Categories: Sanatate

Vin banii din PNRR pentru spitalele clujene. În ce vor fi investiți


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au semnat contractele de finanțare pentru proiectele care vizează reducerea riscului de infecții nosocomiale în spitalele clujene.
Instituțiile medicale din subordinea forului administrativ județean care vor beneficia de aceste investiții din bani europeni sunt Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Urgență pentru Copii. Valoarea totală a celor trei proiecte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență este de 11.741.486,8 lei, cu TVA inclus.

„Ceea ce ne dorim este să oferim un plus de siguranță pacienților clujeni, motiv pentru care aceste proiecte europene câștigate de noi reprezintă un nou pas înainte pentru sectorul medical clujean. Banii europeni pe care am reușit să îi atragem vor fi utilizați în scopul prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale, precum și pentru asigurarea unui act medical de înaltă calitate”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Printre dotările ce urmează a fi achiziționate pentru cele trei unități sanitare se numără 235 de sisteme digitalizate de monitorizare a igienei mâinilor, 26 de sisteme de purificare și dezinfectare a aerului, un sistem de prelevare aerofloră, 8.400 de seturi de oxigenoterapie cu umidificator și cu adaptor inclus, un sistem UV pentru testarea dezinfecției mâinilor, precum și un sistem UV pentru testarea dezinfecției suprafețelor.

De asemenea, mai sunt propuse spre achiziționare un sistem automat de identificare microbiană prin spectrometrie de masă, 50 de sisteme de decontaminare/tratare a aerului din încăperi, patru sisteme cu abur și dezinfectant pentru decontaminare și dezinfecție rapidă de nivel înalt a suprafețelor greu accesibile, în prezența umană, un echipament de evidențiere a încărcăturii microbiologice pe suprafețe și un echipament de evidențiere a încărcăturii microbiologice în aer.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box
Tudor Calinescu

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago