Connect with us

Sanatate

Ambulanțierii au decis să renunțe la proteste, după ce sindicaliștii s-au întâlnit cu premierul și ministrul Muncii

Tudor Calinescu

Published

on

Ambulanțierii au decis să renunțe la proteste, după ce sindicaliștii s-au întâlnit cu premierul și ministrul Muncii


Federaţia Ambulanţa anunţă că decizia suspendării oficiale a protestului din serviciile din ţară a fost luată în cursul dimineţii de miercuri, după ce liderii au renunţat la greva foamei marţi seară.
”Federaţia Ambulanţa, afiliată la Blocul Naţional Sindical, informează că greva foamei declanşată de preşedintele Federaţiei Ambulanţa, Gheorghe Chiş şi a celor 8 lideri de sindicat, a încetat în seara zilei de 21 Noiembrie 2023, ora 21:00, iar hotărârea de a suspenda protestele din sediile centrale ale serviciilor de ambulanţă, a fost luată azi, 22 Noiembrie 2023, ora 8:00”, au transmis, miercuri, sindicaliştii.

Potrivit acestora, deciziile au fost luate în urma întâlnirilor cu premierul şi cu ministrul Muncii.

”Decizia de încetare a GREVEI FOAMEI și a PROTESTELOR din toate serviciile de ambulanță a fost luată în urma întâlnirilor avute ale greviștilor cu Prim-Ministru domnul Marcel Ciolacu și ministrul Muncii, Solidarității Sociale doamna Simona Bucura Oprescu, întâlniri în care au convenit un calendar de soluționare a problemelor din serviciile de ambulanță, în funcție de priorități și posibilitățile reale de rezolvare. Deputatul Gabriel Valer Zetea a fost implicat în organizarea întâlnirilor, însoțind grupul greviștilor la ambele întâlniri”, au precizat sindicaliştii.

Aceștia au salutat ”acțiunea rapidă a Guvernul României pentru rezolvarea protestelor din serviciile de ambulanță”.

Marți, sindicaliştii de la Serviciul de Ambulanţă Cluj anunţau că se alătură protestului care se desfășura la nivel național cu proteste la sediul instituţiei și la Prefectură, însă fără afectarea activității.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box

Sanatate

Tusea convulsivă, cunoscută și sub numele de ‘tusea de 100 de zile’, poate provoca fracturi ale coastelor

Stefania Heinz

Published

on

Tusea convulsivă, o afecțiune gravă ce poate avea consecințe fatale în special pentru sugari și copii, a înregistrat o creștere alarmantă de 40% în ultima săptămână.

Tusea convulsivă poate avea consecințe extrem de grave, inclusiv fatale, în special pentru copiii și sugarii nevaccinați. Această afecțiune se răspândește cu ușurință și poate provoca complicații serioase, precum fracturi ale coastelor, pneumonie și convulsii.

Potrivit rapoartelor, autoritățile sanitare avertizează că tusea convulsivă poate duce uneori la apariția herniilor, durerilor de coaste, infecțiilor de ureche și incontinenței urinare. Aceste informații sunt înregistrate în Anglia și Țara Galilor, unde numărul oficial de cazuri de tuse convulsivă a crescut de la 595 la 824 în doar o săptămână a scris The Sun.

Tusea convulsivă este cunoscută pentru natura sa extrem de contagioasă, care se transmite prin tuse și strănut. Simptomele includ tuse severă, care poate persista săptămâni întregi, dificultăți respiratorii și vărsături.Vaccinul împotriva tusei convulsive este recunoscut ca fiind foarte eficient în prevenirea bolii și în reducerea riscului de complicații grave asociate cu aceasta.

Părinții sunt îndemnați să se asigure că micuții lor sunt la zi cu vaccinurile pentru a-i proteja împotriva pericolelor asociate cu tusea convulsivă.Femeile însărcinate sunt, de asemenea, încurajate să se vaccineze împotriva tusei convulsive pentru a-și proteja bebelușii la naștere.

Medicii recomandă odihnă adecvată, consumul abundent de lichide și evitarea contactului cu alte persoane pentru a preveni răspândirea bolii.

De asemenea, se pot lua analgezice precum paracetamol sau ibuprofen pentru a ameliora disconfortul cauzat de tuse, iar băuturile calde cu lămâie și miere pot ajuta la calmarea gâtului iritat.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sanatate

Act de Generozitate: Organele a Trei Pacienți au Salvat 9 Vieți, Două Persoane Primează o Nouă Șansă la Viață în Cluj

Diana Petrescu

Published

on

Agenția Națională de Transplant - Facebook

Trebuie să ne bucurăm de această veste grozavă: trei intervenții de prelevare din București, Baia Mare și Iași au salvat 9 oameni aflați în suferință, oferindu-le o nouă șansă prin transplant de ficat, rinichi și plămâni. În plus, doi pacienți norocoși din Cluj au primit și ei o nouă șansă la viață. Este un exemplu clar al puterii altruismului și a solidarității umane, iar beneficiarii și familiile lor vor fi recunoscătoare pentru gestul de neuitat al donatorilor.

Vineri, Agenția Națională de Transplant a anunțat că în decurs de mai puțin de 72 de ore au avut loc prelevări de organe de la trei pacienți. Operațiile au fost efectuate în București, Baia Mare și Iași.

„Baia Mare, Bucureşti şi Iaşi. Trei intervenții de prelevare în mai puţin de 72 de ore: 9 oameni aflați în suferință au primit o nouă şansă prin transplant de ficat, rinichi şi plămâni. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

O săptămână de foc pentru echipele medicale implicate în activitatea de transplant, care au făcut un adevărat maraton pentru salvarea de vieţi. O cursă contracronometru pentru viață, în care solidaritatea şi dragostea faţă de semeni, tăria de a lua decizii foarte grele, munca responsabilă şi efortul colectiv fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Toți sunt eroii care au alergat între moarte și viață și au făcut ca suferinţa să se transforme în speranţă!

Începând de marţi și până în zorii zilei de ieri, au fost nu mai puțin de 3 prelevări de organe în 3 orașe diferite, în urma cărora 9 pacienți au beneficiat de o interventie de transplant organ”, a transmis Agenția Naţională de Transplant, într-o postare pe Facebook.

Doi pacienți din Cluj au primit o nouă șansă la viață

9 pacienți au primit o nouă șansă la viață, iar dintre aceștia 2 sunt din Cluj.

„Astfel, datorită acestui efort colectiv, 2 pacienți au fost transplantați renal la #ICUTR Cluj Napoca și alți 4 pacienți la Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iasi, iar 2 pacienți au beneficiat de o intervenție salvatoare de transplant hepatic la Institutul Clinic Fundeni. Datorită platformei europene de schimb de organe FOEDUS la care este inclusă şi Agenţia Naţională de Transplant, deoarece pe teritoriul României nu au existat receptori compatibili pentru plămâni, la Iaşi a fost prezentă o echipă de chirurgi din Elveţia.

Mulțumim din inimă, cu profund respect și recunoștință, acestor familii pentru gestul altruist și generos pe care au ales să îl facă, transformând durerea și suferința lor într-un alt început pentru alți pacienți a căror unică șansă este un transplant”, a încheiat Agenția Națională de Transplant.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sanatate

Explorând Sănătatea Copiilor din Cluj-Napoca: Cabinetul de Ecografie SonoKids by GRIP

Stefania Heinz

Published

on

Într-o lume în care grija pentru sănătatea copiilor este și trebuie să rămână o prioritate, Cabinetul de Ecografie SonoKids se individualizează ca un loc special dedicat îngrijirii și diagnosticului copiilor de toate vârstele. Cu o echipă de medici specializați și experimentați în ecografia pediatrică, cabinetul SonoKids este un loc în care fiecare mic pacient primește atenție personalizată și adaptată vârstei și simptomatologiei pentru care s-a prezentat.

Echipa GRIP: Dedicată Sănătății Copiilor

În spatele Cabinetului SonoKids stă echipa GRIP (Grupul de Radiologie și Imagistică Pediatrică) – un grup de 7 medici radiologi cu specializare și experiență în radiologia pediatrică și un medic pediatru cu experiență și pasiune pentru ecografia pediatrică. Cu un accent deosebit pe simptomatologia copilului și detaliile obținute ecografic această echipă se angajează să depună eforturile necesare pentru a integra informațiile clinice și imagistice astfel încât diagnosticul formulat să fie cât mai corect și complet.

Servicii de Înaltă Calitate: Ecografie Pediatrică la SonoKids

SonoKids oferă o gamă completă de servicii de ecografie pediatrică, adresându-se tuturor nevoilor și preocupărilor legate de sănătatea copiilor. De la examinările ecografice generale la cele specializate, echipa GRIP este pregătită să răspundă întrebărilor dumneavoastră și să ofere un diagnostic cât mai precis și atent. Astfel, în lista examinărilor SonoKIDS veți găsi toate tipurile de examinări pediatrice, cu excepția ecografiei de cord: ecografie abdominală, renală, toracică, transfontanelară, ecografie de șold (pentru screening-ul displaziei de șold), musculoscheletală, Doppler vascular arterial și venos, hidrosonografie, ecografie pentru evaluarea refluxului gastroesofagian, ecografie de părți moi, ecografie mamară și testiculară.

Valorile echipei GRIP: Diagnostic și Tratament Corect

Conceptul din spatele SonoKids by GRIP se regăsește în valorile fundamentale ale echipei GRIP, valori ce includ integritatea profesională, abordarea individualizată a fiecărui pacient și munca în echipă. Aceste valori stau la baza fiecărei interacțiuni cu copiii și părinții acestora. Astfel, cabinetul SonoKids nu este doar un alt loc în care puteți să le faceți o ecografie copiilor dumneavoastră, ci un loc în care vor fi luate în considerare motivele pentru care v-ați prezentat, istoricul copilului și particularitățile lui și atunci când este necesar veți fi indrumați către alte consulturi sau specialități.

În concluzie, Cabinetul de Ecografie SonoKids și echipa sa de medici radiologi și pediatri reprezintă o resursă de încredere pentru părinți și copii în căutarea unui diagnostic corect.

Programari – Website SonoKIDS

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite