Connect with us

Social

Caz de coronavirus CONFIRMAT la Cluj

Published

on

Autoritățile au confirmat două noi cazuri de coronavirus în România. Este vorba e un bărbat din Maramureș, internat la Cluj, și o femeie din Timișoara.

Bărbatul de 44 de ani, din Maramureș, este internat la Clinica de Boli Infecțioase din Cluj. Acesta a venit din zonele Veneto și Lombardia și a fost internat în carantină al Cluj, pentru efectuarea testelor, având simptomatologia specifică cazurilor de coronavirus.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj, dr. Violeta Briciu, a explicat într-o conferință de presă, vineri, la ora 13.30, că la ora respectivă se făceau teste pentru doi pacienți cu suspiciune, unul este din Maramureș, și un tânăr din Cluj-Napoca. Detaliile sunt în clipul video de mai jos. Testele se fac cu ajutorul unor kituri primite de Spitalul de Boli Infecțioase, în număr de 100.

În jurul orei 14.40, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a confirmat că a primit telefonic informația că testele au ieșit pozitive în cazul bărbatului din Maramureș. 

Dr. Violeta Briciu a declarat că testele care se fac durează circa 8 – 10 ore. Despre cei doi pacienți, medicul citat a spus că sunt  pe secția special amenajată pentru suspectții de coronavirus. ”Au simptomatologie respiratorie. Deja intră în terminologia de caz suspect. Ei s-au întors din zonele care impun carantină, din zonele Veneto, Lombardia”, a spus dr.  Violeta Briciu.

Source Link

Facebook Comments Box
Continue Reading
Advertisement Agentie Marketing Online Cluj
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social

Accident pe strada Memorandumului! O ambulanță SMURD aflată în misiune s-a oprit pentru a oferi ajutor medical

Published

on

Accident pe strada Memorandumului! O ambulanță SMURD aflată în misiune s-a oprit pentru a oferi ajutor medical

Un accident de circulație a avut loc în urmă cu câteva momente pe strada Memorandumului din Cluj-Napoca. O ambulanță SMURD care transporta un pacient la spital s-a oprit pentru a acorda primul ajutor calificat unei persoane implicate într-un accident rutier.
La evenimentul respectiv a fost alocat un echipaj SAJ pentru a evalua persoanele implicate în accident.

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Social

Cluj – Accident cu un trotinetist inconștient! A intrat într-o mașină care se asigura înainte de a ieși pe strada Observatorului – VIDEO

Published

on

Cluj - Accident cu un trotinetist inconștient! A intrat într-o mașină care se asigura înainte de a ieși pe strada Observatorului - VIDEO

Un trotinetist a intrat glonț într-un autoturism care ieșea regulamentar de pe o aleea pe strada Observatorului. Acesta avea viteză și în urma impactului și a sărit peste capota mașinii. Cel de pe trotinetă circula pe trotuar, lucru nepermis de Codul Rutier. În plus, nu a încetinit deloc, deși urma o intersecție. Toate aceste date sugerează că trotinetistul habar nu are de regulile de circulație rutieră.
”Ieșeam de pe aleea care dă spre principală, pe Observatorului, vis-a-vis de benzinăria Mol. El venea foarte tare, din dreapta, pe trotuar, unde nu avea ce să caute. Noroc că am încetinit să opresc la stop, să fac dreapta că l-am și văzut peste capotă.La cat de repede a intrat în mine, inițial am crezut că alerga și că s-a aruncat pe capotă. Bine că nu s-a lovit la cap, doar la mâna stângă s-a julit puțin și azi erau 2 degete umflate încă.Noroc și cu un echipaj de poliție care era stationat vizavi la benzinăria Mol…. deși nu erau de la rutieră au trecut banda dubla continuă să constate dacă e grav sau ba. Au întrebat dacă are nevoie sa cheme ambulanța sau pe colegii de la rutieră, deși au în competență și astfel de situații. Oricum, azi s-a rezolvat la daune pe Albac”, a precizat șoferul.Codul Rutier spune că trotinetele pot fi folosite doar pe pista de biciclete. Acolo unde nu există aceste piste, viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h pe sectoarele de drum.Trotinetele electrice nu au voie pe trotuar și pe drumurile acoperite de polei și zăpadă. Potrivit Codului Rutier, conducătorii care încalcă această măsură pot fi verificați cu etilotestul. De asemenea, conducătorii au obligația de a avea asupra lor actul de identitate.

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Social

Magazinul Home Garden de pe strada Horea, amendat de Protecția Consumatorilor și închis temporar! Inspectorii ANPC au găsit gândaci și mizerie – VIDEO

Published

on

Magazinul Home Garden de pe strada Horea, amendat de Protecția Consumatorilor și închis temporar! Inspectorii ANPC au găsit gândaci și mizerie - VIDEO

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor a descins la magazinul Home Garden de pe strada Horea și a dat amenzi în valoare de 15.000 de lei. Inspectorii au decis să oprească definitiv de la comercializare alimente în valoare de 4000 de lei, dar și să închidă temporar magazinul.Motivul fiind prezența gândacilor de bucătărie, dar și lipsa de igienă în mai multe spații. 
Pe data de 29.11.2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune  de control  la  un operator economic , care își desfășoară activitatea pe teritoriul județului Cluj.Verificările s-au efectuat ca urmare a informațiilor din mediul online, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. Ținând cont de neregulile constatate, la SC Safeway Stores  SRL, echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:3 amenzi contravenţionale, în cuantum de 15.000 lei oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 4000 de leioprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelorÎn urma acțiunii, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:-prezența gândacilor de bucătărie-folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine -comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită-depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare și apelor minerale-folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduri având capace neconforme-folosirea unor vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate, cu rugină și mucegai  în exces -produse cu ambalaje deteriorate-folosirea unor vitrine frigorifice destinate băuturilor pentru depozitarea produselor de patiserie-lipsă mentionare alergeni, declarație nutrițională, produse specifice sărbătorilor de iarnă-miros specific aferent rozătoarelor în depozit-produse cu modificări organoleptice, respectiv mucegai

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate