Sponsorizat
Categories: Sanatate

Aproape 200 de locuri şi posturi au rămas neocupate după examenul de Rezidențiat

Sponsorizat
Sponsorizat


În urma concursului de rezidenţiat din acest an au rămas neocupate aproape 200 de locuri şi posturi, cele mai multe fiind în domeniile Chirurgie generală, Medicină de familie, Medicină de urgenţă.
Conform datelor Ministerului Sănătăţii, au rămas neocupate 194 de locuri şi 3 posturi.

În cazul locurilor neocupate, cele mai multe sunt în specializările Chirurgie generală – 41, Medicină de familie – 40, Medicină de Urgenţă – 20 și câte 14 la Chirurgie Orală și Maxilo-Facială, respectiv Ortopedie și Traumatologie.

Pe centre universitare, cele mai multe locuri rămase neocupate sunt la târgu Mureş – 66.

De asemenea, au rămas neocupate 3 posturi, după cum urmează: 1 post la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Fogolyán Kristóf” Sf. Gheorghe – UPU – SMURD,  1 post la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc UPU – SMURD și 1 post la Spitalul Municipal “Dr. Aurel Tulbure” Făgăraş – Neonatologie.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate s-a făcut în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu, în centrul universitar respectiv.

Peste 10.000 de candidați la Rezidențiat 2023

La examenul de Rezidențiat din noiembrie 2023 s-au înscris 10.194 de candidați. Dintre aceștia, 5.733 au optat pentru domeniul medicină, 2.331 pentru medicină dentară și 2.130 pentru farmacie.

Ministerul Sănătăţii a anunțat după examen că s-a decis scăderea pragului minim de promovare de la 65% la 60% din punctajul maxim realizat, la fel ca în anii anteriori.

Punctajul maxim realizat la sesiunea de rezidențiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim de promovare, conform baremului inițial de 65%, este de 608 puncte. În această situație, ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maxim 3.696 candidați din cele 4.327 locuri disponibile.

După publicarea rezultatelor finale, la Medicină Generală au promovat 4482 de candidați. Aceștia au obținut peste 561 puncte, punctajul minim de promovare. La Medicină Dentară au promovat 1877 de candidați, iar la Farmacie au promovat 1602 de candidați (punctajul minim de promovare – 547).

Cel mai mare punctaj la Medicină Generală a fost obținut de un candidat din județul Constanța, 936 de puncte, urmat de un candidat din Iași, cu 935 de puncte și de un candidat din Cluj, cu 932 de puncte.

La Medicină Dentară, pe primul loc a fost un candidat din județul Cluj, cu 935 de puncte, urmat de un candidat din Iași, cu 926 de puncte și de un candidat din Dolj, cu 925 de puncte.

La Farmacie, un candidat din București a luat cele mai multe puncte – 912, urmat de doi candidați, din București și Dolj, ambii cu 899 de puncte.

Source link

Facebook Comments Box
Tudor Calinescu

Recent Posts

3 zile fără apă în Cluj! A fost nevoie să spargă drumul pentru a înlocui conducta veche

O intervenție amplă a avut loc astăzi în județul Cluj, pe conducta principală de aducțiune…

9 hours ago

Record pe piața imobiliară: IULIUS și Atterbury Europe atrag 400 milioane de euro pentru reconversia urbană RIVUS din Cluj

Proiectul RIVUS Cluj-Napoca, dezvoltat de IULIUS și Atterbury Europe, marchează un moment istoric în industria…

12 hours ago

La o cafea cu un polițist: Clujenii, invitați să vorbească deschis despre siguranța rutieră ☕🚔

Cum ar fi să discuți față în față, la o cafea, cu un polițist despre…

13 hours ago

Cluj: Zonele afectate de întreruperea apei timp de 3 zile, începând de marți, 20 mai 2025

Lucrări majore pe conducta Cluj-Gherla-Dej: Zeci de localități și cartiere din Cluj rămân fără apă…

1 day ago

🎓 Bal de absolvire ca-n povești la Cluj-Napoca!

Elevii Colegiului Național Unitarian „János Zsigmond” au strălucit într-o seară de neuitat Magie, eleganță și…

1 day ago

❗Stația Sigismund Toduță va fi relocată temporar

Compania de Transport Public anunță că stația Sigismund Toduță, aferentă liniei 30 de autobuze, va…

2 days ago