Connect with us

Prin Oras

Viktor Orban a fost intervievat de Tucker Carlson. Practic aflăm că SUA sunt de vină pentru războiul din Ucraina

Alex Campian

Published

on

Viktor Orban a fost intervievat de Tucker Carlson. Practic aflăm că SUA sunt de vină pentru războiul din Ucraina

DE NOAPTEA MINȚII: Într-un interviu luat de Tucker Carlson lui Viktor Orban, acesta acuză SUA că pun paie pe foc în Ucraina și că ”Soldații maghiari mor ca cetățeni ucraineni pentru Ucraina”. De unde până unde în mintea acestui micuț iliberal cetățenii Ucrainei sunt ”soldați maghiari”, nu știm.
Premierul maghiar Viktor Orbán a oferit un interviu jurnalistului Tucker Carlson, în care a vorbit despre război, Rusia și Ucraina, Statele Unite ale Americii și misiunea maghiarilor în Europa.
”Aceasta este o minciună (n.r. cu referire la faptul că unii americani cred că Rusia piede războiul din Ucraina). Aceasta nu este doar o neînțelegere, este o minciună și este imposibilă. Oricine se ocupă de politică și înțelege logica, numerele, datele știe că acest lucru iese din discuție”, a spus Orbán, relatează ziarul maghiar Magyarnemzet.
Liderul de la Budapesta susține că simpatizează profund Ucraina
Întrebat de ce o victorie a Ucrainei este imposibilă, premierul a spus că soldații ucraineni se vor ”epuiza mai devreme decât rușii”, iar numărul soldaților de pe câmpul de luptă va conta în cele din urmă.
”Rușii sunt mult mai puternici în acest sens, sunt mult mai numeroși, mult mai numeroși decât ucrainenii”, a spus acesta. Prin urmare, potrivit premierului, această strategie actuală, pe care Occidentul o urmărește, este o „strategie prost construită” care nu poate învinge Rusia.
Potrivit premierului, în cazul Rusiei, trebuie rezolvat și ceva mult mai important decât libertatea, pe care Occidentul o consideră o prioritate, și anume problema menținerii țării unite.
Viktor Orbán, pledoarie pentru tiranie: ”Am uitat cât de periculoasă este Rusia fără o conducere puternică”
În plus, el a atras atenția asupra problemei că, în cazul Rusiei, Occidentul a avut deja probleme serioase cu conducerea slabă, la sfârșitul mandatului lui Boris Elțîn, deoarece se temea de condițiile anarhice, totul într-o țară cu arsenal nuclear.
„Am uitat cât de periculoasă este Rusia fără o conducere puternică sau sub interregnum (n. r.: interval de timp în care un conducător nu-și poate exercita autoritatea). Interregnum este cea mai proastă opțiune”, a subliniat Orban și, ca răspuns la sugestia lui Tucker Carlson că acesta pare să fie obiectivul Departamentului de Stat al SUA, el a spus: ”Dacă acesta este scopul, este o greșeală!”
Liderul de la Budapesta a adăugat că această situație este extrem de periculoasă, iar efectele vor fi resimțite ulterior la Washington din cauza distanței mari, dar în 24 de ore la Budapesta, deoarece Ungaria se învecinează cu Ucraina, iar acest lucru e determinat de apropierea Ungariei.
Situația maghiarilor din Transcarpatia
Orban a vorbit apoi despre implicarea maghiarilor în legătură cu războiul și situația maghiarilor din Transcarpatia.
”Avem o minoritate puternică, peste 150.000 de oameni pe teritoriul Ucrainei, într-un loc care aparținea Ungariei. Deci o minoritate istorică, o comunitate trăiește acolo. Ei fac parte din statul ucrainean și sunt acum recrutați în armată, unde mor. Ei luptă pentru Ucraina, iar soldații maghiari mor ca cetățeni ucraineni pentru Ucraina.”
Premierul maghiar a avertizat că la un moment dat armata ucraineană va rămâne fără oameni și va avea nevoie de unități suplimentare, ceea ce, dacă va fi furnizat de țările occidentale, ar însemna un război direct între Rusia și Occident.
Speră în revenirea lui Donald Trump
În ceea ce privește Statele Unite, Orban a spus că singura cale de ieșire din situația actuală este ca fostul președinte Donald Trump să revină la putere și să urmeze o politică externă similară cu cea anterioară.
”Cea mai bună politică externă din ultimele decenii a fost a lui. El nu a inițiat un alt război. El i-a tratat bine pe nord-coreeni și pe Rusia, chiar și pe chinezi, și a urmat politici care erau cele mai bune pentru Orientul Mijlociu.”
Orban a spus, adăugând că dacă ar fi fost președinte (n. r.: Trump) în momentul în care a început invazia rusă, rușii nu ar fi putut face acest lucru.
Nu se teme de sancțiunile americane
În ceea ce privește criticile regulate ale administrației americane la adresa Ungariei, Orbán a spus că este întotdeauna un pericol în politica internațională dacă SUA consideră că o țară nu se mișcă în direcția corectă, dar, în același timp, nu trebuie să uităm că aceasta este doar vocea guvernului SUA.
”Nu toți americanii ne abordează în același mod ca guvernul. De exemplu, există republicani, care sunt mult mai aproape de noi pe bază de valoare. Fostul președinte este un prieten al Ungariei bazat pe valori, istoric și din toată inima. Prin urmare, nu ar trebui să facem greșeala de a pune Statele Unite pe picior de egalitate cu guvernul SUA”, a spus liderul de la Budapesta.
