Connect with us

Social

Epidemia care lovește la 100 de ani – coincidență sau mână criminală?

Published

on

 by Stela Spataru

Panica pune încet-încet stăpânire pe întreaga lume pe măsură ce bilanțul epidemiei de coronavirus din China se agravează. La ora actuală sunt 81 de morți și aproape 3000 de cazuri la nivel mondial.

Panica pune încet-încet stăpânire pe întreaga lume pe măsură ce bilanțul epidemiei de coronavirus din China se agravează. La ora actuală sunt 81 de morți și aproape 3000 de cazuri la nivel mondial.
În timp ce organizațiile internaționale se codesc să declare o pandemie, oamenii și-au adus aminte că acum 100 de ani, în 1920, lumea se confrunta cu epidemia de gripă spaniolă, debutată în 1918.
Ce e și mai ciudat este că și la 1820 lumea se lupta cu o epidemie de holeră, care a decimat Asia.
Coincidența-coincidențelor, la 1720, epidemia de ciumă bubonică din Europa a distrus populația orașului francez Marseille.

La fiecare 100 de ani o epidemie, iar numărul victimelor din ce în ce mai mare.

1720: Marea Ciumă din Marseille a făcut 50.000 de morți în oraș și încă 50.000 în provinciile învecinate.
1820: Bilanțul holerei care a lovit Asia și a ajuns până în Europa nu a putut fi niciodată stabilit. Ne putem face doar o idee despre mortalitatea ridicată a epidemiei dacă ținem cont că numai în Bangkok au murit 30.000 de oameni.
1920: Gripa spaniolă a fost un dezastru greu de imaginat – 500 milioane infectați la nivel mondial. Estimările privind morții merg de la 50 la 100 de milioane de oameni.

Este prea devreme să spunem ce ne așteaptă de la actuala epidemie, dar perspectivele sunt înspăimântătoare. Potrivit specialiștilor, rata mortalității în cazul infecției cu coronavirus este de 15%, mult mai mult decât alte infecții similare, în care mortalitatea este de doar 3%.
La fel de grav este faptul că specialiștii chinezi au anunțat că boala se poate transmite încă din perioada de incubație, cu mult înainte ca purtătorul să dea semne de boală. Această posibilitate face ca toate măsurile de control luate pe glob să fie inutile. Controalele de pe aeroporturi nu servesc la nimic dacă un pasager purtător de coronavirus se prezeintă perfect sănătos, fără febră, fără măcar să strănute. Este foarte posibil ca oamenii aceștia să umble o săptămână sau două printr-un oraș european, împrăștiind coronavirusul în stânga și-n dreapta.

Am putea crede că este un mod prin care planeta mai reduce din populație, dar la fel de bine ne putem întreba dacă nu este vorba de forțe obscure care încearcă același lucru. Tot mai multă lume vorbește de o armă biologică, un virus scăpat din laborator sau pur și simplu un virus plantat discret – nu întâmplător în China, o țară care deranjează prin puterea economică. Iar efectele se văd, coronavirusul nu a lovit doar populația, ci și economia Chinei.

Source Link

Facebook Comments Box

Social

Descoperire tragică. Un bărbat a fost găsit în apele râului Arieș, în Turda

Published

on

Descoperire tragică. Un bărbat a fost găsit în apele râului Arieș, în Turda

Descoperire macabră. Pompierii turdeni au fost solicitați în după-amiaza de duminică să intervină pentru recuperarea unui cadavru din albia râului Arieș, în municipiul Turda.La fața locului s-a deplasat și un echipaj de poliție. 
„Echipajele noastre au desfășurat împreună cu polițiștii o intervenție în această după-amiază, pentru a recupera un cadavru din apele râului Arieș. Mai exact, a fost vorba despre un bărbat”, transmite ISU Cluj.Victima, un bărbat în vârstă de 71 de aniLa data de 3 decembrie, în jurul orei 15.40, Poliția municipiului Turda a fost sesizată, prin apel 112, despre faptul că în râul Arieș, în zona unui complex comercial din Turda, ar fi fost găsit cadavrul unei persoane de sex masculin. La fața locului a fost dirijată o echipă operativă de polițiști, alături de echipaje ISU Cluj, care au procedat la scoaterea acestuia din apă. Din primele verificări efectuate la fața locului, nu au fost identificate urme vizibile de violență pe corpul persoanei. Ulterior, polițiștii au stabilit identitatea acesteia, fiind vorba despre un bărbat de 71 de ani, din municipiul Turda. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, urmând a fi stabilită cauza decesului după efectuarea expertizei medico-legale.

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Social

Un clujean a identificat unde se ascunde mașina de poliție în Zorilor: ”Stau ascunși în spatele benzinăriei” – FOTO

Published

on

Un clujean a identificat unde se ascunde mașina de poliție în Zorilor: ”Stau ascunși în spatele benzinăriei” - FOTO

Mai mulți tineri s-au bătut pe strada Pădurii, din cartierul Zorilor, dar poliția nu a intervenit pentru că nu exista niciun echipaj disponibil.”Ora 8:40, duminică dimineața, stau ascunși în spatele benzinăriei Mol, pe strada Observatorului. Apropo cu scandalul de sâmbătă, din Zorilor, de pe strada Pădurii, unde s-a zis că nu este echipaj pentru deplasare. Aici sunt în fiecare dimineață și inclusiv seara după ora 19.00. Spor să fie la sporuri!!! Pentru dânșii, nu pentru popor!
După ora 9 și tot aici sunt, vigilenți colegii!!”, a semnalat un clujean. VIDEO. Cât de sigur e „Clujul de 5 stele”? Mai mulți tineri și-au împărțit pumni și picioare direct în mijlocul străzii: „Ar face puțină zarvă în poliție”

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Social

Un șofer a rămas fără permis când își transporta cu viteză soția gravidă la spital. Judecătorii le-au dat o lecție polițiștilor

Published

on

Un șofer a rămas fără permis când își transporta cu viteză soția gravidă la spital. Judecătorii le-au dat o lecție polițiștilor

Un bărbat care s-a urcat la volan pentru a-și duce soția gravidă la spital s-a ales cu permisul suspendat. Acesta atacat decizia și a avut câștig de cauză.Judecătorii de la Gherla au dat pe 29 noiembrie 2023 sentința și au anulat amenda și suspendarea permisului.
Bărbatul le-a explicat polițiștilor că se grăbește la o clinică de ginecologie din Cluj-Napoca, pentru că soția sa are contracții și trebuie să nască, dar s-a ales cu amendă de 1305 lei și permisul suspendat.Soțul femeii a spus că a trebuit să depășească viteza pentru a ajunge la spital, pentru că soția lui avea contracții și era pusă în pericol, atât viața mamei, cât și a copilului. El a mai invocat și lipsa din procesul verbal a mențiunilor privind datele de identificare ale aparatului radar.Din procesul verbal întocmit de polițiști a rezultat că într-o seară din luna mai 2023, la ora 22.40, bărbatul  conducea un autovehicul cu viteza de 103 km/h, prin localitatea Răscruci din comuna Bonțida, fiind înregistrat de aparatul radar montat pe autospeciala  de poliție, scre Gherlainfo.ro.Procesul-verbal a fost întocmit în lipsa șoferului, iar la mențiuni s-a consemnat: ”În momentul opririi, susnumitul ne-a declarat verbal că se grăbește la o clinică din Cluj-Napoca, întrucât soția sa însărcinată are contracții și urmează să nască. I-am adus la cunoștință contravenția săvârșită și sancțiunea ce urmează să o primească în lipsă”.Judecătorii au spus că procesul verbal a fost întocmit legal, dar au considerat că depășirea vitezei legale cu 50 km/h s-a făcut pentru că era o situație de necesitate.Legea prevede: ”caracterul contravențional al faptei este înlăturat în cazul legitimei apărări, stării de necesitate, constrângerii fizice sau morale, cazului fortuit, iresponsabilității, beției involuntare complete, erorii de fapt, precum și infirmității, dacă are legătură cu fapta săvârșită”.”Este în stare de necesitate persoana care săvârșește fapta pentru a salva de la un pericol imediat și care nu putea fi înlăturat altfel viața, integritatea corporală sau sănătatea sa ori a altei persoane sau un bun important al său ori al altei persoane sau un interes general, dacă urmările faptei nu sunt vădit mai grave decât cele care s-ar fi putut produce în cazul în care pericolul nu era înlăturat.”Magistrații au tras concluzia că pentru a fi salvată mama și copilul, șoferul trebuia să circule cu viteză mărită, deși polițiștii nu au înțeles acest lucru.Șoferul a depus la dosar și biletul de ieșire din spital depus la dosar a reieșit că femeia a suferit o intervenție medicală, constând în ”cezariană de urgență segmento-transversală”, la mai puțin de două ore de la momentul săvârșirii faptei.Instanța a apreciat că exista o urgență, iar transportarea persoanei însărcinate, cu travaliul declanșat, la unitatea medicală la care s-a efectuat intervenția, poate fi considerată unica modalitate de înlăturare a pericolului.Șoferul a primit permisul înapoi, iar amenda va fi restituită.Sentința nu este definitivă.

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate