Social

Patronul Transilvania Steakhouse, Avram Gal, condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influență

Deși încă nu este definitivă, sentința Tribunalului București îl condamnă pe Avram Gal, patronul Transilvania Steakhouse, la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Conform deciziei instanței, acesta a pretins că deține influență în instituțiile din București și ar putea facilita un contract de livrare de materiale de protecție COVID, însă, în realitate, a luat peste 400.000 de lei și i-a cheltuit pe lux și distracții.

Potrivit deciziei Tribunalului București, pronunțată în data de 16 februarie 2024, Avram Gal, cunoscut și pentru vânzarea unor burgeri cu prețul exorbitant de 6000 de euro, a fost găsit vinovat de trafic de influență. În plus, i s-au aplicat pedepse complementare, precum interzicerea unor drepturi conform legii și confiscarea specială a sumei de 440.940 lei.

Avram Gal, președintele PSD Câmpia Turzii și candidat la funcția de primar al Câmpiei Turzii, este în prezent sub control judiciar. Deși sentința nu este definitivă, aceasta aruncă o umbră serioasă asupra carierei politice a lui Gal.

Aceasta nu este prima dată când numele său apare în contextul justiției. În 2020, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a deschis un dosar pe numele său pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Procurorii au descoperit că Avram Gal a pretins sume mari de bani în schimbul facilitării unui contract de materiale de protecție COVID în timpul pandemiei.

Potrivit procurorilor, în perioada 16-23 martie 2020, Gal ar fi pretins aproximativ 600.000 de lei de la un reprezentant al unei firme private, afirmând că ar putea influența deciziile funcționarilor unei companii naționale. Cu toate acestea, s-a dovedit că aceste promisiuni erau false, iar banii au fost cheltuiți pe bunuri de lux și cazare la hoteluri.

Decizia instanței subliniază faptul că Avram Gal s-a folosit de relațiile profesionale și interpersonale dezvoltate în funcțiile publice deținute pentru a crea impresia că poate influența deciziile anumitor instituții publice. De asemenea, acesta a încercat să ascundă folosirea banilor și a bunurilor printr-o aparență de legalitate, prin contracte fictive de publicitate și donații.

Sentința, deși nu este definitivă, reprezintă o lovitură serioasă pentru Avram Gal și ridică semne de întrebare asupra integrității și moralității sale în calitate de lider politic și om de afaceri.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

2 weeks ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

2 weeks ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

2 weeks ago