Orban a spus, adăugând că, deși Ungaria este o aliată a SUA și un membru NATO, Ungaria este tratată mai rău decât Rusia. Prim-ministrul ungar a explicat, de asemenea, că astăzi Ungaria este suficient de puternică și, prin urmare, administrația Biden nu mai este capabilă să pună economia maghiară sub aceeași presiune ca, să zicem, acum un deceniu.
Aderarea Ucrainei la NATO, o ”amenințare”
Tucker Carlson a reamintit controversa aderării Ucrainei la NATO, în care vicepreședintele american Kamala Harris i-a spus lui Zelensky la o conferință de presă că doresc ca Ucraina să adere la bloc. Orban a explicat că acest lucru a fost mai probabil în jurul anilor 2007-2008, când Rusia a fost mai slabă, dar apoi această problemă a fost amânată, iar Moscova a câștigat de atunci putere și, prin urmare, această posibilitate nu mai există.
”Nu ne putem permite ca o lungă porțiune de graniță între Rusia și Ucraina să devină o graniță NATO. Asta ar însemna un război imediat, o amenințare pentru noi toți, chiar și pentru Washington.”
Orban a menționat că ar trebui să se ajungă la un acord cu Rusia privind noua arhitectură de securitate care va oferi Ucrainei securitate și suveranitate, dar nu și aderarea la NATO.
Soluția pentru războiul din Ucraina
Prim-ministrul a menționat, adăugând că poziția oficială a NATO coincide în continuare cu poziția Ungariei, că totul trebuie făcut pentru pace. Potrivit lui Orbán, trebuie, prin urmare, clarificat faptul că politica externă a Statelor Unite îi sprijină pe ucraineni, dar aceasta nu este politica NATO, ci cea a Statelor Unite.
În ceea ce privește NATO și esența sa, Orban a subliniat că NATO este în prezent mult mai puternică decât rușii și, prin urmare, Ungaria este, de asemenea, într-o poziție sigură. În același timp, se poate afirma că Rusia nu amenință securitatea țărilor NATO.
Cu toate acestea, potrivit lui Orbán, a făcut parte din strategia unor lideri ai NATO, liderii anumitor state membre, cum ar fi președintele SUA, de a-i zdrobi pe ruși și au vrut să realizeze acest lucru asigurându-se că soldații ucraineni luptă și că unele state membre NATO finanțează această luptă cu bani și echipament militar.
”Noi, maghiarii, am spus din prima clipă: această strategie nu va funcționa niciodată. Deci aceasta este o strategie proastă.”
Orbán, care acum se crede ”noi,maghiarii”, a mai spus, menționând că acest lucru este clar acum după un an și jumătate, că
”avem nevoie de o nouă strategie, sau trebuie să obținem pacea cât mai curând posibil”.
În ceea ce privește pacea, Orban a spus că cheia este în mâinile Americii, ceea ce înseamnă că, dacă SUA doresc pacea, ar putea exista pace încă din „dimineața următoare”, deoarece este clar că Ucraina singură nu va putea să-și mențină poziția în acest război.
”Soluția este în mâinile președintelui dumneavoastră”, a adăugat premierul maghiar.
Ce a discutat cu Vladimir Putin la prima întâlnire
Tucker Carlson l-a întrebat, de asemenea, pe premierul ungar ce crede despre zvonurile care circulă în mod regulat în presa americană că Viktor Orban este de fapt unul dintre oamenii lui Putin.
În răspunsul său, premierul a explicat că în timpul primei lor întâlniri cu Vladimir Putin au declarat că istoria nu trebuie atinsă, deoarece relațiile dintre cele două țări au fost mai degrabă negative în ultimele secole. De aceea, guvernul ungar încearcă să mențină relații raționale cu rușii, în special în domeniile economiei și energiei.
”Poziția mea personală este că, fără implicarea rușilor în arhitectura europeană de securitate, nu vom putea asigura o viață sigură pentru cetățenii europeni. Dar acum, din păcate, totul merge împotriva acestui lucru în acest moment.”
”Familia, națiunea și Dumnezeu”
În timpul interviului, au fost ridicate mai multe întrebări privind misiunea maghiarilor și situația lor, în legătură cu care Orbán a spus că limba și cultura maghiară au fost păstrate atât de mulți ani, asta fiind o mare realizare în sine. Potrivit premierului, există în Europa cei care cred că individul este cel mai important, în timp ce cealaltă tabără crede că există altele mai importante, cum ar fi ”familia, națiunea și Dumnezeu”, și că acestea trebuie servite la un nivel mai înalt.
”Ungaria aparține acesteia din urmă. Majoritatea societății din Ungaria este formată din astfel de oameni”, a remarcat el.
Explozia conductei Nord Stream
Ca răspuns la întrebarea lui Tucker Carlson despre explozia conductei Nord Stream, prim-ministrul a spus că, după explozia conductei, el și prim-ministrul sârb și președintele Serbiei au spus că, dacă cineva ar efectua un astfel de atac asupra Coridorului Sudic, țările din regiune l-ar considera o cauză de război sau un atac terorist.
Sursa:

Traducere: DeepL Translator

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Drive-Thru în Mănăștur: Gata să deschidă porțile! / “Au muncit până la 6 seara chiar și înainte de Florii

Stefania Heinz

Published

on

În ultimii ani, Mănășturul s-a transformat vizibil. Primăria a făcut investiții semnificative în zona de la Terenuri, iar apoi a demarat demolările chioșcurilor insalubre de la stația Minerva. Acum, atenția se îndreaptă către inaugurarea Drive-Thru, unde renovările au fost finalizate într-un timp record.

După ce chioșcurile de la stația Minerva din Mănăștur au fost demolate și zona a fost reamenajată de către municipalitate, lucrările de modernizare au început și la McDrive.

La începutul anului 2024, restaurantul McDonald’s din Mănăștur a intrat în șantier pentru a fi adus la standarde noi. “Am fost temporar închis, dar veți fi încântați de rezultat!”, au scris reprezentanții McDonald’s pe un banner.

Chiar și în Duminica Floriilor, muncitorii au lucrat intens la restaurant, pregătindu-l pentru deschidere.

Locuitorii din Mănăștur își exprimă îngrijorarea pe pagina de Facebook “Trăiesc în Mănăștur” în legătură cu impactul renovării asupra traficului din zonă, mai ales că zona se intersectează cu coborârea autovehiculelor din benzinăria Petrom, situată la câțiva metri distanță de Drive-Thru.

Municipalitatea se pregătește să modernizeze și Parcul Primăverii din Mănăștur, urmând să desființeze benzinăria MOL din zonă. Acest proiect include amenajarea și revitalizarea Parcului Primăverii și a străzilor adiacente, precum str. Ion Meșter, str. Emil Cioran și str. Almașului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Surpare de Asfalt pe Strada Uliului din Grigorescu, Capturată într-o Imagine Fascinantă de pe Dronă

Stefania Heinz

Published

on

Într-o captură de senzație realizată de fotograful Sergiu Razvan, o imagine din dronă arată o surprindere neașteptată pe strada Uliului din cartierul Grigorescu. Un segment de asfalt și teren par a fi suferit o surpare spectaculoasă, evidențiindu-se impactul fenomenelor naturale sau al condițiilor de infrastructură asupra mediului urban.

Surparea, care pare să fi afectat și împrejurimile, este un semn al fragilității infrastructurii locale și poate avea consecințe asupra siguranței și confortului locuitorilor din zonă. Imaginile capturate de drone devin din ce în ce mai importante în detectarea și monitorizarea unor astfel de evenimente, oferind o perspectivă amplă și detaliată asupra situației.

Autoritățile sunt probabil alertate cu privire la această situație și se așteaptă să ia măsurile necesare pentru a remedia surparea și pentru a preveni astfel de incidente în viitor. În același timp, această imagine oferă o oportunitate de reflecție asupra importanței investițiilor în infrastructura urbană și în gestionarea adecvată a resurselor pentru a menține orașele noastre în siguranță și în stare bună de funcționare.

 

 

Foto: Constantin Covaliu

Foto: Constantin Covaliu

Foto: Constantin Covaliu

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Explorând Farmecul Primăverii: Culoare, Vitalitate și Relaxare într-o Galerie Foto Inspiratoare

Diana Petrescu

Published

on

Primăvara este momentul în care natura se trezește la viață, iar orașele se transformă în adevărate locuri de bucurie și energie. Străzile devin mai aglomerate, iar parcurile își deschid porțile pentru a primi oamenii dornici de relaxare și plimbare, sub razele calde ale soarelui.

În acest sezon, investițiile în zonele verzi din orașele României devin mai vizibile, iar pe rețelele sociale abundă postările cu cele mai frumoase parcuri. De exemplu, pagina de Facebook Iulius, companie cunoscută pentru implicarea în proiecte ce includ grădini urbane, invită la un tur virtual prin parcurile Palas Iași, Iulius Gardens din Iulius Town Timișoara și Iulius Parc din apropierea Iulius Mall Cluj.

La Iași, parcul din centrul orașului, parte integrantă a proiectului mixed-use Palas, strălucește în splendoarea primăverii, oferind un spectacol natural de neuitat. Verdele crud al vegetației, combinat cu albastrul cerului și culorile florilor, îmbracă peisajul într-un cadru pitoresc, atrăgând privirile și inimile vizitatorilor. Aici, prunii roșii, azaleele, cameliile și glicina transformă parcursul prin parcul Palas într-o experiență unică, potrivită atât pentru relaxare, cât și pentru sesiuni de fotografie creative.

În Iulius Parc din apropierea Iulius Mall Cluj, sălciile de pe malul lacului Gheorgheni și restul arborilor strălucesc în verdele lor cel mai frumos din an. Aici, pietonalul suspendat deasupra lacului, pista de ciclism, cea de alergare și aleile încântătoare devin destinații preferate pentru oamenii dornici de mișcare și recreere. Și câteva broaște țestoase și-au găsit aici un adăpost, bucurându-se de soare și liniște în timp ce ies din când în când să se bucure de razele sale blânde.

În Timișoara, Iulius Gardens strălucește în lumina primăverii, transformându-se într-o oază de frumusețe și energie. Culorile verzi dominate, atât în zonele amenajate cu gazon, cât și în jurul lacului sau pe alei, creează un cadru perfect pentru plimbări relaxante și momente petrecute în natură.

Potrivit site-ului www.iuliuscompany.ro, Iulius a investit în parcurile din Iași, Cluj-Napoca și Timișoara peste 18 milioane de euro, grădinile fiind elementul definitoriu al proiectelor sale. La Cluj-Napoca, o nouă grădină va fi amenajată în cadrul proiectului de pe fosta platformă Carbochim, acoperind peste 5 hectare de spațiu verde. Aici, peste 700 de copaci și 100.000 de plante decorative vor încânta privirile, iar o grădină japoneză va aduce aroma sakurei chiar în inima orașului, oferind un spațiu seren pentru plimbări și meditație.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite