să scape de agitația urbană. Casele și blocurile elegante se îmbină perfect cu natura din jur, oferind un cadru deosebit de plăcut pentru locuire.

Siguranța – O Prioritate

Siguranța locuitorilor este o prioritate în Grigorescu. Cu străzi luminate și patrule de poliție active, acest cartier oferă un mediu sigur și protejat pentru toți rezidenții săi. Este un loc unde oamenii se pot simți în siguranță, indiferent de ora sau de ziua în care se află pe străzi.

Renovarea Malului Someșului – Un Element Cheie

Renovarea malului Someșului a reprezentat un moment crucial pentru Grigorescu. Această inițiativă a îmbunătățit nu numai aspectul estetic al cartierului, ci și calitatea vieții pentru locuitori. Prin crearea unor zone de agrement și recreere pe malul râului, Grigorescu a devenit și mai atractiv pentru rezidenți și turiști deopotrivă. Acest lucru a avut un impact semnificativ și asupra pieței imobiliare locale, determinând o creștere a prețurilor apartamentelor și caselor cu cel puțin 10%.

Un Cartier Curat și Verde

Grigorescu este cunoscut nu numai pentru frumusețea sa, ci și pentru curățenia și verdele său abundent. Locuitorii se bucură de spații verzi bine întreținute și de străzi curate, iar acest lucru contribuie la o calitate superioară a vieții. Este un cartier în care toți își doresc să trăiască, datorită mediului său prietenos și a confortului oferit.

Concluzie

Cu peisaje pitorești, siguranță și un mediu prietenos, Grigorescu din Cluj-Napoca se afirmă ca unul dintre cele mai dorite cartiere din Europa. Renovarea malului Someșului a adus un plus de valoare și a contribuit la creșterea atracției acestui cartier. Cu un mix echilibrat de natură și urbanism, Grigorescu este cu siguranță un loc în care să îți dorești să trăiești.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Orasul Tau

Polițiștii locali au distribuit mărțișoare în trafic.

Stefania Heinz

Published

on

Începutul unei primăveri frumoase este marcat de un mărțișor! Astăzi, cu ocazia zilei de 1 Martie, între orele 09.00-11.00, polițiștii locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au împărțit mărțișoare și zâmbete șoferițelor și doamnelor aflate în trafic în zona centrală a orașului.

Pe lângă simbolurile primăverii, polițiștii locali au transmis și recomandări privind circulația în condiții de siguranță.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite