Connect with us

Social

Băiețelul de 8 ani accidentat mortal, din Cluj, va salva viața altor 3 copii

Published

on

Un copil de 8 ani, lovit mortal de o maşină în localitatea Cămăraşu din judeţul Cluj, a salvat viaţa altor trei copii.

Părinţii acestuia au decis să îi doneze organele altor copii ale căror viaţă depindea de un transplant.

La Cluj, un accident rutier a frânt, brusc, viața unui copilaș de doar 8 ani. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, puterea de a dărui altor semeni acel bob de rouă care descoperă zorii unui nou început, care șterge coşmarul nopţilor de suferinţă, este un gest suprem.

Cu profesionalism şi responsabilitate, echipa de coordonare a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj Napoca (Dr. Remus Babici – coordonator transplant, Dr. Nicoleta Dărăban – kdp) a încheiat una din cele mai sensibile etape ale luptei pentru viață.

Datorită acestui înger, doi copii, de 9 ani și de 12 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Un alt copil va fi salvat prin transplant de ficat la University Hospital Regensburg. Medici români şi străini şi-au unit forţele şi priceperea pentru ca viaţa să meargă mai departe, pentru ca gestul făcut de părinţi să nu fi fost în zadar.

Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinților îndurerați. Sperăm că vor găsi alinarea la gândul că alţi 3 copii vor putea zâmbi.

DA pentru VIAŢĂ!”, a transmis Agenţia Naţională de Transplant.

Accidentul a avut loc pe 31 ianuarie în localitatea Cămăraşu din judeţul Cluj. Copilul de 8 ani şi fratele lui mai mare au fost loviţi de o maşină. Iniţial, aceasta a intrat în coliziune cu un alt autoturism.

Source Link

Facebook Comments Box

Social

Cluj – Accident cu un trotinetist inconștient! A intrat într-o mașină care se asigura înainte de a ieși pe strada Observatorului – VIDEO

Published

on

Cluj - Accident cu un trotinetist inconștient! A intrat într-o mașină care se asigura înainte de a ieși pe strada Observatorului - VIDEO

Un trotinetist a intrat glonț într-un autoturism care ieșea regulamentar de pe o aleea pe strada Observatorului. Acesta avea viteză și în urma impactului și a sărit peste capota mașinii. Cel de pe trotinetă circula pe trotuar, lucru nepermis de Codul Rutier. În plus, nu a încetinit deloc, deși urma o intersecție. Toate aceste date sugerează că trotinetistul habar nu are de regulile de circulație rutieră.
”Ieșeam de pe aleea care dă spre principală, pe Observatorului, vis-a-vis de benzinăria Mol. El venea foarte tare, din dreapta, pe trotuar, unde nu avea ce să caute. Noroc că am încetinit să opresc la stop, să fac dreapta că l-am și văzut peste capotă.La cat de repede a intrat în mine, inițial am crezut că alerga și că s-a aruncat pe capotă. Bine că nu s-a lovit la cap, doar la mâna stângă s-a julit puțin și azi erau 2 degete umflate încă.Noroc și cu un echipaj de poliție care era stationat vizavi la benzinăria Mol…. deși nu erau de la rutieră au trecut banda dubla continuă să constate dacă e grav sau ba. Au întrebat dacă are nevoie sa cheme ambulanța sau pe colegii de la rutieră, deși au în competență și astfel de situații. Oricum, azi s-a rezolvat la daune pe Albac”, a precizat șoferul.Codul Rutier spune că trotinetele pot fi folosite doar pe pista de biciclete. Acolo unde nu există aceste piste, viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h pe sectoarele de drum.Trotinetele electrice nu au voie pe trotuar și pe drumurile acoperite de polei și zăpadă. Potrivit Codului Rutier, conducătorii care încalcă această măsură pot fi verificați cu etilotestul. De asemenea, conducătorii au obligația de a avea asupra lor actul de identitate.

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Social

Magazinul Home Garden de pe strada Horea, amendat de Protecția Consumatorilor și închis temporar! Inspectorii ANPC au găsit gândaci și mizerie – VIDEO

Published

on

Magazinul Home Garden de pe strada Horea, amendat de Protecția Consumatorilor și închis temporar! Inspectorii ANPC au găsit gândaci și mizerie - VIDEO

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor a descins la magazinul Home Garden de pe strada Horea și a dat amenzi în valoare de 15.000 de lei. Inspectorii au decis să oprească definitiv de la comercializare alimente în valoare de 4000 de lei, dar și să închidă temporar magazinul.Motivul fiind prezența gândacilor de bucătărie, dar și lipsa de igienă în mai multe spații. 
Pe data de 29.11.2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune  de control  la  un operator economic , care își desfășoară activitatea pe teritoriul județului Cluj.Verificările s-au efectuat ca urmare a informațiilor din mediul online, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. Ținând cont de neregulile constatate, la SC Safeway Stores  SRL, echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:3 amenzi contravenţionale, în cuantum de 15.000 lei oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 4000 de leioprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelorÎn urma acțiunii, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:-prezența gândacilor de bucătărie-folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine -comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită-depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare și apelor minerale-folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduri având capace neconforme-folosirea unor vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate, cu rugină și mucegai  în exces -produse cu ambalaje deteriorate-folosirea unor vitrine frigorifice destinate băuturilor pentru depozitarea produselor de patiserie-lipsă mentionare alergeni, declarație nutrițională, produse specifice sărbătorilor de iarnă-miros specific aferent rozătoarelor în depozit-produse cu modificări organoleptice, respectiv mucegai

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Social

O clujeancă cere Primăriei să intervină în conflictul cu o vanzatoare ambulantă ,,Nu poate fi oprită din a agresa verbal oamenii care nu vor să-i dea bani?

Published

on

O clujeancă cere Primăriei să intervină în conflictul cu o vanzatoare ambulantă ,,Nu poate fi oprită din a agresa verbal oamenii care nu vor să-i dea bani?

Problema cu vânzătorii ambulanți începe să fie resimțită de din ce în ce mai mulți clujeni. Dacă la început aceștia deranjau locuitorii din piața Mărăști și din jurul acesteia, se pare că, acum, s-au extins și în locații mai centrale iar clujenii se plâng că sunt deranjați și chiar hărțuiți dacă refuză să le cumpere produsele. Acesta este și cazul unei clujence care relatează că a fost jignită de o astfel de vânzătoare de flori, în zona Pieței Mihai Viteazu. 
,, Am fost înjurată cred că a 3a oară de o cerșetoare de la care am refuzat să cumpăr flori. Nu se poate face nimic în legătură cu asta? Nu poate fi oprită din a agresa verbal oamenii care nu vor să-i dea bani? Țin să menționez că vocabularul doamnei este extrem de colorat.” a sesizat clujeanca Primăriei. 

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate