Categories: Social

Planta din care se extrage cel mai scump condiment din lume crește și la Cluj! Minunatele flori violete pot fi admirate la Grădina Botanică – FOTO

 Grădina Botanică “Alexandru Borza” din Cluj-Napoca a anunțat că a reușit să crească cu succes șofranul, planta din care se extrage cel mai scump condiment din lume, care poartă același nume.,,Am reușit să cultivăm cu succes Crocus sativus, planta ale cărei stigmate sunt folosite pentru a obține cel mai scump condiment din lume, șofranul.
Vino să descoperi această plantă fascinantă, o specie cultivată pe scară largă în Asia de Sud-Vest, dar originară din Grecia, care acum prosperă în condițiile de la Cluj!”, anunță Grădina Botanică din Cluj. Grădina Botanică este deschisă de luni până duminică, între orele 09:00 și 19:00, iar ultimele bilete se pot achiziționa până la ora 18:00.

Source link

Facebook Comments Box
Stefan Petre

Recent Posts

Cel mai mare glob de zăpadă din România va fi atracția principală la un târg de Crăciun inedit din Cluj-Napoca.

În perioada 23 noiembrie – 8 decembrie, Cluj-Napoca va găzdui cea de-a șaptea ediție a…

2 days ago

Un spectacol pe care nu-l vei uita niciodată. Cei mai talentați rideri din lume SuperEnduro World Championship – GP of Romania VIDEO

Pe 18 ianuarie 2025, Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca se transformă într-o arenă a adrenalinei…

2 days ago

Impact violent pe strada București din Cluj-Napoca: Scuterist proiectat câțiva metri după coliziunea cu un SUV

Un grav accident de circulație a avut loc astăzi, pe strada București din Cluj-Napoca, implicând…

4 days ago

DJ Bobo a electrizat Clujul: primul concert susținut în România s-a încheiat cu piesa “Freedom”

Seara trecută, Cluj-Napoca a fost epicentrul muzicii dance, găzduind unul dintre cele mai așteptate evenimente…

4 days ago

Dispeceratul Termoficare Napoca: Tehnologia și modernizarea aduc eficiență și siguranță pentru clujeni (P)

Termoficare Napoca trece printr-un amplu proces de modernizare, aducând în prim-plan tehnologia de ultimă generație…

1 week ago