Connect with us

Social

Cluj – Un motociclist amendat pentru că nu avea trusă medicală și stingător a câștigat procesul cu Poliția Rutieră Cluj

Published

on

Cluj - Un motociclist amendat pentru că nu avea trusă medicală și stingător a câștigat procesul cu Poliția Rutieră Cluj

Un motociclist amendat pentru că nu avea trusă medicală și stingator a dat în judecată Poliția Rutieră Cluj și a obținut transformarea amenzii în avertisment. În luna mai 2022, foarte mulți motocicliști din Cluj-Napoca au fost amendați de agenții de la Poliția Rutieră pentru că circulau fără stingător, trusă medicală sau triunghiuri reflectorizante.
Amenzile aplicate au fost de 580 de lei, iar bikerii le-au considerat abuzive. Foarte mulți le-au achitat, dar unul dintre motocicliști s-a adresat justiției, invocând faptul că stingătorul sub presiune ar putea fi un pericol real, în caz de accident.Judecătorii au ținut cont și de faptul că motociclistul prezintă un pericol social concret foarte scăzut, iar motocicleta condusă de acesta avea toate actele în regulă. De asemenea, judecătorul a apreciat că aplicarea unei amenzi contravenţionale în cuantum de 580 lei nu respectă principiul proporţionalităţii, astfel sancțiunea amenzii contravenționale, în cuantum de 580 lei, a fost înlocuită un avertisment, scrie foaiatransilvană.ro.În mai 2022, motocicliștii îl acuzau pe agentul Mirel Cazac că îi ”vânează”Trei motocicliști au fost amendați în seara zilei 12 mai 2022, la Cluj-Napoca pentru că au fost date apeluri la 112 prin care se reclama ca e gălăgie. „Suna lumea la 122 si e gălăgie. Nu puteți să vă dați prin Someșeni?”, le-a spus agentul Mirel Cazac motocicliștilor. Pe procesul verbal, însă, a scris ca amenda este pentru lipsa trusei medicale, a triunghiurilor si a extinctoarele. ”În ultimele zile a inceput sa opreasca motociclisti, eu fiind unul dintre abuzati, cerandu-mi sa prezint EXTINTOR, 2 TRIUNGHIURI REFLECTORIZANTE si TRUSA.Asta ca incapatanare sau razbunare, doar de dragul de a da amenzi pentru ca nu a găsit neconformități sau alte abateri. Noi am fost opriti 3 motociclisti, toti 3 amendați pentru aberatia respectiva.Nicaieri in legislatia europeana nu te obliga sa porti extintor pe motocicleta. Avem si o filmare scurta cu domnul politist care este foarte agitat, suparat ca ii ‘dam de lucru’. Eu nu stiu sa fie interdictie de circulatie in oras, dupa cum se aude si pe filmare “de ce nu mergeți in Someșeni??”. Unui coleg motociclist i-a spus ca pana dimineata amendeaza peste 100”, ne-a relatat cel amendat.Acesta a plătit amenda și nu a făcut nicio contestație. Vezi AICI video din acel moment.

Source link

Facebook Comments Box

Social

Poliția Cluj – Cum au furat mai mulți români 41,69 bitcoini de la un britanic naiv și care voia să evite taxele

Published

on

Poliția Cluj - Cum au furat mai mulți români 41,69 bitcoini de la un britanic naiv și care voia să evite taxele

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din Cluj au ridicat patru persoane, care în 2021 au reușit să înșele un britanic, care dorea să le vândă 41,69 de bitcoini, cea mai cunoscută monedă virtuală din lume.Anchetatorii au făcut 3 percheziții domiciliare în 21 septembrie, în București și Mureș. Au participat forțe de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigații Criminale, care au primit sprijin de la Direcția de Investigații Criminale, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, alături de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Aceștia au descoperit și ridicat înscrisuri, telefoane mobile și o cutie de ambalare a unui dispozitiv de tip portofel digital, unde se pot păstra monede virtuale.
De asemenea, au fost descoperite și ridicate instrumente concepute sau adaptate în scopul clonării cardurilor bancare – skimming, medii de stocare, cartele SIM, dar și o armă din categoria celor supuse autorizării, urmând a se stabili respectarea prevederilor legale de deținere.Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii aprilie 2021, un cetățean britanic, de 35 de ani, care intenționa să vândă 41,69 de criptomonede (bitcoin, pentru că paguba totală este de două milioane de euro, iar în 2021 numai această criptomonedă avea valoarea de 47.000 de dolari), prin intermediul unei tranzacții directe, fără utilizarea unei platforme de tranzacționare, ar fi stabilit o legătură cu un grup de bărbați din municipiul București și din județul Mureș.Din grupul respectiv ar fi făcut parte și un bărbat, de 48 de ani, identificat drept intermediar pentru clientul principal al criptomonedelor.Sub pretextul realizării tranzacției, acesta i-ar fi solicitat cetățeanului britanic crearea unui cont pe o platformă online, de tipul unui portofel digital care înregistrează tranzacțiile securizat, unde să transfere criptomonedele în cauză, urmând ca, ulterior, să fie finalizată tranzacția.La câteva zile după acea întâlnire, bărbații ar fi revenit, context în care ar fi reușit preluarea fără drept a datelor de acces în portofelul digital al britanicului, după care ar fi mutat pe ascuns cele 41,69 de criptomonede.La scurt timp, bărbatul de 48 de ani ar fi menționat că se întoarce în câteva momente cu contractul de vânzare-cumpărare, fără a reveni.În baza investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au constatat că volumul integral al criptomonedelor respective ar fi fost fragmentat, prin numeroase transferuri efectuate către diverse portofele digitale. Scopul fragmentării este pierderea urmei monedelor virtuale.Au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, în vederea audierii.Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliția Română.Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mureș și Prahova. În cauză sunt continuate cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.La momentul săvârșirii infracțiunilor, prejudiciul cauzat a fost evaluat la aproximativ 2.000.000 de euro. Tranzacțiile direct de criptomonede făcute într-o zonă gri sunt foarte periculoase, pentru că pot apărea țepe ca acestea. Ele sunt preferate de unii pentru că nu sunt înregistrate și nu se mai achită taxe pentru banii obținuți. Britanicul putea să vândă bitcoinii pe platforme legitime, precum Binance, dar atunci sumele fiat obținute puteau fi scoase numai într-un cont bancar, ceea ce presupunea plata impozitelor, care nu sunt mici. Acestea pot depăși 10% din valoarea sumei totale, în funcție de țară.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Social

Motociclist rănit grav într-un accident, în Gilău! ISU: Prezenta suspiciuni de multiple traumatisme – FOTO

Published

on

Motociclist rănit grav într-un accident, în Gilău! ISU: Prezenta suspiciuni de multiple traumatisme - FOTO

Pompierii din cadrul Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe str. 1 Decembrie 1918 din localitatea Gilău. La fața locului s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD, tip terapie intensivă mobilă, din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Cluj-Napoca, unde au găsit o motocicletă și un autoturism avariate.„Echipajul de pompieri, ce încadrează autospeciala de descarcerare, a acordat primul ajutor calificat conducătorului motocicletei, respectiv un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, până la sosirea echipajului SMURD. Acesta era în stare de conștiență, era cooperant și prezenta suspiciuni de mai multe traumatisme. 
Ulterior sosirii echipajului SMURD din municipiul Cluj-Napoca, bărbatului i-a fost acordată asistență medicală de urgență și a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate.Totodată, la locul accidentului a fost consultat și un alt bărbat, în vârstă de aproximativ 45 de ani, fără a fi transportat la spital”, transmite ISU Cluj.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Social

Curaj nebun sau inconștiență? Cum s-au filmat doi tineri pe un bloc de pe varianta Zorilor – Mănăștur – VIDEO

Published

on

Curaj nebun sau inconștiență? Cum s-au filmat doi tineri pe un bloc de pe varianta Zorilor - Mănăștur - VIDEO

Doi tineri din Cluj au vrut să imite clipurile spectaculoase filmare de vloggeri de ”afară” și au ajuns să își pună viața în pericol, în mod prostesc.Cei doi au ieșit pe acoperișul unui bloc de pe strada Frunzișului, varianta Zorilor – Mănăștur, au sărit peste balustrada de sticlă și s-au așezat pe marginea acoperișului, în fund, în timp ce filmau totul. Acele blocuri au circa 10 etaje, deci gestul a fost unul extrem de periculos. 

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate