Categories: Sanatate

Aproape 200 de locuri şi posturi au rămas neocupate după examenul de Rezidențiat


În urma concursului de rezidenţiat din acest an au rămas neocupate aproape 200 de locuri şi posturi, cele mai multe fiind în domeniile Chirurgie generală, Medicină de familie, Medicină de urgenţă.
Conform datelor Ministerului Sănătăţii, au rămas neocupate 194 de locuri şi 3 posturi.

În cazul locurilor neocupate, cele mai multe sunt în specializările Chirurgie generală – 41, Medicină de familie – 40, Medicină de Urgenţă – 20 și câte 14 la Chirurgie Orală și Maxilo-Facială, respectiv Ortopedie și Traumatologie.

Pe centre universitare, cele mai multe locuri rămase neocupate sunt la târgu Mureş – 66.

De asemenea, au rămas neocupate 3 posturi, după cum urmează: 1 post la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Fogolyán Kristóf” Sf. Gheorghe – UPU – SMURD,  1 post la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc UPU – SMURD și 1 post la Spitalul Municipal “Dr. Aurel Tulbure” Făgăraş – Neonatologie.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate s-a făcut în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu, în centrul universitar respectiv.

Peste 10.000 de candidați la Rezidențiat 2023

La examenul de Rezidențiat din noiembrie 2023 s-au înscris 10.194 de candidați. Dintre aceștia, 5.733 au optat pentru domeniul medicină, 2.331 pentru medicină dentară și 2.130 pentru farmacie.

Ministerul Sănătăţii a anunțat după examen că s-a decis scăderea pragului minim de promovare de la 65% la 60% din punctajul maxim realizat, la fel ca în anii anteriori.

Punctajul maxim realizat la sesiunea de rezidențiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim de promovare, conform baremului inițial de 65%, este de 608 puncte. În această situație, ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maxim 3.696 candidați din cele 4.327 locuri disponibile.

După publicarea rezultatelor finale, la Medicină Generală au promovat 4482 de candidați. Aceștia au obținut peste 561 puncte, punctajul minim de promovare. La Medicină Dentară au promovat 1877 de candidați, iar la Farmacie au promovat 1602 de candidați (punctajul minim de promovare – 547).

Cel mai mare punctaj la Medicină Generală a fost obținut de un candidat din județul Constanța, 936 de puncte, urmat de un candidat din Iași, cu 935 de puncte și de un candidat din Cluj, cu 932 de puncte.

La Medicină Dentară, pe primul loc a fost un candidat din județul Cluj, cu 935 de puncte, urmat de un candidat din Iași, cu 926 de puncte și de un candidat din Dolj, cu 925 de puncte.

La Farmacie, un candidat din București a luat cele mai multe puncte – 912, urmat de doi candidați, din București și Dolj, ambii cu 899 de puncte.

Source link

Facebook Comments Box
Tudor Calinescu

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

6 days ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

6 days ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

1 week ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

1 week ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago